Terug naar overzicht

Rode gist rijst: wat is het en waar moet je op letten?

Rode gist rijst: wat is het en waar moet je op letten?
Flinndal
11-2-2019
2 Reacties
Rode Gist Rijst: wat is het en waar moet je op letten?

Mensen die te maken hebben met een te hoog cholesterolgehalte hebben er vast wel eens van gehoord; rode gist rijst. Dit supplement heeft de laatste jaren een opmars gemaakt in Nederland. Het kan namelijk helpen om het cholesterolgehalte op peil te houden. Wat is rode gist rijst en waar moet je precies op letten als je dit product wilt gaan gebruiken?

Rode rijst

Rode rijst is gefermenteerd met de gist “Monascus purpureus”. Tijdens dit fermentatieproces ontstaan de gezonde bioactieve stoffen die de rode rijst een purperachtige kleur geven. Het wordt in Azië al decennia lang gebruikt als natuurlijke kleurstof, smaakmaker en geneesmiddel. In Europa wordt het vooral in voedingssupplementen gebruikt voor het cholesterol.

De werkzame stof in rode rijst is monacoline K. Deze stof helpt het cholesterolgehalte op peil te houden, door het LDL cholesterol en het totaalcholesterol te remmen. Monacoline K zorgt er namelijk voor dat de lever, die normaal gesproken cholesterol aanmaakt, geen seintje krijgt om dit te doen.


Rode Gist Rijst

Waar moet je op letten als je dit product gaat gebruiken?

We krijgen soms wat vragen over de veiligheid van dit product. Er wordt namelijk gewaarschuwd over citrinine uit rode gist rijst, wat schadelijk zou kunnen zijn voor de gezondheid. Hiervan is geen sprake bij Flinndal Rode Gist Rijst.

Bij de productie van Flinndal Rode Gist Rijst wordt de vorming van schadelijke stoffen als citrinine voorkomen. De hoeveelheid citrinine in voedingssupplementen moet voldoen aan wettelijke eisen. De Europese wetgeving schrijft voor dat het gehalte in voedingsmiddelen van citrinine maximaal 2000 ug/kg mag zijn (= 2 ppm). In ons product is het gehalte van citrinine maximaal 0,01 ppm. Ver onder de limiet dus en veiling in gebruik.

Rode Gist Rijst gebruiken?

Wil je Flinndal Rode Gist Rijst gaan gebruiken? Dan adviseren wij dit altijd in overleg met de arts te doen.


Aanbevolen producten

Rode Gist Rijst + Q10
Rode Gist Rijst + Q10
4,6 sterren
(53)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Hart en Vaat Complex
Hart en Vaat Complex
4,8 sterren
(4)
Vanaf € 15,95
Bekijk product
Cardio Vitae
Cardio Vitae
5 sterren
(2)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Knoflook
Knoflook
4 sterren
(29)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Cholesterol
Cholesterol
4,3 sterren
(99)
Vanaf € 15,45
Bekijk product
Vitamine D3 & K2
Vitamine D3 & K2
4,9 sterren
(16)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Vitamine B12 Zuigtablet
Vitamine B12 Zuigtablet
4,7 sterren
(169)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
IJzer
IJzer
4,7 sterren
(45)
Vanaf € 7,95
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,7 sterren
(111)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
WLS Capsule
WLS Capsule
4,2 sterren
(94)
Vanaf € 1,95
Bekijk product

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Rode gist rijst: wat is het en waar moet je op letten?"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Reactie van Dirk, geplaatst op 28-3-2024
Van af mijn 60-e tot nu, 77, gebruik ik rode gistrijst tabletjes, 2 per dag. Geen klachten; zeer aktiefin het leven. Veel sport en bewegen. Ik lees nu dat dit bij ouderen na 70 niet aan te raden is. Kan ik daar gewoon in een keer mee stoppen?
Antwoord van Klantenservice, gegeven op 3-4-2024
Beste Dirk, Goed dat u dit bij ons navraagt. De Flinndal Rode Gist Rijst heeft een dosering monacoline K van 2,9 milligram per capsule. Bij deze dosering is het wettelijk verplicht om dit advies te geven. Er is namelijk niet genoeg onderzoek gedaan (door de gezondheidsraad) naar eventuele bijwerkingen bij mensen boven de 70 jaar. Aangezien u de Rode Gist Rijst al langer periode zonder bijwerkingen inneemt, verwachten wij bij verder gebruik ook geen bijwerkingen. Wel adviseren wij u om uw behandelende arts (of een medische specialist) te raadplegen. Uw arts heeft inzicht in uw medisch dossier en kan u zodoende beter adviseren over het eventuele gebruik van het supplement. Mocht de arts zodoende toch adviseren te stoppen met de Rode Gist Rijst, dan zou u als alternatief de Flinndal Cholesterol tabletten kunnen gebruiken. Meer informatie over dit supplement vindt u op onze website. Ook kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u graag verder! Vriendelijke groet, Maxime - Team Flinndal
Reactie van Yvonne Wijgerse, geplaatst op 6-3-2019
Het helpt je cholesterolgehalte op peil te houden en Flinndal Rode Gist Rijst bevat heel weinig citrinine.