Pompoen-pastinaaksoep

Combineer de herfst met pompoen en pastinaak. Twee herfstgroenten bij uitstek die elkaar vinden in deze heerlijke soep. Lekker na een stevige herfstwandeling!
Ingrediënten voor circa 4 porties:
- ½ kilo oranje pompoen
- 2 pastinaken
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 100 ml olijfolie
- 1 el Vadouvan-kruiden (kruidenmix die je kunt vervangen door kerriepoeder)
- 1 bosje koriander
- ½ tl chilivlokken
- ½ liter bouillon van 1 bouillontablet (groente of kip)
- 4 el Griekse yoghurt
- Citroensap
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verwijder de pitten van de pompoen en snij de pompoen in stukken van 4-5 cm. Schillen is niet nodig. Maak de pastinaak schoon en snij deze ook in grove stukken. Pel de ui en snij deze in kwarten. Pel de knoflook. Meng alles met 2 eetlepels olie en de Vadouvan-kruiden. Bekleed een bakplaat van de oven met bakpapier en schep het mengsel hierop. Zet het geheel ca. 25 minuten in de oven.
Hak ondertussen de koriander fijn en doe deze in een hoge beker samen met de chilivlokken, de resterende olijfolie en wat zout en mix het geheel tot een koriander-olie. Zet apart. Doe alle groenten uit de oven over in een soeppan en schenk er bouillon bij. Pureer met een staafmixer alle groenten in de bouillon. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te dik vindt. Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap. Serveer de soep in soepkommen met elk een flinke lepel Griekse yoghurt en verdeel er 1 lepel koriander-olie over. Lekker met grof volkorenbrood.
Groenten in de soep
Veel groenten eten is gezond, maar in de praktijk niet altijd gemakkelijk te doen. Kies voor een soep als deze en je hebt in één klap echt een flinke portie groente binnen.
Koriander-olie
De koriander-olie die je voor dit recept maakt, kun je nog wel 1 week bewaren in de koelkast. Lekker over een salade van geroosterde groenten.
Pastinaak
Een pastinaak ziet eruit als een soort grote witte winterpeen. Deze lekkere – ietwat zoet smakende - groente behoort jammer genoeg tot de vergeten groenten. Dat is zonde want pastinaak zit boordevol vitamines, mineralen en vezels en je kunt er volop mee variëren. Want pastinaak leent zich voor heel veel gerechten, van soep tot puree en van quiches tot salades.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook

4 fascinerende weetjes over vitaminen
Vitaminen zijn essentiële voedingsstoffen die een cruciale rol spelen in het behoud van een goede gezondheid. Hoewel de meeste mensen wel weten dat vitaminen belangrijk zijn, zijn er enkele verrassende feiten die je misschien nog niet kent.
Lees meer Lees meer
Vitamine D en het immuunsysteem
In deze blog gaan we dieper in op de connectie tussen vitamine D en het immuunsysteem, waarom het zo belangrijk is, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je voldoende van deze vitamine binnenkrijgt.
Lees meer Lees meer
Jouw gids voor een stralende huid en glanzend haar
De herfst en winter kunnen een uitdaging vormen voor je huid en haar. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om je huid en haar gezond en stralend te houden, zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar!
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook

