Multivitaminen, waar moet je op letten

Multivitaminen, waar moet je op letten
Flinndal
20-12-2012
0 Reacties

Multivitaminen, waar moet je op letten bij het vergelijken?

De keuze voor mulvitaminetabletten bij de drogist, supermarkt of op internet is enorm. Als consument is het lastig om te beoordelen wat de verschillen zijn, welke producten goed geprijsd zijn en of de  ingrediënten in de juiste vorm en daadwerkelijk een goede aanvulling zijn. Kortom; hoe weet je wat de beste multivitamine is?

Is een huismerk multivitamine van de grotere drogisten net zo goed als die van een duurder merk? Wat maakt nu echt het verschil? Een veelgehoorde opmerking is ook dat je geen aanvulling nodig hebt wanneer je gezond eet. Natuurlijk zit daar een kern van waarheid in, maar in de praktijk krijgt 90% van de mensen met een Westers voedingspatroon niet alle benodigde voedingsstoffen binnen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: bij de aanschaf van een goede multivitamine is goedkoop bijna altijd duurkoop. Je betaalt over het algemeen meer voor een product van betere kwaliteit.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen
De Gezondheidsraad geeft in Nederland aan wat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van een bepaalde vitamine of mineraal is. Dit is geen maximum qua veiligheid, maar een hoeveelheid waarmee de gemiddelde Nederlander de juiste hoeveelheid binnenkrijgt. Vegetariërs, zwangere vrouwen en ouderen kunnen van bepaalde multivitaminenstoffen een grotere hoeveelheid nodig hebben. En ook sporters en mensen die roken hebben grotere hoeveelheden van verschillende vitaminen nodig.

Mineralen
Ook mineralen spelen een belangrijke rol. Ze zijn onder meer nodig voor het reguleren van enzymen en hormonen. Mineralen in de voeding komen overeen met wat er in de bodem zit. Bij Nederlandse voeding is men dus gewend aan de Nederlandse samenstelling van mineralen. Een supplement uit de Verenigde Staten zal dan ook vaak een andere mineralensamenstelling hebben.

Nuttige ingrediënten
Een belangrijke voorwaarde voor een goede multivitamine is dat de goede vitaminen er in de juiste hoeveelheden in zitten. Wanneer een ingrediënt onvoldoende aanwezig is (bijvoorbeeld minder dan 15% van de ADH), heeft het geen toegevoegde waarde en kan het beter weggelaten worden.

Natuurlijke of synthetische vitaminen
Of een vitamine natuurlijk of synthetisch is in een supplement, maakt in veel gevallen niet uit. Vaak hebben beide varianten namelijk dezelfde invloed in het lichaam. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Van alle B-vitaminen bijvoorbeeld is bekend dat ze in synthetische vorm beter kunnen worden opgenomen dan in de natuurlijke vorm. Vitamine E daarentegen is juist wel beter opneembaar in de natuurlijke variant.

Hulpstoffen en opvulling
Bij het persen van een multivitaminetablet wordt gebruik gemaakt van hulpstoffen. Deze bestaan bijvoorbeeld uit vulstof en bindmiddel, zodat het tablet tot 1 geheel geperst kan worden. Een goede multivitamine bevat een minimale hoeveelheid hulpstoffen en opvulling. Bij goedkope multivitaminen is minder aandacht besteed aan het productieproces en zitten er meer hulpstoffen in het tablet. Daarnaast is het prettig als geur-, kleur- en smaakstoffen van natuurlijke oorsprong zijn.

Prettig in gebruik
Tot slot is het gemak voor de gebruiker onderdeel van de keuze voor een supplement. Je wilt het liefst één supplement per dag, dat bovendien gemakkelijk door te slikken is.

Wil je zeker weten of een Multi voor jou geschikt is? Raadpleeg dan een arts of diëtist. Zij kunnen je informeren of een multivitamine geschikt is voor jouw persoonlijke situatie.

nieuwe multivitamine

Bij Flinndal zitten getrainde klantenservice medewerkers die indien nodig onze voedingsdeskundige kunnen raadplegen voor vragen. 

Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{ product.name }}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Recept: Hollandse bruine bonensoep

Zet deze Hollandse bruine bonensoep maar op de eetplanning van aankomende week. Dit gerecht zal zeker in de smaak vallen. Lekker, voedzaam en een makkelijke winterse, vegetarische maaltijd.

Lees meer Lees meer

Warm de winter door

Krijg jij alleen al bij het denken aan de winter blauwe lippen en koude voeten? Je kunt je prima wapenen tegen de kou die voor de deur staat. Maar hoe doe je dat precies? Wij vertellen het je graag.

Lees meer Lees meer

7 tips voor een gezondere kerst

De kerstperiode doorkomen met buikpijn en misselijkheid, kan niet de bedoeling zijn. Beperk de schade door één of meerdere van deze tips te gebruiken en geniet van een minder ongezonde kerst.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Multivitaminen, waar moet je op letten"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties

Jouw instellingen

Wij staan voor je klaar

Wij staan u graag te woord via de onderstaande kanalen

Wij zijn bereikbaar van 09:00 tot 19:00 op werkdagen en van 10:00 tot 16:00 op zaterdag.

Mijn Flinndal

Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of Flinndal Herhaalgemak zendingen.

Bel ons

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten

0800-7080

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten

0800-7080

Bel ons via je browser (gratis)

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten

BELLEN

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten

BELLEN

WhatsApp

Wachttijd: < 25 minuten

06-57592195

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten

06-57592195

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag

Neem contact op via het contactformulier

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag

Neem contact op via het contactformulier

Facebook Messenger

Gem. Wachttijd:< 25 minuten

Ga naar Facebook Messenger

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten

Stuur ons een bericht via Facebook Messenger

Product toegevoegd

Product toegevoegd

Naar winkelwagen »

Andere klanten kochten ook:

{% for product in products %}
{{ product.collection }}
{{product.name}}

{{product.unique_selling_point}}

€ {{product.price | money_eu}}
{% endfor %}