Mexicaanse kipsalade

Zin in een smakelijke en gezonde maaltijd? Probeer deze Mexicaanse kipsalade. Of je nu op zoek bent naar een lichte lunch of een gezonde avondmaaltijd, deze Mexicaanse kipsalade is een perfecte keuze voor elk moment van de dag. Lees hieronder het recept en tover in 30 minuten deze maaltijd op tafel.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 8 tl komijnpoeder
- 6 tl paprikapoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl gemalen chilipepertjes
- 1 rode ui
- 250 gr zoete aardappel
- 1 rode paprika
- 2 el olijfolie
- 150 gr kipfilet of vega kipstukjes
- 50 gr mais
- 100 gr kikkererwten
- ½ el vierge olijfolie (voor de dressing)
- 1 el witte wijnazijn
- 50 gr sla naar keuze
- Peper en zout
Zo maak je het
Bereidingstijd circa 30 minuten.
Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Mix vervolgens de kruiden: komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en de gemalen chilipepertjes, in een kom.
Snijd de rode ui in halve ringen, de paprika in blokjes en schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes. Meng de gesneden groenten met de kruidenmix en 1 el olijfolie en bak in 18-20 minuten gaar in de oven.
Bak de kipfilet of vega kipstukjes gaar in een pan. Spoel de kikkererwten goed af en laat met de mais uitlekken in een vergiet. Meng in een kom de extra vierge olijfolie met de witte wijnazijn. Voeg de kikkererwten, mais en groenten uit de oven toe en schep goed om. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Laat het groentemengsel nog even afkoelen voor je het op de sla legt en pluk ondertussen de kip in stukjes. Serveer het groentemengsel met de kip of vega kipstukjes op een bedje van sla.
Zoete aardappel
Zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is een veelzijdige en voedzame groente die de laatste jaren steeds populairder is geworden. De zoete aardappel is rijk aan vezels, vitamines en mineralen, en bevat bovendien weinig calorieën. Daarnaast heeft deze groente een zoete smaak en een zachte textuur, waardoor hij ideaal is voor het maken van diverse gerechten. Zo kun je zoete aardappel bakken, koken, roosteren, pureren of verwerken in een salade.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook

5 vragen over je bloedsuikerspiegel
Hoe zorg je voor een stabiele bloedsuikerspiegel en voorkom je grote pieken en dalen? In deze blog beantwoorden we 5 vragen over je bloedsuikerspiegel.
Lees meer Lees meer
Hoe zit het nou echt met zout in voeding?
Zout is belangrijk, maar het is gezond om er zuinig mee te zijn. We leggen je uit waarom dat zo is en hoe je met minder zout toch met veel smaak kunt eten.
Lees meer Lees meer
PEA: wat het is en wat het kan betekenen voor je gezondheid!
Hoewel PEA al decennialang bekend is, begint de wetenschap nu pas echt de kracht van deze natuurlijke verbinding te begrijpen. In deze blog duiken we dieper in wat PEA precies is, hoe het werkt, en waarom het een waardevolle aanvulling op je gezondheidsroutine kan zijn.
Lees meer Lees meer