Terug naar overzicht

Kabeljauw als voorgerecht

Kabeljauw als voorgerecht
Flinndal
1-2-2013
0 Reacties

Kabeljauw als voorgerecht

Krijg je gasten en ga je koken? Begin dan het voorgerecht met vis. Kabeljauw bijvoorbeeld. Vis is gezond en licht verteerbaar en dus heel geschikt als voorgerecht. Wat dacht je van kabeljauw met pompoensaus en een topping van zeekraal. Een recept dat makkelijk te maken is en eruit ziet als een culinair hoogstandje!

Ingrediënten voor 10 personen:
- 10 stukjes kabeljauw van ongeveer 75 gram

Pompoensaus
- 3 sjalotjes
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 300 gram pompoenvlees
- 400 ml jus d’orange
- 2 theelepels tomatenpuree
- 1 eetlepel gembersiroop
- 3 theelepels azijn

Topping van zeekraal
- 150 gram zeekraal
- 2 sjalotten
- 5 eetlepels kappertjes
- 3 eetlepels broodkruimels
- 2 eetlepels boter

Begin met de saus
Pak de drie sjalotten en snipper ze fijn. De paprika mag je ook in kleine stukjes hakken.
Snij dan de teentjes knoflook en de rode peper in kleine stukjes. Vergeet niet de pitjes uit het pepertje te halen. Haal vervolgens de schil van de pompoen. Snij deze ook in kleine blokjes.
Pak de braadpan erbij. Verhit deze 5 minuutjes met olijfolie en bak de sjalotjes tot ze goudbruin zijn. Daarna mag de paprika, knoflook, het pepertje en pompoen erbij. Bak dit vervolgens weer 5 minuutjes op een laag vuur.
Na 5 minuten gooi je de jus d’orange erbij zodat je het afblust. Dan mag alles nog 30 minuutjes zachtjes pruttelen.
Om er een echte saus van te maken pureer je alles met een staafmixer en breng je het op smaak met tomatenpuree, gembersiroop en wat azijn. Ook kun je het nog wat op smaak brengen met peper en zout. Dan is de pompoensaus helemaal klaar.

De topping van zeekraal
Je begint bij de kabeljauw. Om er een lekker bruin korstje aan te krijgen bestrooi je beide kanten  met peper en zout. Vervolgens haal je ze door de bloem.
Laat wat boter smelten in een koekenpan. Bak de kabeljauw aan beide kanten. Let er op dat je de kabeljauw niet te lang bakt. Ze mogen niet gaar worden. Leg ze daarna op de bakplaat.
Dan zijn de sjalotjes en de zeekraal aan de beurt. Snipper ze fijn en verwarm opnieuw wat boter in dezelfde koekenpan. Fruit de sjalotten. Voeg daarna de zeekraal, kappertjes en het brood toe. Samen bak je ze een minuut. Zet dan de oven aan en verwam deze op 150 graden. De topping die je net gemaakt hebt kun je op de kabeljauw leggen zodat ze samen de oven in gaan.
Dan gaat alles 5 minuten in de oven.

Leg de kabeljauw met de topping na vijf minuten op een bord en doe de pompoen saus in een spuitzak. Op die manier kun je strepen op het bord tekenen en is het gerecht klaar. Het resultaat: een lekker en smakelijk voorgerecht.

kabeljauw_447x380_96dpi5_40c646ef.jpgMeer recepten?
We hebben het bovenstaande recept ontvangen van Smulweb. Ze zijn gemaakt door Pim Haaksman de kok van het Smulweb kookcollege. Voor meer recepten kun je kijken op www.smulweb.nl of klik hierals je geïnteresseerd bent in een kookworkshop van de kok Pim Haaksman.

Klik hier voor de printvriendelijke versie van dit recept.

Aanbevolen producten

Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(66)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
WLS Capsule
WLS Capsule
4 sterren
(64)
Vanaf € 1,95
Bekijk product
Probiotica Forte
Probiotica Forte
4,7 sterren
(23)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Magnesium Duplex
Magnesium Duplex
4,7 sterren
(39)
Vanaf € 11,86
Bekijk product
Multi Vitaal
Multi Vitaal
4,8 sterren
(41)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Groenlipmossel
Groenlipmossel
4,4 sterren
(40)
Vanaf € 17,95
Bekijk product
Rode Gist Rijst
Rode Gist Rijst
4,6 sterren
(46)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Chlorella
Chlorella
4,4 sterren
(19)
Vanaf € 7,95
Bekijk product
Omega-3 Junior
Omega-3 Junior
4,7 sterren
(16)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Gemoedsrust
Gemoedsrust
4,2 sterren
(6)
Vanaf € 16,45
Bekijk product

Lees ook

5 feiten over hooikoorts

5 feiten over hooikoorts

In de lente en zomer kan hooikoorts weer de kop opsteken. In deze blog leggen we vijf feiten over hooikoorts uit en geven we enkele nuttige tips!

Lees meer Lees meer
Eten met aandacht

Eten met aandacht

Het gaat niet alleen om wat je eet, maar ook om hoe je eet. Het is goed om met aandacht te eten. Je eet dan namelijk minder én lekkerder!

Lees meer Lees meer
De 5-secondenregel: feit of fabel?

De 5-secondenregel: feit of fabel?

Kun je eten dat op de grond heeft gelegen écht nog opeten? Amerikaanse studenten onderzochten of dit daadwerkelijk zo is. Ontdek het in deze blog.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Kabeljauw als voorgerecht"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties