Kabeljauw als voorgerecht

Kabeljauw als voorgerecht
Flinndal
1-2-2013
0 Reacties

Kabeljauw als voorgerecht

Krijg je gasten en ga je koken? Begin dan het voorgerecht met vis. Kabeljauw bijvoorbeeld. Vis is gezond en licht verteerbaar en dus heel geschikt als voorgerecht. Wat dacht je van kabeljauw met pompoensaus en een topping van zeekraal. Een recept dat makkelijk te maken is en eruit ziet als een culinair hoogstandje!

Ingrediënten voor 10 personen:
- 10 stukjes kabeljauw van ongeveer 75 gram

Pompoensaus
- 3 sjalotjes
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 300 gram pompoenvlees
- 400 ml jus d’orange
- 2 theelepels tomatenpuree
- 1 eetlepel gembersiroop
- 3 theelepels azijn

Topping van zeekraal
- 150 gram zeekraal
- 2 sjalotten
- 5 eetlepels kappertjes
- 3 eetlepels broodkruimels
- 2 eetlepels boter

Begin met de saus
Pak de drie sjalotten en snipper ze fijn. De paprika mag je ook in kleine stukjes hakken.
Snij dan de teentjes knoflook en de rode peper in kleine stukjes. Vergeet niet de pitjes uit het pepertje te halen. Haal vervolgens de schil van de pompoen. Snij deze ook in kleine blokjes.
Pak de braadpan erbij. Verhit deze 5 minuutjes met olijfolie en bak de sjalotjes tot ze goudbruin zijn. Daarna mag de paprika, knoflook, het pepertje en pompoen erbij. Bak dit vervolgens weer 5 minuutjes op een laag vuur.
Na 5 minuten gooi je de jus d’orange erbij zodat je het afblust. Dan mag alles nog 30 minuutjes zachtjes pruttelen.
Om er een echte saus van te maken pureer je alles met een staafmixer en breng je het op smaak met tomatenpuree, gembersiroop en wat azijn. Ook kun je het nog wat op smaak brengen met peper en zout. Dan is de pompoensaus helemaal klaar.

De topping van zeekraal
Je begint bij de kabeljauw. Om er een lekker bruin korstje aan te krijgen bestrooi je beide kanten  met peper en zout. Vervolgens haal je ze door de bloem.
Laat wat boter smelten in een koekenpan. Bak de kabeljauw aan beide kanten. Let er op dat je de kabeljauw niet te lang bakt. Ze mogen niet gaar worden. Leg ze daarna op de bakplaat.
Dan zijn de sjalotjes en de zeekraal aan de beurt. Snipper ze fijn en verwarm opnieuw wat boter in dezelfde koekenpan. Fruit de sjalotten. Voeg daarna de zeekraal, kappertjes en het brood toe. Samen bak je ze een minuut. Zet dan de oven aan en verwam deze op 150 graden. De topping die je net gemaakt hebt kun je op de kabeljauw leggen zodat ze samen de oven in gaan.
Dan gaat alles 5 minuten in de oven.

Leg de kabeljauw met de topping na vijf minuten op een bord en doe de pompoen saus in een spuitzak. Op die manier kun je strepen op het bord tekenen en is het gerecht klaar. Het resultaat: een lekker en smakelijk voorgerecht.

kabeljauw_447x380_96dpi5_40c646ef.jpgMeer recepten?
We hebben het bovenstaande recept ontvangen van Smulweb. Ze zijn gemaakt door Pim Haaksman de kok van het Smulweb kookcollege. Voor meer recepten kun je kijken op www.smulweb.nl of klik hierals je geïnteresseerd bent in een kookworkshop van de kok Pim Haaksman.

Klik hier voor de printvriendelijke versie van dit recept.

Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{product.name}}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Recept: Hollandse bruine bonensoep

Zet deze Hollandse bruine bonensoep maar op de eetplanning van aankomende week. Dit gerecht zal zeker in de smaak vallen. Lekker, voedzaam en een makkelijke winterse, vegetarische maaltijd.

Lees meer Lees meer

Warm de winter door

Krijg jij alleen al bij het denken aan de winter blauwe lippen en koude voeten? Je kunt je prima wapenen tegen de kou die voor de deur staat. Maar hoe doe je dat precies? Wij vertellen het je graag.

Lees meer Lees meer

7 tips voor een gezondere kerst

De kerstperiode doorkomen met buikpijn en misselijkheid, kan niet de bedoeling zijn. Beperk de schade door één of meerdere van deze tips te gebruiken en geniet van een minder ongezonde kerst.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Kabeljauw als voorgerecht"
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Jouw instellingen

Wij staan voor je klaar

Wij staan u graag te woord via de onderstaande kanalen

Onze openingstijden zijn van 09:00 tot 19:00 op werkdagen en van 10:00 tot 16:00 op zaterdag.

Mijn Flinndal

Naar Mijn Flinndal omgeving

Bel ons

Wachttijd: < 5 minuten

0800-7080 (gratis)

WhatsApp

Wachttijd: < 25 minuten

06-57592195

E-mail

Wachttijd: 1 werkdag

Ga naar het contactformulier

Facebook Messenger

Wachttijd: < 25 minuten

Ga naar Facebook Messenger

Mijn Flinndal

Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of Flinndal Herhaalgemak zendingen.

Bel ons

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten

0800-7080

WhatsApp

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten

06-57592195

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag

Neem contact op via het contactformulier

Facebook Messenger

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten

Stuur ons een bericht via Facebook Messenger

Product toegevoegd

Product toegevoegd

Naar winkelwagen »

Andere klanten kochten ook:

{% for product in products %}
{{product.name}}

{{product.unique_selling_point}}

€ {{product.price | money_eu}}
{% endfor %}