Terug naar overzicht

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan
Lisa
1-9-2020
0 Reacties
5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede.

Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? We hebben genoten van mooi weer. Misschien heb je vrij gehad of ben je zelfs op vakantie geweest. Je bent lekker uitgerust en vol van energie. Laat het niet wegzakken wanneer het najaar begint. Blijf opgewekt, energiek en gezond. Hoe kun je dat doen?

Houd die zomerse energie vast en ga met een goede weerstand de herfst in!

We delen 5 tips met je om energiek, fit en positief de herfst tegemoet te gaan:

1. Blijf in beweging

Beweging is belangrijk voor je weerstand. Sport; neem de trap en fiets naar je werk in plaats van dat je de auto pakt. Bewegen zorgt ook voor de aanmaak van gelukshormonen, het houdt je gewrichten soepel en je lichaam in goede conditie. Dus blijf niet de hele dag onder je dekentje zitten, maar kom ook in beweging.


2. Ga naar buiten en zoek de natuur op

Daglicht en de natuur doen goede dingen met je gemoedstoestand. Ga naar het bos of maak een wandelingetje gewoon in je eigen omgeving. Een herfstbui of niet: zoek de bomen op en geniet van de vallende blaadjes.


3. Slaap voldoende

Voldoende nachtrust is altijd al belangrijk, maar zeker ook in dit jaargetijde blijft het belangrijk om je lichaam voldoende tijd te geven om te herstellen en weer op te laden.


4. Denk positieve gedachten

Schrijf iedere dag op waar je dankbaar voor bent en bekijk het leven zo dagelijks van een positieve kant. Door dit bewust te doen en stil te staan bij dankbaarheid, zul je merken dat je gedachten positiever worden.


5. Eet gezond

Je bent wat je eet, zeggen ze altijd, toch? Gezond eten doet zoveel voor je om je lekker in je vel te voelen. Wanneer je gezond en gevarieerd eet, zorg je dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt om je energiek en fit te blijven voelen. Goede voeding is ook nodig voor het goed functioneren van je immuunsysteem.


Aanvulling voedingssupplementen

Ter aanvulling op je gezonde voeding kunnen supplementen een steentje bijdragen om energiek te blijven en je weerstand te ondersteunen.

Een natuurlijke multivitamine

Denk bijvoorbeeld aan Flinndal Multi Puur Natuur. Dit is een zeer complete multivitamine van enkel natuurlijke ingrediënten. Het bevat meer dan alleen vitaminen en mineralen, het bevat al het goede uit de natuur. Het is een compleet pakket voor een goede ondersteuning van je weerstand.

Tip: Bekijk deze video over Flinndal Multi Puur Natuur voor meer informatie over dit product.


Ondersteun ook je luchtwegen

Voor de instandhouding van de gezondheid van de bovenste luchtwegen kun je denken aan het gebruik van bijvoorbeeld Flinndal Curcumine Forte. Curcumine is een plantaardige stof die de longen en de bovenste luchtwegen helpt gezond te houden. Bovendien ondersteunt curcumine het immuunsysteem en helpt het je gewrichten soepel te houden.


Goede weerstand, stevige botten

Vergeet ook niet dat het innemen van voldoende vitamine D weer extra belangrijk wordt, wanneer de dagen donkerder worden. Vitamine D is belangrijk voor gezonde botten en draagt bij aan een goede weerstand. Het wordt aangemaakt in je huid onder invloed van zonlicht. In de herfst en winter komen we simpelweg minder buiten en vangen we minder zonnestralen. Uit je voeding kun je maar weinig vitamine D opnemen. Een aanvulling van vitamine D in de vorm van een supplement kan dan een uitkomst zijn.

Ook vitamine K2 helpt de botten gezond te houden. Een supplement dat zowel vitamine K2 als vitamine D3 combineert, is Flinndal Vitamine K2. De vitamine K in dit supplement is van belang voor stevige botten en de D3 bevordert de opname van calcium in de botten.


Een zonnehoedje voor je weerstand

Voor ondersteuning van je weerstand kun je ook een Echinacea supplement gebruiken. Echinacea purpurea (Rode Zonnehoed) is een van de meest gebruikte plantaardige supplementen. Het draagt bij aan het afweersysteem. Flinndal Echinacea is een product van hoge kwaliteit, zonder onnodige toevoegingen en met enkel plantaardige hulpstoffen. Het bevat 400 mg Echinacea purpurea per tablet.


Antioxidant en afweersysteem

Ook vitamine C is bekend om zijn effect op het afweersysteem. Vitamine C is een antioxidant en het ondersteunt de weerstand. Voor een gezond afweersysteem is het belangrijk dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt. Flinndal Vitamine C 500 mg bevat een hoge en tevens verantwoorde dosis vitamine C om op dagelijkse basis te gebruiken. Momenteel krijg je 10% korting op Flinndal Vitamine C 500 mg.

Zo, met deze tips ben jij helemaal klaar voor het najaar. En geen zorgen, voor je het weet wordt het weer lente!

Aanbevolen producten

Multi 70+
Multi 70+
4,3 sterren
(68)
Vanaf € 9,85
Bekijk product
Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,6 sterren
(33)
Vanaf € 7,53
Bekijk product
WLS Capsule
WLS Capsule
4,8 sterren
(9)
Vanaf € 1,99
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,5 sterren
(39)
Vanaf € 9,85
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(70)
Vanaf € 17,02
Bekijk product
Vitamine D
Vitamine D
4,6 sterren
(81)
Vanaf € 6,43
Bekijk product
Cranberry
Cranberry
4,5 sterren
(49)
Vanaf € 9,03
Bekijk product
Multi Vitaal
Multi Vitaal
4,8 sterren
(31)
Vanaf € 9,85
Bekijk product
Ashwagandha
Ashwagandha
4,6 sterren
(14)
Vanaf € 12,67
Bekijk product
Vitamine C 500 mg
Vitamine C 500 mg
Vanaf € 9,84
Bekijk product

Lees ook

5 vragen over magnesium

5 vragen over magnesium

Magnesium is een veel gebruikt supplement en niet voor niets. Wij behandelen 5 vragen over magnesium in deze blog.Waarom is magnesium belangrijk? Draagt het bij aan een goede geestelijke balans? Wat doet magnesium nog meer? Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) magnesium? Hoe krijg je magnesium binnen?

Lees meer Lees meer
7 tips voor een gezonde bloeddruk

7 tips voor een gezonde bloeddruk

2,8 miljoen Nederlanders kampen met een te hoge bloeddruk (RIVM, 2018). Dat blijkt uit gegevens die huisartsen jaarlijks verzamelen. Dat is een behoorlijk getal! Gelukkig heeft gezond leven invloed op je bloeddruk. Wat kun je doen om je bloeddruk gezond te houden? In deze blog delen we 7 tips om een hoge bloeddruk te voorkomen.

Lees meer Lees meer
Maak gebruik van het lekkere weer

Maak gebruik van het lekkere weer

Wat is het een heerlijk weertje! Het perfecte moment om erop uit te gaan. In de huidige situatie neemt dat beperkingen met zich mee. Maar het is niet onmogelijk! Wij helpen je graag met een aantal ideeën.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties