5 tips bij een droge huid in de winter


Droge huid

Veel vrouwen (maar ook mannen) hebben last van een droge huid in de winter. De verwarming staat lekker aan, buiten staat een koude wind en de lucht is ook droger dan in de zomer. Allemaal factoren die meespelen bij het krijgen van een droge huid. Een beetje extra verzorging is dan ook geen overbodige luxe, maar waar moet je dan op letten? Wij geven je 5 tips voor een goede huidverzorging in de winter.


Hoe herken je een droge huid?

Om te weten hoe je een droge huid kan verzorgen, is het natuurlijk belangrijk om deze eerst te herkennen. Een droge huid kenmerkt zich door het ontbreken van vocht in de huid. Iedere huid is anders en reageert ook anders, maar over het algemeen kun je bij een droge huid last krijgen van bijvoorbeeld:

  • Schilfertjes of rode huid
  • De huid voelt trekkerig en droog aan
  • De huid jeukt
  • Er kunnen kloven ontstaan
  • De huid kan ongelijkmatig aanvoelen
  • De huid is geïrriteerd


Tip 1. Smeer je huid direct na een douche in

We houden allemaal van een lekkere warme douche. Maar als jij na het douchen last hebt van een trekkerige of jeukende huid, kan dit betekenen dat de huid te droog is. Door het hete water en het gebruik van zeep, wordt een vettig beschermlaagje van de huid aangetast. En na het douchen, verdampt het vocht in de huid vrij snel. Door je in te smeren met een lotion of dagcrème, kan je huid goed hydrateren en voorkom je het trekkerige en jeukende gevoel.

Verder is het aan te raden minder warm te douchen, minder vaak te douchen en minder zeep te gebruiken. Ook koud afdouchen kan helpen voor het herstel van de vochtbalans in je huid.


Tip 2. Kies voor een goed reinigingsproduct

Een dagelijkse gezichtsreiniging gebruiken is belangrijk. Hiermee haal je de viezigheid van de dag en de dode huidcellen van je gezicht. Een goede reinigingsproduct gebruiken is essentieel. Wanneer je huid na het reinigen strak en trekkerig aanvoelt, is deze te agressief voor jouw huidtype. Het droogt je huid uit en tast het beschermlaagje aan. Dit zorgt ervoor dat je huid alleen nog maar meer uitdroogt en in combinatie met de koude winterlucht of een warme douche is dat funest voor je huid. Kies voor een milde en zeepvrije gezichtsreiniger en gebruik bij voorkeur producten die hypoallergeen zijn en weinig parfum, alcohol of zeep bevatten.


Tip 3. Tip 3. Kies voor een goede handverzorging

De huid op onze handen is vaak iets dunner en bevat minder talgklieren dan bijvoorbeeld de huid in je gezicht. Hierdoor droogt je huid sneller uit, helemaal in combinatie met de koude wind. Je kunt dit voorkomen door je handen een paar keer per dag in te smeren met een vette crème zoals vaseline. Herhaal dit elke keer na het wassen van je handen. Ook helpt het dragen van handschoenen tegen de kou en een droge huid.


Tip 4. Eet gezond en gevarieerd

Gezonde voeding is belangrijk voor de huid. Door gezond te eten krijgt je lichaam de nodige voedingsstoffen binnen, waaronder bouwstoffen voor de huidcellen. Voor een stevige huid is het van belang om voldoende vitamine C binnen te krijgen en ook vitaminen A, B2 en B8 dragen hun steentje bij. Daarnaast is zink van belang bij het vernieuwen van de cellen, ook die in de huid. Eet daarom voldoende groenten en fruit en dagelijks een handvol noten. Noten bevatten namelijk gezonde vetten die de huid hard nodig heeft.


Tip 5. Drink voldoende water

Naast het eten van voldoende vitaminen en mineralen is het van belang dat je voldoende drinkt. Dat is niet alleen belangrijk voor je huid maar voor je hele lichaam. Als je te weinig vocht binnenkrijgt kan je huid er dof uitgaan zien. Voldoende vocht zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft en gaat stralen. Je huid blijft hierdoor goed gehydrateerd en je lichaam kan makkelijker afvalstoffen afvoeren. Het advies is daarom ook om 1,5 liter vocht per dag binnen te krijgen uit dranken, bij voorkeur uit water of thee.Lees ook:

Dagelijks krijgt onze huid, en dan vooral het gezicht, het hard te verduren: schadelijke zonnestralen, stof en uitlaatgassen die in de lucht hangen en make-up. In dit blog leggen we in drie stappen uit hoe je goed voor je huid kan zorgen, van binnenuit en buitenaf. Lees meer

Flinndal heeft speciaal voor de huid, haren en nagels een nieuw product ontwikkeld: Flinndal Huid, Haar & Nagels. Dit product bevat alle vitaminen en mineralen die nodig zijn om jouw buitenkant van binnenuit gezond te houden. Lees meer

Flinndal introduceert 3 Superfood Shakemixen; Energy, Beauty en Detox. Deze zijn niet alleen heel lekker, maar zitten ook tjokvol gezonde superfoods van biologische afkomst. Kies jouw shakemix en voeg deze toe aan je dagelijkse routine. Lees meer

Geef een reactie op: 5 tips bij een droge huid in de winter

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring