Terug naar overzicht

5 tips bij een droge huid in de winter

5 tips bij een droge huid in de winter
Flinndal
11-1-2018
0 Reacties

Droge huid

Veel mensen hebben last van een droge huid in de winter. De verwarming staat lekker aan, buiten staat een koude wind en de lucht is ook droger dan in de zomer. Allemaal factoren die meespelen bij het krijgen van een droge huid. Een beetje extra verzorging is dan ook geen overbodige luxe, maar waar moet je dan op letten? Wij geven je 5 tips voor een goede huidverzorging in de winter.


Hoe herken je een droge huid?

Om te weten hoe je een droge huid kan verzorgen, is het natuurlijk belangrijk om deze eerst te herkennen. Een droge huid kenmerkt zich door het ontbreken van vocht in de huid. Iedere huid is anders en reageert ook anders, maar over het algemeen kun je bij een droge huid last krijgen van bijvoorbeeld:

  • Schilfertjes of rode huid
  • De huid voelt trekkerig en droog aan
  • De huid jeukt
  • Er kunnen kloven ontstaan
  • De huid kan ongelijkmatig aanvoelen
  • De huid is geïrriteerd


Tip 1. Smeer je huid direct na een douche in

We houden allemaal van een lekkere warme douche. Maar als jij na het douchen last hebt van een trekkerige of jeukende huid, kan dit betekenen dat de huid te droog is. Door het hete water en het gebruik van zeep, wordt een vettig beschermlaagje van de huid aangetast. En na het douchen, verdampt het vocht in de huid vrij snel. Door je in te smeren met een lotion of dagcrème, kan je huid goed hydrateren en voorkom je het trekkerige en jeukende gevoel.

Verder is het aan te raden minder warm te douchen, minder vaak te douchen en minder zeep te gebruiken. Ook koud afdouchen kan helpen voor het herstel van de vochtbalans in je huid.


Tip 2. Kies een goed reinigingsproduct

Een dagelijkse gezichtsreiniging gebruiken is belangrijk. Hiermee haal je de viezigheid van de dag en de dode huidcellen van je gezicht. Een goede reinigingsproduct gebruiken is essentieel. Wanneer je huid na het reinigen strak en trekkerig aanvoelt, is deze te agressief voor jouw huidtype. Het droogt je huid uit en tast het beschermlaagje aan. Dit zorgt ervoor dat je huid alleen nog maar meer uitdroogt en in combinatie met de koude winterlucht of een warme douche is dat funest voor je huid. Kies voor een milde en zeepvrije gezichtsreiniger en gebruik bij voorkeur producten die hypoallergeen zijn en weinig parfum, alcohol of zeep bevatten.


Tip 3. Tip 3. Kies voor een goede handverzorging

De huid van onze handen is vaak iets dunner en bevat minder talgklieren dan bijvoorbeeld de huid in je gezicht. Hierdoor droogt je huid sneller uit, helemaal in combinatie met de koude wind. Je kunt dit voorkomen door je handen een paar keer per dag in te smeren met een vette crème zoals vaseline. Herhaal dit elke keer na het wassen van je handen. Ook helpt het dragen van handschoenen tegen de kou en een droge huid.


Tip 4. Eet gezond en gevarieerd

Gezonde voeding is belangrijk voor de huid. Door gezond te eten krijgt je lichaam de nodige voedingsstoffen binnen, waaronder bouwstoffen voor de huidcellen. Voor een stevige huid is het van belang om voldoende vitamine C binnen te krijgen en ook vitaminen A, B2 en B8 dragen hun steentje bij. Daarnaast is zink van belang bij het vernieuwen van de cellen, ook die in de huid. Eet daarom voldoende groenten en fruit en dagelijks een handvol noten. Noten bevatten namelijk gezonde vetten die de huid hard nodig heeft.


Tip 5. Drink voldoende water

Naast het eten van voldoende vitaminen en mineralen is het van belang dat je voldoende drinkt. Dat is niet alleen belangrijk voor je huid maar voor je hele lichaam. Als je te weinig vocht binnenkrijgt kan je huid er dof uitgaan zien. Voldoende vocht zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft en gaat stralen. Je huid blijft hierdoor goed gehydrateerd en je lichaam kan makkelijker afvalstoffen afvoeren. Het advies is daarom ook om 1,5 liter vocht per dag binnen te krijgen uit dranken, bij voorkeur uit water of thee.


Supplementen voor de huid

Flinndal Huid, Haar en Nagels bevat vitamine C wat van belang is voor de vorming van collageen en de stevigheid van de huid. De natuurlijke extracten van groene thee en walnoten helpen de huidcellen beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Flinndak Zink ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

Flinndal Ashwagandha bevat naast ashwagandha ook vitamine C en jodium. Deze drie ingrediënten hebben een gunstige invloed op de huid. Zo helpt vitamine C bij de vorming van collageen, wat de stevigheid van de huid ondersteunt.

Aanbevolen producten

Huid, Haar & Nagels
Huid, Haar & Nagels
4,2 sterren
(59)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Voordeelpakket Vrouw 50+
10% Korting
Voordeelpakket Vrouw 50+
4,3 sterren
(3)
Vanaf € 75,01
Bekijk product
NeumPure Skin Biotic Complex
15% Korting
NeumPure Skin Biotic Complex
4,8 sterren
(5)
Vanaf € 21,21
Bekijk product
Multi 50+ Vrouw en Man
Multi 50+ Vrouw en Man
4,8 sterren
(10)
Vanaf € 41,66
Bekijk product
Glorious Skin Gummies
Glorious Skin Gummies
4,2 sterren
(9)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Multi 70+
Multi 70+
4,6 sterren
(196)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Multi 50+ Vrouw
Multi 50+ Vrouw
4,6 sterren
(152)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Glucosamine Chondroïtine MSM
Glucosamine Chondroïtine MSM
4,5 sterren
(52)
Vanaf € 18,95
Bekijk product
Cranberry
Cranberry
4,8 sterren
(149)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Hart en Vaat Complex
Hart en Vaat Complex
4,8 sterren
(4)
Vanaf € 15,95
Bekijk product

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"5 tips bij een droge huid in de winter"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties