Gezond chiapudding ontbijt
_def79e99.png)
Chiazaadjes zijn “magisch”: ze binden vocht, zodat een smoothie omgetoverd wordt tot een puddinkje. Maak het puddinkje de avond van tevoren en laat het opstijven in de koelkast. Zo ontstaat een lekker, fruitig en gezond ontbijt, dat je ’s ochtends zo uit de koelkast kunt pakken!
Recept voor 2 personen
- 2 rijpe bananen
- 250 g aardbeien
- 200 ml melk
- 6 eetlepelschiazaad
- 2 eetlepels gepelde pistachenootjes
Pureer de bananen, 200 gram aardbeien en de melk tot een smoothie. Roer de chiazaadjes erdoor en schenk in 2 glazen. Laat opstijven in de koelkast. Garneer de volgende dag met de rest van de aardbeien en de nootjes.
Tip: in plaats van melk kun je ook (Griekse) yoghurt of kokosmelk nemen.
Chiazaad
De kleine zwarte ronde zaadjes hebben eigenlijk niet zo veel smaak, maar ze zijn wel érg rijk aan goede voedingsstoffen! Met name aan omega 3 vetzuren en vezels. Die vezels zorgen voor langere verzadiging en natuurlijk vinden je darmen die vezels ook fijn.
Rood fruit
Noten, zaden, superfoods, aardbeien, frambozen, aalbessen en blauwe bessen - allemaal heerlijk voor de topping! Rood fruit is supergezond. Zo bevat rood fruit weinig suikers en calorieën en juist veel vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Aardbeien zijn vooral rijk aan vitamine C en foliumzuur.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook

Fit door de donkere dagen!
De herfst is hét seizoen om weer extra aandacht te besteden aan je weerstand. Met deze tips boost jij je immuunsysteem en kom je fit door de herfst!
Lees meer Lees meer
5 veelgestelde vragen over vitamine C
Vitamine C is een van de bekendste vitaminen en is essentieel voor onze gezondheid. Hier vind je antwoord op 5 veelgestelde vragen over vitamine C.
Lees meer Lees meer
6 weetjes over de hersenen
Het brein is een buitengewoon complex orgaan dat ons gedrag, gedachten en emoties stuurt. In deze blog lichten we 6 interessante feitjes uit over onze hersenen!
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Reactie van Marga, geplaatst op 24-2-2022
Heb dit gemaakt met yoghurt en was echt lekker. Dus nog meer van makenReactie van a.cerlini, geplaatst op 21-7-2019
leve alle bessenLees ook


