Traybake van wintergroenten

Vitaminerijke wintergroenten worden bijzonder lekker als je ze in de oven roostert. Voeg er nog iets van vlees, vis of een vleesvervanger aan toe en je hebt een traybake: een complete maaltijd uit de oven. Bekijk wat je nodig hebt hieronder.
Ingrediënten (voor circa 2 porties):
- 400 gram spruitjes
- 1 bol knoflook
- 400 gram pompoen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
- 200 gram (vega) gehaktballetjes
- 200 gram cherrytomaatjes
- 200 ml Griekse yoghurt
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak de spruitjes schoon. Halveer de bol knoflook, zodat je alle teentjes in één beweging doormidden snijdt. Snij de pompoen in blokjes (schillen hoeft niet). Meng de spruitjes, pompoen, olie en paprikapoeder en verdeel het mengsel over de bakplaat.
Schik de gehaktballetjes en de 2 helften van de knoflookbol tussen de spruitjes en leg de tomaten ertussen. Bak het geheel in 25-30 minuten gaar.
Knijp de geroosterde tenen knoflook uit boven de yoghurt en breng dit op smaak met zout en peper. Serveer de traybake met het yoghurtsausje.
Rooster of roerbak je groenten
Bij het roosteren of (roer)bakken van groenten gaan er minder vitaminen verloren dan bij koken. Een deel van de vitaminen is namelijk in water oplosbaar. Ze lossen tijdens het koken dus deels op in het kookvocht. Zet dus regelmatig geroosterde of roergebakken groenten op je menu.
Aanbevolen producten
Lees ook

5 feiten over hooikoorts
In de lente en zomer kan hooikoorts weer de kop opsteken. In deze blog leggen we vijf feiten over hooikoorts uit en geven we enkele nuttige tips!
Lees meer Lees meer
Eten met aandacht
Het gaat niet alleen om wat je eet, maar ook om hoe je eet. Het is goed om met aandacht te eten. Je eet dan namelijk minder én lekkerder!
Lees meer Lees meer
De 5-secondenregel: feit of fabel?
Kun je eten dat op de grond heeft gelegen écht nog opeten? Amerikaanse studenten onderzochten of dit daadwerkelijk zo is. Ontdek het in deze blog.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


