Terug naar overzicht

The movement snack uitgelegd

The movement snack uitgelegd
Pauline
27-10-2023
2 Reacties
movement snack

Sporten is ontzettend gezond, maar soms ontbreekt het ons gewoonweg aan tijd of motivatie om in de sportschool te zweten, kilometers te rennen of bijvoorbeeld een volledige yogales te volgen. Gelukkig is daar een nieuwe gezondheidstrend: de movement snack! Deze innovatieve benadering van lichaamsbeweging kun je makkelijk toepassen in je eigen leven. Wij leggen je uit wat het is en geven je wat inspiratie!

Wat is een movement snack?

Een movement snack is een korte, maar energieke en effectieve vorm van lichaamsbeweging. Zie het als een hapklaar tussendoortje dat je op elk moment van de dag kunt nemen. Met een movement snack kun je gedurende de dag kleine momenten vinden om je lichaam in beweging te brengen.

Het mooie van deze aanpak is dat het flexibel en aanpasbaar is aan jouw schema en dat je het overal kunt uitvoeren. Je hoeft dus niet eerst je yogamat uit te rollen of een uur in de sportschool te staan. Maak het simpel. Denk bijvoorbeeld aan je auto wat verder weg parkeren, zodat je meer moet stappen, in de pauze een paar minuten stretchen of squatten of buikspieroefeningen doen, terwijl je favoriete serie opstaat.

Net zo effectief!

Uit studies blijkt dat meerdere korte momenten van lichaamsbeweging, net zo effectief zijn als één lange training. Het beoefenen van movement snacks heeft dan ook talloze voordelen voor je gezondheid. Allereerst verhoogt het je algehele lichamelijke activiteit gedurende de dag. Wat goed is voor je cardiovasculaire gezondheid en het verbranden van calorieën bevordert.

Daarnaast kan het regelmatig doen van movement snacks je energieniveau verhogen, je stemming verbeteren en stress verminderen. Het is ook een geweldige manier om je spieren te versterken, je flexibiliteit en stabiliteit te vergroten en je houding te verbeteren!

Ter inspiratie: 5 leuke movement snacks

  1. Wandeling op de trappen: kom je in een gebouw met trappen, loop dan altijd twee trappen op en af. Het is een snelle en effectieve manier om je hartslag te verhogen en je beenspieren te activeren.
  2. Danspauze: zet je favoriete muziek op en dans gedurende 5-10 minuten alsof niemand je ziet. Het is niet alleen leuk, maar het verbetert ook je coördinatie en verbrandt calorieën.
  3. Stoelsquats: terwijl je achter je bureau zit, sta je langzaam op en ga je weer zitten zonder je handen te gebruiken. Herhaal dit 10-15 keer om je beenspieren te versterken.
  4. Stretchbreak: sta op van je stoel, strek je armen boven je hoofd en buig naar de zijkant. Houd elke stretch 15-20 seconden vast. Dit helpt om je spieren los te maken en stijfheid te verminderen.
  5. Balansoefening: sta op één been terwijl je van je andere voet de tenen iets van de grond tilt. Probeer dit 30 seconden vol te houden en wissel dan van been. Balansoefeningen zijn geweldig om je stabiliteit te verbeteren.

Breng je lichaam in beweging

Onthoud dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Het draait allemaal om het vinden van meerdere korte momenten gedurende de dag om je lichaam in beweging te brengen. Dus, de volgende keer dat je geen tijd of motivatie hebt om te sporten, doe je een movement snack en ervaar je alsnog de voordelen voor je gezondheid en welzijn!

Doe de test!

Extra ondersteuning nodig voor jouw botten, spieren en/of gewrichten? Doe de test en ontdek in 7 vragen welke ondersteuning aansluit op jouw behoefte! Of je nu zonder problemen terug wilt naar je favoriete sport of fit en flexibel wilt blijven: samen vinden we de juiste ondersteuning voor jou.

Aanbevolen producten

Vitamine D
Vitamine D
4,7 sterren
(131)
Vanaf € 6,95
Bekijk product
Calcium Magnesium
Calcium Magnesium
4,6 sterren
(176)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
4,2 sterren
(38)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
NovaSOL® Curcumine Forte
NovaSOL® Curcumine Forte
4,5 sterren
(112)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Vitamine D Druppels
Vitamine D Druppels
4,7 sterren
(10)
Vanaf € 10,95
Bekijk product
Magnesium Duplex
Magnesium Duplex
4,7 sterren
(44)
Vanaf € 11,86
Bekijk product
Calcium Kauwtablet
Calcium Kauwtablet
4,6 sterren
(58)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Whey Protein Isolate (NZVT gekeurd)
Whey Protein Isolate (NZVT gekeurd)
5 sterren
(24)
Vanaf € 31,95
Bekijk product
Sport & Spieren
Sport & Spieren
4,5 sterren
(13)
Vanaf € 26,31
Bekijk product
Magnesium Kauwtablet
Magnesium Kauwtablet
4,6 sterren
(219)
Vanaf € 11,45
Bekijk product

Lees ook

De overgang: wat je moet weten en tips

De overgang: wat je moet weten en tips

In deze blog bespreken we wat de overgang precies inhoudt, welke symptomen je kunt verwachten en geven we je tips om deze fase zo soepel mogelijk te doorlopen.

Lees meer Lees meer
Hoe zit het nou echt met koolhydraten?

Hoe zit het nou echt met koolhydraten?

Hoe zit het nou precies: zijn alle koolhydraten ongezond? En wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam als je koolhydraten eet?

Lees meer Lees meer
Eerste hulp bij zomerperikelen

Eerste hulp bij zomerperikelen

De zomer is voor veel mensen het favoriete seizoen. Maar als het erg warm is, kunnen typische zomerperikelen opspelen. Lees onze tips en hou ze buiten de deur!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"The movement snack uitgelegd"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Reactie van Marijke Kluiters, geplaatst op 8-11-2023
in muesli zit suiker schrijft u ,ik maak zelf de muesli volgens jullie recept wat ik ooit van jullie kreeg ,alleen de honing die erin zit bevat suiker wat is er verder mis aan?
Antwoord van Klantenservice, gegeven op 15-11-2023
Geachte mevrouw Kluiters, Goed dat u dit bij ons nagaat! De muesli, cornflakes of granola die u in de supermarkt koop bevatten veelal toegevoegde suikers om het lekkerder te laten smaken. Daarom is het inderdaad het best om zelf uw muesli te bakken! Hiermee verminderd u de hoeveelheid suikers omdat er vaak alleen honing wordt gebruikt om het iets zoeter te maken. Hopelijk heb ik u hiermee voldoende geïnformeerd. Vriendelijke groet, Maxime - Team Flinndal
Reactie van Sylwia, geplaatst op 8-11-2023
Interesssnt , simpel en inspirierend!