Terug naar overzicht

Top 5 supplementen voor meer energie

Top 5 supplementen voor meer energie
Pauline
30-8-2023
1 Reactie
supplementen

Soms heb je van die dagen waarin je energie ver te zoeken is. Drukte op het werk of op school, of minder gezond eten dan normaal kunnen je energieniveau flink doen dalen. Een gebrek aan energie kan een grote impact hebben op je dagelijkse leven. In deze blog geven we je tips voor meer energie en lichten we onze top 5 supplementen uit die je energieniveau ondersteunen.

Minder energie en vermoeidheid

We voelen ons allemaal weleens minder energiek. Vaak zijn de oorzaken drukke dagen of te weinig slaap. Houd je vermoeidheid langer aan, dan is er misschien sprake van een onderliggend probleem. Neem dan de aankomende tijd wat meer tijd voor jezelf. Maak je je zorgen? Neem dan contact op met je huisarts.

Tips voor meer energie overdag

Beweeg meer

Meer bewegen zorgt voor een verbetering van de slaapkwaliteit en zorgt voor meer energie. Zo blijkt ook uit een studie uit 2008 waarin jongvolwassenen in 3 groepen werden verdeeld. De eerste groep ging gedurende 6 weken matig intensief bewegen, de tweede groep laag intensief en de controlegroep sportte niet. Het resultaat? Zowel de groep die matig intensief, als laag intensief bewoog, merkte een positief effect op hun energieniveau (1).

Drink meer water

Het belang van voldoende water drinken voor een goede gezondheid, meer energie en een betere ‘mood’ is al enkele jaren bekend. Zelfs een kleine mate van uitdroging kan leiden tot sufheid, hoofdpijn, vermoeide spieren en duizeligheid.

Zoek de buitenlucht op

Daglicht en de natuur zijn goed voor je gemoedstoestand en je energieniveau! Het is belangrijk om voldoende frisse lucht binnen te krijgen en voldoende zonlicht voor de aanmaak van vitamine D. Op die manier wordt ons 24-uurs ritme in balans gehouden. Zo heb je overdag meer energie en ’s nachts een goede nachtrust.

Creëer een gezond slaappatroon

Een slechte nachtrust zorgt voor minder energie overdag. Voor een betere nachtrust kun je je lichaam laten wennen aan een avondroutine en doe, voor je gaat slapen, iets waardoor je ontspant. Denk aan een bad nemen, een boek lezen of mediteren.

Eet gevarieerd

Een gevarieerd voedingspatroon draagt bij aan een goede gezondheid en meer energie. Daarnaast zijn er een aantal voedingsmiddelen die je energieniveau boosten, zoals spinazie, kiwi’s, pure chocolade en eieren.

Ondersteun met supplementen

Om je energieniveau extra te ondersteunen kun je je voedingspatroon aanvullen met een aantal supplementen die jouw energieniveau ondersteunen, zoals magnesium, ijzer of B12.

5 supplementen ter ondersteuning van het energieniveau

1. Magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal dat veel voordelen heeft. Zo staat het mineraal bekend om de gunstige invloed op de spieren en het zenuwstelsel. Maar daarnaast helpt het bij vermoeidheid en activeert magnesium de natuurlijke energie in het lichaam.

2. B12

Vitamine B12 is een van de 8 B-vitaminen. B12 bevordert de energiestofwisseling in het lichaam, doordat het helpt energie vrij te maken uit eiwitten, koolhydraten en vetten die je via de voeding binnenkrijgt. Vitamine B12 helpt ook vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan een fit gevoel.

3. Ashwagandha KSM-66®

Ashwagandha is een plantensoort die in de Ayurvedische leer al jarenlang gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Zo helpt het onder andere om je energieker te voelen*. Flinndal Ashwagandha bevat het gepatenteerde KSM-66®, wat zich het beste ashwagandha extract ter wereld mag noemen.

4. Q10 Forte

Flinndal Q10 Forte is gemaakt door middel van een natuurlijk fermentatieproces. Dit product bevat maar liefst 100mg co-enzym Q10. Een krachtige dosering dus. Daarnaast is het supplement aangevuld met vitamine B2 voor extra energie bij vermoeidheid!

5. Revisleep

Je energiek voelen overdag begint vaak bij een goede nachtrust! Kan jouw slaap wat extra ondersteuning gebruiken? Revisleep is een complete formule die jou helpt ontspannen en een goede nachtrust helpt bevorderen. Het bevat onder andere vier kruidenextracten en het lichaamseigen hormoon melatonine om het lichaam optimaal voor te bereiden op een goede nachtrust.

Doe de energietest

Benieuwd welk voedingssupplement bij jou past? Doe de test en ontdek in minder dan 1 minuut het product dat aansluit op jouw wensen.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

Aanbevolen producten

Q10 Forte
Q10 Forte
4,6 sterren
(45)
Vanaf € 23,95
Bekijk product
Vitamine B12 Zuigtablet
Vitamine B12 Zuigtablet
4,7 sterren
(173)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Calcium Magnesium
Calcium Magnesium
4,6 sterren
(176)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Ashwagandha KSM-66®
Ashwagandha KSM-66®
4,2 sterren
(33)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(73)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Vitamine C Forte Kauwtablet
Vitamine C Forte Kauwtablet
4,3 sterren
(22)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
WLS Capsule
WLS Capsule
4,2 sterren
(97)
Vanaf € 1,95
Bekijk product
WLS Tablet
WLS Tablet
4,8 sterren
(144)
Vanaf € 1,95
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(111)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Mentaal Fit
Mentaal Fit
4,6 sterren
(18)
Vanaf € 18,45
Bekijk product

Lees ook

Tips voor verlichting bij prikkelbare darm syndroom

Tips voor verlichting bij prikkelbare darm syndroom

Ervaar je vaak buikpijn, -krampen, een opgeblazen gevoel of onregelmatige stoelgang? Dan is de kans groot dat je bekend bent met het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Maar wat houdt PDS precies in? En zijn er manieren om de symptomen te verlichten?

Lees meer Lees meer
Huidveroudering tegengaan? Dat doe je van binnenuit!

Huidveroudering tegengaan? Dat doe je van binnenuit!

Huidveroudering is een natuurlijk proces, waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Maar wist je dat je hier zelf ook invloed op hebt?

Lees meer Lees meer
Collageen: het geheim achter een stralende huid

Collageen: het geheim achter een stralende huid

Collageen speelt een belangrijke rol in de gezondheid van onze huid. In deze blog leggen we uit wat collageen is en hoe het je huid helpt om soepel te blijven.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Top 5 supplementen voor meer energie"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Jbc de klerk, geplaatst op 6-9-2023
Julli zijn l-carnitine vergeten,gebeurt vaker kunnn mensen niet zelf maken Valt onder zelfde noemer als b12
Antwoord van Klantenservice, gegeven op 6-9-2023
Geachte heer/mevrouw de Klerk, Goed dat u dit aan ons doorgeeft. L-carnitine levert inderdaad ook energie op uit de omzetting van vet in het lichaam. Echter is dit niet een product wat wij aanbieden en vandaar dat het niet wordt benoemd in de blog. Hopelijk heb ik u hiermee voldoende geïnformeerd. Vriendelijke groet, Team Flinndal