Terug naar overzicht

Recept voor stoofperen

Recept voor stoofperen
Flinndal
31-10-2013
0 Reacties

Recept voor stoofperen

Stoofperen maken is erg simpel en smaakt lekker bij een wild- of visgerecht, maar kan ook geserveerd worden bij een dessert.

Twee soorten stoofperen
Er zijn twee soorten stoofperen die veel gebruikt worden. Zo is er de Gieser Wildeman, een kleine stoofpeer die je alleen hoeft te ontdoen van de schil. En de Saint Remy, een grotere stoofpeer waar je de schil vanaf haalt, vervolgens in vieren snijdt en het klokhuis en de steel van verwijdert.

Recept voor stoofperenStoofperen recept
Ingrediënten (4 personen)
1 kilo stoofperen (Gieser Wildeman of Saint Remy)
2 dl rode bessensap (ongezoet)
1 kaneelstokje
Suiker (naar smaak, max 65 gram)

Bereidingswijze

  • Ontdoe de Gieser Wildeman van de schil en plaats ze rechtop naast elkaar in een pan.
  • Leg het kaneelstokje ertussen en strooi een beetje suiker (hoeft niet, dus naar smaak) over de peren.
  • Giet vervolgens het bessensap erbij zodat alleen de steeltjes van de peren nog uitsteken.
  • Zijn de peren nog niet helemaal onder, vul dan bij met water.
  • Laat alles ongeveer 2 uur langzaam koken met de deksel op de pan.
  • Kijk na twee uur of de peertjes al gaar zijn. Zo niet laat ze dan nog even langer staan.
  • Scheid de peren van het vocht als de stoofperen gaar zijn.

Gratis Receptenboek Flinndal


Serveer de stoofperen op kamertemperatuur, serveer het opgewarmde stoofvocht bij een hoofdgerecht zoals wild of vis of gebruik stoofperen als een dessert (met een bolletje ijs of vla).


stoofperen_8e9c3bc3.jpgVariatietips
- Je kunt de bessensap ook vervangen door rode wijn. Als je de wijn kookt, vervliegt de alcohol.
- Voeg kruidnagels toe. Kruidnagels hebben een overheersende smaak en worden veel gebruikt in speculaas of kruidkoeken.
- Voeg voor het koken 2 stukjes citroenschil / citroensap toe.

Wist je dat:
Sommige stoofperen van het koken vanzelf rood worden? De zuurgraad verandert tijdens het koken, de zuren die dan vrijkomen veranderen de peer naar een rode kleur. De bessensap of wijn maakt het alleen extra rood.

Hoe eet jij stoofpeertjes het liefst?

Aanbevolen producten

Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(74)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Magnificent Multi Gummies
Magnificent Multi Gummies
4,5 sterren
(8)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
WLS Capsule
WLS Capsule
4,2 sterren
(98)
Vanaf € 1,95
Bekijk product
Probiotica Forte
Probiotica Forte
4,8 sterren
(34)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Omega-3 Junior
Omega-3 Junior
4,5 sterren
(20)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Oog Complex Forte
Oog Complex Forte
4,7 sterren
(27)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Magnesium Duplex
Magnesium Duplex
4,7 sterren
(45)
Vanaf € 7,45
Bekijk product
Multi 50+ Vrouw en Man
Multi 50+ Vrouw en Man
4,8 sterren
(10)
Vanaf € 41,66
Bekijk product
Multi Vitaal
Multi Vitaal
4,8 sterren
(42)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Rode Gist Rijst + Q10
Rode Gist Rijst + Q10
4,6 sterren
(56)
Vanaf € 14,45
Bekijk product

Lees ook

Lasagne met pompoen

Lasagne met pompoen

Lasagne is altijd lekker! Voor wat variatie kun je eens pompoen gebruiken in plaats van tomaat. Dat maakt het ook lekker herfstig.

Lees meer Lees meer
Hoe zit het nou echt met je bloeddruk?

Hoe zit het nou echt met je bloeddruk?

Je bloeddruk is een belangrijke indicator van je gezondheid. Maar wat is bloeddruk nou precies en wat kun je doen om deze gezond te houden?

Lees meer Lees meer
Zo wordt vroeg opstaan een eitje

Zo wordt vroeg opstaan een eitje

Niet iedereen springt even makkelijk zijn bed uit om vol energie vroeg aan de dag te beginnen. Met onze tips lukt het jou wel. Lees er alles over in deze blog.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Recept voor stoofperen"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties