Recept voor stoofperen

Recept voor stoofperen

Stoofperen maken is erg simpel en smaakt lekker bij een wild- of visgerecht, maar kan ook geserveerd worden bij een dessert.

Twee soorten stoofperen
Er zijn twee soorten stoofperen die veel gebruikt worden. Zo is er de Gieser Wildeman, een kleine stoofpeer die je alleen hoeft te ontdoen van de schil. En de Saint Remy, een grotere stoofpeer waar je de schil vanaf haalt, vervolgens in vieren snijdt en het klokhuis en de steel van verwijdert.

Recept voor stoofperenStoofperen recept
Ingrediënten (4 personen)
1 kilo stoofperen (Gieser Wildeman of Saint Remy)
2 dl rode bessensap (ongezoet)
1 kaneelstokje
Suiker (naar smaak, max 65 gram)

Bereidingswijze

  • Ontdoe de Gieser Wildeman van de schil en plaats ze rechtop naast elkaar in een pan.
  • Leg het kaneelstokje ertussen en strooi een beetje suiker (hoeft niet, dus naar smaak) over de peren.
  • Giet vervolgens het bessensap erbij zodat alleen de steeltjes van de peren nog uitsteken.
  • Zijn de peren nog niet helemaal onder, vul dan bij met water.
  • Laat alles ongeveer 2 uur langzaam koken met de deksel op de pan.
  • Kijk na twee uur of de peertjes al gaar zijn. Zo niet laat ze dan nog even langer staan.
  • Scheid de peren van het vocht als de stoofperen gaar zijn.

Gratis Receptenboek Flinndal


Serveer de stoofperen op kamertemperatuur, serveer het opgewarmde stoofvocht bij een hoofdgerecht zoals wild of vis of gebruik stoofperen als een dessert (met een bolletje ijs of vla).


stoofperen_8e9c3bc3.jpgVariatietips
- Je kunt de bessensap ook vervangen door rode wijn. Als je de wijn kookt, vervliegt de alcohol.
- Voeg kruidnagels toe. Kruidnagels hebben een overheersende smaak en worden veel gebruikt in speculaas of kruidkoeken.
- Voeg voor het koken 2 stukjes citroenschil / citroensap toe.

Wist je dat:
Sommige stoofperen van het koken vanzelf rood worden? De zuurgraad verandert tijdens het koken, de zuren die dan vrijkomen veranderen de peer naar een rode kleur. De bessensap of wijn maakt het alleen extra rood.

Hoe eet jij stoofpeertjes het liefst?


Lees ook:

Vis is gezond en licht verteerbaar en dus heel geschikt als voorgerecht. Wat dacht je van kabeljauw met pompoensaus en een topping van zeekraal. Een recept dat makkelijk te maken is en eruit ziet als een culinair hoogstandje! We leggen je precies uit hoe je het maakt. Lees meer

Een heerlijk recept voor cranberry cake. Lekker als dessert tijdens de kerstdagen. Lees meer

Asperges bereiden, lees meer over de verschillende manieren waarop je deze heerlijke lentegroente kunt bereiden. Met asperge quiche recept. Lees meer

Geef een reactie op: Recept voor stoofperen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.