Terug naar overzicht

Recept voor stoofperen

Recept voor stoofperen
Flinndal
31-10-2013
0 Reacties

Recept voor stoofperen

Stoofperen maken is erg simpel en smaakt lekker bij een wild- of visgerecht, maar kan ook geserveerd worden bij een dessert.

Twee soorten stoofperen
Er zijn twee soorten stoofperen die veel gebruikt worden. Zo is er de Gieser Wildeman, een kleine stoofpeer die je alleen hoeft te ontdoen van de schil. En de Saint Remy, een grotere stoofpeer waar je de schil vanaf haalt, vervolgens in vieren snijdt en het klokhuis en de steel van verwijdert.

Recept voor stoofperenStoofperen recept
Ingrediënten (4 personen)
1 kilo stoofperen (Gieser Wildeman of Saint Remy)
2 dl rode bessensap (ongezoet)
1 kaneelstokje
Suiker (naar smaak, max 65 gram)

Bereidingswijze

  • Ontdoe de Gieser Wildeman van de schil en plaats ze rechtop naast elkaar in een pan.
  • Leg het kaneelstokje ertussen en strooi een beetje suiker (hoeft niet, dus naar smaak) over de peren.
  • Giet vervolgens het bessensap erbij zodat alleen de steeltjes van de peren nog uitsteken.
  • Zijn de peren nog niet helemaal onder, vul dan bij met water.
  • Laat alles ongeveer 2 uur langzaam koken met de deksel op de pan.
  • Kijk na twee uur of de peertjes al gaar zijn. Zo niet laat ze dan nog even langer staan.
  • Scheid de peren van het vocht als de stoofperen gaar zijn.

Gratis Receptenboek Flinndal


Serveer de stoofperen op kamertemperatuur, serveer het opgewarmde stoofvocht bij een hoofdgerecht zoals wild of vis of gebruik stoofperen als een dessert (met een bolletje ijs of vla).


stoofperen_8e9c3bc3.jpgVariatietips
- Je kunt de bessensap ook vervangen door rode wijn. Als je de wijn kookt, vervliegt de alcohol.
- Voeg kruidnagels toe. Kruidnagels hebben een overheersende smaak en worden veel gebruikt in speculaas of kruidkoeken.
- Voeg voor het koken 2 stukjes citroenschil / citroensap toe.

Wist je dat:
Sommige stoofperen van het koken vanzelf rood worden? De zuurgraad verandert tijdens het koken, de zuren die dan vrijkomen veranderen de peer naar een rode kleur. De bessensap of wijn maakt het alleen extra rood.

Hoe eet jij stoofpeertjes het liefst?

Aanbevolen producten

Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,6 sterren
(39)
Vanaf € 7,53
Bekijk product
WLS Capsule
WLS Capsule
4,9 sterren
(15)
Vanaf € 1,99
Bekijk product
Vitamine C 500 mg
Vitamine C 500 mg
5 sterren
(6)
Vanaf € 8,74
Bekijk product
Magnesium Duplex
Magnesium Duplex
4,8 sterren
(28)
Vanaf € 6,28
Bekijk product
Probiotica Forte
Probiotica Forte
4,7 sterren
(11)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Omega-3 Junior
Omega-3 Junior
4,7 sterren
(16)
Vanaf € 8,81
Bekijk product
Multi Vitaal
Multi Vitaal
4,8 sterren
(33)
Vanaf € 9,85
Bekijk product
Ashwagandha
Ashwagandha
4,6 sterren
(18)
Vanaf € 12,67
Bekijk product
Omega-3 Oog
Omega-3 Oog
4,6 sterren
(14)
Vanaf € 11,00
Bekijk product
Rode Gist Rijst
Rode Gist Rijst
4,5 sterren
(29)
Vanaf € 13,28
Bekijk product

Lees ook

Supplemententips voor vrouwen vanaf 50 jaar

Supplemententips voor vrouwen vanaf 50 jaar

Na je 50ste begint het leven pas, zeggen ze toch? Ook voor een vrouw die de 50 gepasseerd is, geldt: Beweeg voldoende, geniet van een gezond en gevarieerd voedingspatroon en bied je gezondheid waar nodig een beetje ondersteuning. Weten welke Flinndal producten daarbij kunnen helpen?

Lees meer Lees meer
Een suikerdip? Dit kan je er tegen doen

Een suikerdip? Dit kan je er tegen doen

Heb je op bepaalde momenten van de dag weinig energie en verlang je dan sterk naar zoetigheid? Dan heb je waarschijnlijk een suikerdip. Lees onze tips om een suikerdip tegen te gaan.

Lees meer Lees meer
Alles over het mineraal ijzer

Alles over het mineraal ijzer

IJzer is een belangrijk mineraal. Maar waar heb je het eigenlijk voor nodig en wanneer is het verstandig om extra op je ijzerinname te letten? Wij vertellen alles over ijzer.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Recept voor stoofperen"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties