Terug naar overzicht

Recept voor stoofperen

Recept voor stoofperen
Flinndal
31-10-2013
0 Reacties

Recept voor stoofperen

Stoofperen maken is erg simpel en smaakt lekker bij een wild- of visgerecht, maar kan ook geserveerd worden bij een dessert.

Twee soorten stoofperen
Er zijn twee soorten stoofperen die veel gebruikt worden. Zo is er de Gieser Wildeman, een kleine stoofpeer die je alleen hoeft te ontdoen van de schil. En de Saint Remy, een grotere stoofpeer waar je de schil vanaf haalt, vervolgens in vieren snijdt en het klokhuis en de steel van verwijdert.

Recept voor stoofperenStoofperen recept
Ingrediënten (4 personen)
1 kilo stoofperen (Gieser Wildeman of Saint Remy)
2 dl rode bessensap (ongezoet)
1 kaneelstokje
Suiker (naar smaak, max 65 gram)

Bereidingswijze

  • Ontdoe de Gieser Wildeman van de schil en plaats ze rechtop naast elkaar in een pan.
  • Leg het kaneelstokje ertussen en strooi een beetje suiker (hoeft niet, dus naar smaak) over de peren.
  • Giet vervolgens het bessensap erbij zodat alleen de steeltjes van de peren nog uitsteken.
  • Zijn de peren nog niet helemaal onder, vul dan bij met water.
  • Laat alles ongeveer 2 uur langzaam koken met de deksel op de pan.
  • Kijk na twee uur of de peertjes al gaar zijn. Zo niet laat ze dan nog even langer staan.
  • Scheid de peren van het vocht als de stoofperen gaar zijn.

Gratis Receptenboek Flinndal


Serveer de stoofperen op kamertemperatuur, serveer het opgewarmde stoofvocht bij een hoofdgerecht zoals wild of vis of gebruik stoofperen als een dessert (met een bolletje ijs of vla).


stoofperen_8e9c3bc3.jpgVariatietips
- Je kunt de bessensap ook vervangen door rode wijn. Als je de wijn kookt, vervliegt de alcohol.
- Voeg kruidnagels toe. Kruidnagels hebben een overheersende smaak en worden veel gebruikt in speculaas of kruidkoeken.
- Voeg voor het koken 2 stukjes citroenschil / citroensap toe.

Wist je dat:
Sommige stoofperen van het koken vanzelf rood worden? De zuurgraad verandert tijdens het koken, de zuren die dan vrijkomen veranderen de peer naar een rode kleur. De bessensap of wijn maakt het alleen extra rood.

Hoe eet jij stoofpeertjes het liefst?

Aanbevolen producten

Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,6 sterren
(35)
Vanaf € 7,53
Bekijk product
Vitamine D
Vitamine D
4,6 sterren
(82)
Vanaf € 6,43
Bekijk product
WLS Capsule
WLS Capsule
4,8 sterren
(12)
Vanaf € 1,99
Bekijk product
Vitamine C 500 mg
Vitamine C 500 mg
5 sterren
(3)
Vanaf € 9,84
Bekijk product
Magnesium Duplex
Magnesium Duplex
4,8 sterren
(25)
Vanaf € 6,28
Bekijk product
Probiotica Forte
Probiotica Forte
4,7 sterren
(10)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Omega-3 Junior
Omega-3 Junior
4,7 sterren
(16)
Vanaf € 8,81
Bekijk product
Multi Vitaal
Multi Vitaal
4,8 sterren
(31)
Vanaf € 9,85
Bekijk product
Vitamine B12 Zuigtablet
Vitamine B12 Zuigtablet
4,6 sterren
(114)
Vanaf € 7,67
Bekijk product
Ashwagandha
Ashwagandha
4,6 sterren
(14)
Vanaf € 12,67
Bekijk product

Lees ook

5 tips voor een goede nachtrust

5 tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je weer fit en vol energie aan de nieuwe dag kunt beginnen en het is van belang voor je weerstand. Ook is je concentratie en geheugen beter wanneer je goed bent uitgerust. Toch is een goede nachtrust niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een verstoorde nachtrust gaat vaak samen met piekeren en stress. Maar wat kan je hieraan doen?

Lees meer Lees meer
Geef je weerstand een boost

Geef je weerstand een boost

Goed voor jezelf zorgen is altijd belangrijk. En zeker ook in het najaar. Maar op dit moment, nu we in deze gekke tijd leven, is het zorgen voor je weerstand misschien wel meer van belang dan ooit. Daarom zorgen we allemaal net dat beetje extra voor ons lijf. We houden afstand en blijven veel thuis, maar vergeet je ook je weerstand niet? Hoe kun je je weerstand een goede boost geven? Het Flinndal Weerstandpakket helpt je hierbij!

Lees meer Lees meer
5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Recept voor stoofperen"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties