Terug naar overzicht

Recept: Gepofte bietjes van de barbecue met geitenkaas

Recept: Gepofte bietjes van de barbecue met geitenkaas
Lisa
29-7-2021
0 Reacties

Recept: gepofte bietjes van de barbeque met geitenkaas

Het is tijd om de barbeque uit de schuur te halen. Zin in iets speciaals? Ga voor gepofte bietjes van de barbeque met geitenkaas! Lees hieronder hoe je het maakt.


Dit is een bijgerecht, genoeg voor 4 personen. Je maakt dit bijgerecht in zo'n 20 minuten klaar.

Ingrediënten:

  • 4 bietjes, rauw en met schil
  • olijfolie
  • 1 rode peper
  • Olijfolie
  • 6 takjes verse tijm
  • 150 g zachte geitenkaas
  • Verse peterselie
  • ook nodig: aluminiumfolie

    Zo maak je het:

    Steek de BBQ aan. Was de bieten. Neem 4 ruime stukken aluminiumfolie. Leg op elk stuk een biet en besprenkel die met een paar drupjes olie. Leg op elke biet een takje tijm. Wikkel de aluminiumfolie om de bieten. Leg de bieten aan de zijkant van het barbecuerooster en sluit het deksel. Na ongeveer 30-40 minuten zijn de bieten gaar. Je kunt dat checken door er een satéprikker in te steken: zijn de bieten zacht, dan zijn ze gaar.

    Pak de bieten uit, verwijder de schil en snij ze in blokjes. Verdeel de bietjes over 4 borden en verdeel de geitenkaas erover. Hak de peterselie. Bestrooi de salade met peterselie, peper en zout en eventueel nog wat olijfolie. Ook lekker met wat pistachenoten of zonnebloempitten.


    Varieer met chioggia bieten

    Ken de je chioggia bieten al? Het zijn Italiaanse bietjes, met een prachtige ringstructuur die je ziet als als je ze opensnijdt. Rauw, in dunne plakjes gesneden, staat dat erg mooi in salades! Kook je de chioggia-bietjes, dan worden ze mooi roze. Ze zijn iets sneller gaar dan rode bieten.


    Extra recept: Amerikaanse coleslaw

    In Amerika is een barbecue niet compleet zonder romige koolsalade. Dit is een heel eenvoudig en lekker recept: snij 400 gram witte kool in heel dunne reepjes. Was en rasp 4 bospenen. Je kunt de kool en de wortel ook fijnsnijden in een keukenmachine. Maak een dressing van 4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd, zout en peper. Meng de groente met de dressing en zet de salade minimaal 1 uur in de koelkast voordat je deze serveert.


    Nog meer groente-tips voor de BBQ

  • Maak eens groentespiesen van blokjes paprika, courgette en aubergine. Lekker met een yoghurt-knoflook sausje.
  • Snijd zoete aardappel kruiselings in de schil en verpak ze in aluminiumfolie. Pof de zoete aardappel circa 30 minuten op de barbecue. Serveer met een vulling van kwark met veel groene kruiden, of van feta en fijngehakte olijven.
  • Grill maiskolven op de barbecue en serveer met boter en grof zeezout.
  • Maak spiesjes van kastanjechampignons en blokjes halloumi (stevige grill-kaas uit Cyprus).

  • Zin om ook een lekkere tapenade te maken? Klik hier voor het recept van tapenade van zongedroogde tomaat.

    Aanbevolen producten

    Multi Puur Natuur
    Multi Puur Natuur
    4,8 sterren
    (9)
    Vanaf € 13,95
    Bekijk product

    Lees ook

    Alles over collageen

    Alles over collageen

    Collageen maakt ons lichaam zelf aan en heeft verschillende functies. Zo zorgt het onder andere voor een stevige en elastische huid, waardoor rimpels minder snel zichtbaar worden. Maar hoe zit dat precies?

    Lees meer Lees meer
    Zo hoeft gezond eten niet duur te zijn

    Zo hoeft gezond eten niet duur te zijn

    De prijzen voor boodschappen stijgen al maanden. We geven je 8 handige tips om geld te besparen terwijl je toch gezonde boodschappen kiest.

    Lees meer Lees meer
    5 vragen over vezels

    5 vragen over vezels

    Vezels klinken misschien suf, maar zijn heel belangrijk voor je lichaam. We leggen je graag uit hoe dat zit. Daarom vijf vragen over vezels beantwoord.

    Lees meer Lees meer

    Geef je reactie op:

    "Recept: Gepofte bietjes van de barbecue met geitenkaas"
    Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
    E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
    Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

    Reacties

    Dit blogartikel heeft nog geen reacties