Recept: Gepofte bietjes van de barbecue met geitenkaas

Het is tijd om de barbeque uit de schuur te halen. Zin in iets speciaals? Ga voor gepofte bietjes van de barbeque met geitenkaas! Lees hieronder hoe je het maakt.
Dit is een bijgerecht, genoeg voor 4 personen. Je maakt dit bijgerecht in zo'n 20 minuten klaar.
Ingrediënten:
Zo maak je het:
Steek de BBQ aan. Was de bieten. Neem 4 ruime stukken aluminiumfolie. Leg op elk stuk een biet en besprenkel die met een paar drupjes olie. Leg op elke biet een takje tijm. Wikkel de aluminiumfolie om de bieten. Leg de bieten aan de zijkant van het barbecuerooster en sluit het deksel. Na ongeveer 30-40 minuten zijn de bieten gaar. Je kunt dat checken door er een satéprikker in te steken: zijn de bieten zacht, dan zijn ze gaar.
Pak de bieten uit, verwijder de schil en snij ze in blokjes. Verdeel de bietjes over 4 borden en verdeel de geitenkaas erover. Hak de peterselie. Bestrooi de salade met peterselie, peper en zout en eventueel nog wat olijfolie. Ook lekker met wat pistachenoten of zonnebloempitten.
Varieer met chioggia bieten
Ken de je chioggia bieten al? Het zijn Italiaanse bietjes, met een prachtige ringstructuur die je ziet als als je ze opensnijdt. Rauw, in dunne plakjes gesneden, staat dat erg mooi in salades! Kook je de chioggia-bietjes, dan worden ze mooi roze. Ze zijn iets sneller gaar dan rode bieten.
Extra recept: Amerikaanse coleslaw
In Amerika is een barbecue niet compleet zonder romige koolsalade. Dit is een heel eenvoudig en lekker recept: snij 400 gram witte kool in heel dunne reepjes. Was en rasp 4 bospenen. Je kunt de kool en de wortel ook fijnsnijden in een keukenmachine. Maak een dressing van 4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd, zout en peper. Meng de groente met de dressing en zet de salade minimaal 1 uur in de koelkast voordat je deze serveert.
Nog meer groente-tips voor de BBQ
Zin om ook een lekkere tapenade te maken? Klik hier voor het recept van tapenade van zongedroogde tomaat.
Aanbevolen producten
Lees ook

5 feiten over hooikoorts
In de lente en zomer kan hooikoorts weer de kop opsteken. In deze blog leggen we vijf feiten over hooikoorts uit en geven we enkele nuttige tips!
Lees meer Lees meer
Eten met aandacht
Het gaat niet alleen om wat je eet, maar ook om hoe je eet. Het is goed om met aandacht te eten. Je eet dan namelijk minder én lekkerder!
Lees meer Lees meer
De 5-secondenregel: feit of fabel?
Kun je eten dat op de grond heeft gelegen écht nog opeten? Amerikaanse studenten onderzochten of dit daadwerkelijk zo is. Ontdek het in deze blog.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


