Recept: Homemade tapenade van zongedroogde tomaat
Wanneer je een stokbroodje of toast met kruidenboter een beetje saai vindt worden en op zoek bent naar een alternatief, dan is deze homemade tapenade een aanrader. Makkelijk om te maken en lekkerder dan een tapenade uit een potje. Probeer het zelf, hieronder vind je het gerecht.
Wat heb je nodig:
- 150 gram zongedroogde tomaatjes
- Pijnboompitten
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Halve eetlepel citroensap
Zo maak je het:
Rooster de pijnboompitten (ongeveer 3 eetlepels) in een pannetje totdat ze bruin worden. Pers de teentjes knoflook uit en rasp de Parmezaanse kaas indien je een stuk gekocht hebt. Bij een zakje geraspte kaas kun je deze stap uiteraard overslaan.
Doe alle ingrediƫnten in een kleine blender of hakmachine en hak het fijn totdat er een mooie tapenade ontstaat. Als de tapenade nog iets te stug is, kun je wat olijfolie toevoegen en het nog eens mengen.
De tapenade is lekker om te serveren op toast of stokbrood tijdens een borrel of als voorgerecht. Eet smakelijk!
Laat je ons weten wat je van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.
Lees ook
Lees ook
PEA: wat het is en wat het kan betekenen voor je gezondheid!
Hoewel PEA al decennialang bekend is, begint de wetenschap nu pas echt de kracht van deze natuurlijke verbinding te begrijpen. In deze blog duiken we dieper in wat PEA precies is, hoe het werkt, en waarom het een waardevolle aanvulling op je gezondheidsroutine kan zijn.
Lees meer Lees meerBoerenkoolsoep
Maak eens boerenkoolsoep! Deze groente zit namelijk vol vitaminen en mineralen. Ideaal om je weerstand een boost te geven.
Lees meer Lees meerWat kunnen we leren van de Blue Zones?
De Blue Zones: plekken op de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd gezond blijven. Wat zijn hun geheimen? Wij vertellen het in deze blog!
Lees meer Lees meer