Terug naar overzicht

Recept: Homemade tapenade van zongedroogde tomaat

Recept: Homemade tapenade van zongedroogde tomaat
Flinndal
27-2-2018
1 Reactie

Tortilla

Wanneer je een stokbroodje of toast met kruidenboter een beetje saai vindt worden en op zoek bent naar een alternatief, dan is deze homemade tapenade een aanrader. Makkelijk om te maken en lekkerder dan een tapenade uit een potje. Probeer het zelf, hieronder vind je het gerecht.



Wat heb je nodig:

  • 150 gram zongedroogde tomaatjes
  • Pijnboompitten
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Halve eetlepel citroensap

Zo maak je het:

Rooster de pijnboompitten (ongeveer 3 eetlepels) in een pannetje totdat ze bruin worden. Pers de teentjes knoflook uit en rasp de Parmezaanse kaas indien je een stuk gekocht hebt. Bij een zakje geraspte kaas kun je deze stap uiteraard overslaan. 

Doe alle ingrediënten in een kleine blender of hakmachine en hak het fijn totdat er een mooie tapenade ontstaat. Als de tapenade nog iets te stug is, kun je wat olijfolie toevoegen en het nog eens mengen. 

De tapenade is lekker om te serveren op toast of stokbrood tijdens een borrel of als voorgerecht. Eet smakelijk!

Laat je ons weten wat je van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.

Lees ook

Hoe ongezond zijn sterk bewerkte voedingsmiddelen?

Hoe ongezond zijn sterk bewerkte voedingsmiddelen?

Hoe ongezond zijn sterk bewerkte voedingsmiddelen? Lees alles over bewerkt voedsel en wat het voor je gezondheid doet.

Lees meer Lees meer
Recept: Gepofte bietjes van de barbeque met geitenkaas

Recept: Gepofte bietjes van de barbeque met geitenkaas

Het is tijd om de barbeque uit de schuur te halen. Zin in iets speciaals? Ga voor gepofte bietjes van de barbeque met geitenkaas! Lees hieronder hoe je het maakt.

Lees meer Lees meer
Alles over eiwitten

Alles over eiwitten

Weet jij waarom je eiwitten nodig hebt, en hoe je ze voldoende binnenkrijgt? De Gezondheidsraad bracht onlangs een nieuw advies uit over eiwitten in de voeding. Mooie aanleiding om de voedingsstof eiwit eens onder de loep te nemen.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Recept: Homemade tapenade van zongedroogde tomaat"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Tom, geplaatst op 13-5-2020
Maak zelf zongedroogde tomaten, duurt even in de oven maar de smaak is beter en er zitten dan geen toevoegingen bij, dus gezonder. De kant-en-klaar zongedroogde tomaten worden meestal voorbehandeld met zwaveldioxide of zout voordat ze in de zon worden geplaatst om de kleur en het uiterlijk te verbeteren.