Terug naar overzicht

Pasta met asperges en zalm

Pasta met asperges en zalm
Pauline
29-3-2023
1 Reactie
pasta-asperges

Een typische voorjaarsgroente: asperges! Je hebt witte, groene en zelfs paarse asperges. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Eet er dus lekker veel van met dit heerlijke recept.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 500 gr witte of groene asperges
  • 100 gr volkoren penne
  • 1 citroen
  • 75 ml crème fraîche
  • 1 kleine courgette
  • 150 gr gerookte zalm
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Zo maak je het

Bereidingstijd circa 30 minuten.

Schil de witte asperges (groene hoef je niet te schillen) en snij deze in stukken van ongeveer 3 cm. Kook de pasta samen met de aspergestukken in 10-12 minuten gaar. Giet af en vang een beetje van het kookwater op. Is de kooktijd van de penne veel langer of korter dan 10 minuten, kook de asperges en penne dan apart.

Verwarm ondertussen de grill van de oven voor op de hoogste stand. Rasp de schil van de citroen. Pers de helft van citroen uit. Roer de crème fraîche los met het citroensap en het grootste deel van de citroenrasp. Rasp de courgette of snij er met een spiraalsnijder slierten van. Snij de zalm in reepjes.

Schep de courgette, de room en de zalm door de pasta en asperges. Voeg een scheutje van het kookwater toe om het lekker smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Laat de kaas even smelten onder de hete grill.

“Liever een vegetarische versie? Vervang de gerookte zalm door een handje gerookte amandelen. Hak de amandelen grof en strooi ze voor het serveren over de pasta.”


Asperges

Het aspergeseizoen is hét moment om te genieten van deze heerlijke groente op zijn best. Jaarlijks start op de tweede donderdag van april officieel het aspergeseizoen. Tot eind juni is het “witte goud” dan volop verkrijgbaar. Naast witte asperges, heb je ook groene én paarse soorten. Witte asperges groeien onder de grond, terwijl groene boven de grond uitsteken en hun groene kleur danken aan hun blootstelling aan licht.

Het kiezen van de juiste asperges is belangrijk voor het bereiken van de beste smaak. Verse asperges hebben heldere kleuren en stevige stengels zonder tekenen van uitdroging. Het is belangrijk om ze snel te koken of te stomen om hun smaak en voedingsstoffen te behouden. Zo bevatten asperges veel vezels, vitamine C, foliumzuur en kalium.

Aanbevolen producten

Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(73)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Vitamine C Forte Kauwtablet
Vitamine C Forte Kauwtablet
4,3 sterren
(21)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(130)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Oog Complex Forte
Oog Complex Forte
4,7 sterren
(27)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
WLS Tablet
WLS Tablet
4,8 sterren
(143)
Vanaf € 1,95
Bekijk product
Q10 Forte
Q10 Forte
4,6 sterren
(45)
Vanaf € 23,95
Bekijk product
Voordeelpakket Weerstand Plus
10% Korting
Voordeelpakket Weerstand Plus
5 sterren
(1)
Vanaf € 55,71
Bekijk product
Foliumzuur (B11)
Foliumzuur (B11)
4,7 sterren
(7)
Vanaf € 8,03
Bekijk product
WLS Capsule
WLS Capsule
4,2 sterren
(94)
Vanaf € 1,95
Bekijk product
Probiotica Forte
Probiotica Forte
4,8 sterren
(30)
Vanaf € 18,45
Bekijk product

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Pasta met asperges en zalm"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Alexander , geplaatst op 12-4-2023
Ziet er lekker uit. Alleen op het plaatje staan geen volkoren penne, maar normale pasta. Voor het mooie bij het verhaal, had een goede foto wel het beste geweest ;)