Pasta met asperges en zalm
![pasta-asperges](/cloud/img/fl_ig_mrt-apr_570x336_pasta-asperges_blog_d36562f1.png)
Een typische voorjaarsgroente: asperges! Je hebt witte, groene en zelfs paarse asperges. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Eet er dus lekker veel van met dit heerlijke recept.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 500 gr witte of groene asperges
- 100 gr volkoren penne
- 1 citroen
- 75 ml crème fraîche
- 1 kleine courgette
- 150 gr gerookte zalm
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Zo maak je het
Bereidingstijd circa 30 minuten.
Schil de witte asperges (groene hoef je niet te schillen) en snij deze in stukken van ongeveer 3 cm. Kook de pasta samen met de aspergestukken in 10-12 minuten gaar. Giet af en vang een beetje van het kookwater op. Is de kooktijd van de penne veel langer of korter dan 10 minuten, kook de asperges en penne dan apart.
Verwarm ondertussen de grill van de oven voor op de hoogste stand. Rasp de schil van de citroen. Pers de helft van citroen uit. Roer de crème fraîche los met het citroensap en het grootste deel van de citroenrasp. Rasp de courgette of snij er met een spiraalsnijder slierten van. Snij de zalm in reepjes.
Schep de courgette, de room en de zalm door de pasta en asperges. Voeg een scheutje van het kookwater toe om het lekker smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Laat de kaas even smelten onder de hete grill.
“Liever een vegetarische versie? Vervang de gerookte zalm door een handje gerookte amandelen. Hak de amandelen grof en strooi ze voor het serveren over de pasta.”
Asperges
Het aspergeseizoen is hét moment om te genieten van deze heerlijke groente op zijn best. Jaarlijks start op de tweede donderdag van april officieel het aspergeseizoen. Tot eind juni is het “witte goud” dan volop verkrijgbaar. Naast witte asperges, heb je ook groene én paarse soorten. Witte asperges groeien onder de grond, terwijl groene boven de grond uitsteken en hun groene kleur danken aan hun blootstelling aan licht.
Het kiezen van de juiste asperges is belangrijk voor het bereiken van de beste smaak. Verse asperges hebben heldere kleuren en stevige stengels zonder tekenen van uitdroging. Het is belangrijk om ze snel te koken of te stomen om hun smaak en voedingsstoffen te behouden. Zo bevatten asperges veel vezels, vitamine C, foliumzuur en kalium.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
![De overgang: wat je moet weten en tips](/cloud/img/20240229_fl_social_blog_0318_4b9f4481.png?w=200&h=200&mode=crop)
De overgang: wat je moet weten en tips
In deze blog bespreken we wat de overgang precies inhoudt, welke symptomen je kunt verwachten en geven we je tips om deze fase zo soepel mogelijk te doorlopen.
Lees meer Lees meer![Hoe zit het nou echt met koolhydraten?](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_koolhydraten_blog_570x336_0d2f11ed.png?w=200&h=200&mode=crop)
Hoe zit het nou echt met koolhydraten?
Hoe zit het nou precies: zijn alle koolhydraten ongezond? En wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam als je koolhydraten eet?
Lees meer Lees meer![Eerste hulp bij zomerperikelen](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_zomer_perikelen_blog_570x336_fc93a3b6.png?w=200&h=200&mode=crop)
Eerste hulp bij zomerperikelen
De zomer is voor veel mensen het favoriete seizoen. Maar als het erg warm is, kunnen typische zomerperikelen opspelen. Lees onze tips en hou ze buiten de deur!
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reactie
Reactie van Alexander , geplaatst op 12-4-2023
Ziet er lekker uit. Alleen op het plaatje staan geen volkoren penne, maar normale pasta. Voor het mooie bij het verhaal, had een goede foto wel het beste geweest ;)Lees ook
![De overgang: wat je moet weten en tips](/cloud/img/20240229_fl_social_blog_0318_4b9f4481.png?w=300&h=200&mode=max)
![Hoe zit het nou echt met koolhydraten?](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_koolhydraten_blog_570x336_0d2f11ed.png?w=300&h=200&mode=max)
![Eerste hulp bij zomerperikelen](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_zomer_perikelen_blog_570x336_fc93a3b6.png?w=300&h=200&mode=max)