Terug naar overzicht

Onze tips voor gezondere feestdagen

Onze tips voor gezondere feestdagen
Pauline
13-12-2022
0 Reacties
Gezondere feestdagen

Bourgondische kerstdiners, gourmetten, alcoholische versnaperingen, rijkelijke toetjes en, om het jaar af te sluiten, oliebollen en bubbels. Heerlijk én gezellig! Maar de feestdagen zijn ook de dagen waarin we ons vaak overeten en ons gezonde eet- en beweegpatroon helemaal links laten liggen. Wil jij het dit jaar anders aanpakken? Wij hebben alvast enkele tips voor meer balans. Zo geniet jij extra van de feestdagen!

1. Gezond ontbijten is het halve werk

Begin je dag gezond! Heb jij een gezellig (kerst)feestje op de planning? Of luid je vanavond het nieuwe jaar in? Geniet er dan zeker van, maar kies bij het ontbijt bewust voor gezonde dingen. Ga voor volkoren producten, vers fruit en groente, om de nodige vitamines binnen te krijgen. Zo heb je in ieder geval een gezond begin.

Let er ook op dat je niet met honger naar een feestje gaat. Met honger zul je alle verleidingen moeilijker kunnen weerstaan. Eet daarom iets kleins voor het feest begint. Zo maak je makkelijker bewustere eetkeuzes.

2. Luister naar je lichaam

Luister naar je lichaam en stop met eten als je voldaan bent. Geniet ook van wat je eet. Tijdens de feestdagen wordt er vaak groots uitgepakt met lekker eten en drinken. Sta er daarom extra bij stil en eet langzaam en met aandacht. Proef de verschillende smaken op je tong. Hierdoor voel je ook beter aan wanneer je verzadigd bent.

Wanneer je te haastig eet, krijgen je hersenen het seintje dat je voldaan bent niet goed door. Hierdoor gaan we meer eten en onszelf uiteindelijk overeten. En feestvieren met buikpijn is nooit fijn!

3. Drink met mate

Tijdens de kerstperiode vloeit de alcohol rijkelijk. Dit zorgt vaak voor extra gezellige en soms grappige momenten. Maar weet ook dat alcoholische drankjes calorierijk zijn. Eén gram alcohol bevat zeven kilocalorieën. Zo bevat één glas rode wijn (100 milliliter) 80 calorieën. Over een hele avond kan dit snel oplopen. Alcohol bevat ook geen voedingsstoffen voor het lichaam. Je drinkt dus lege calorieën. Bovendien scherpt alcohol de honger aan.

Drink daarom met mate en wissel een glas alcohol af met een groot glas water. Sla bij voorkeur de alcohol bij de borrel over en begin pas aan een glas wijn tijdens het eten. Zo zul je minder snaaien.

4. Neem niet de eerste hap

Staan er bij de borrel chips of borrelnootjes op tafel? Begin er dan bij voorkeur niet aan. Want zeg eerlijk, één handje chips of borrelnootjes eten en het daarbij laten. Nee, dat kan niemand. Eenmaal je begint, zul je de neiging hebben er meer van te eten. Daarom is de beste oplossing: laat deze hapjes links liggen.

5. Ga voor een gezonde portie buitenlucht

Uren aan tafel zitten of binnen op de bank hangen is niet goed voor je. Ga dus ook naar buiten. Maak een leuke wandeling met de hele familie en/of met je vrienden. Hiermee verbrand je meteen wat calorieën en het zorgt ervoor dat de volgende gang extra zal smaken!

Detox

Heb je na de feestdagen toch het gevoel dat je jezelf hebt overeten en wil je weer in balans komen? Bekijk dan onze supplementen die jou helpen bij het detoxen En laat ons vooral, in de reacties hieronder, weten welke tip jij gaat uitproberen tijdens de feestdagen.

Aanbevolen producten

Slank & Fit
Slank & Fit
3,6 sterren
(58)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Groene Thee Extract
Groene Thee Extract
4,6 sterren
(27)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Detox
Detox
4,5 sterren
(35)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Slanke Lijn Thee
Slanke Lijn Thee
3,9 sterren
(47)
Vanaf € 6,95
Bekijk product
WLS Capsule
WLS Capsule
4,2 sterren
(88)
Vanaf € 1,95
Bekijk product
Mentaal Fit
Mentaal Fit
4,5 sterren
(17)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Groenlipmossel
Groenlipmossel
4,4 sterren
(47)
Vanaf € 17,95
Bekijk product
Multi 50+ Vrouw en Man
Multi 50+ Vrouw en Man
4,8 sterren
(9)
Vanaf € 41,66
Bekijk product
Cranberry
Cranberry
4,7 sterren
(133)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Vitamine D3 & K2
Vitamine D3 & K2
4,9 sterren
(14)
Vanaf € 9,45
Bekijk product

Lees ook

Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Heb je zin in een eenvoudig en vegetarisch gerecht? Kies dan voor deze pasta. Het is lekker én razendsnel klaar! Probeer het zelf en volg het recept.

Lees meer Lees meer
IJzertekort – Dit zijn de symptomen

IJzertekort – Dit zijn de symptomen

Een ijzertekort komt steeds vaker voor en kan leiden tot bloedarmoede. Veel mensen weet ook niet dat ze een ijzertekort hebben, omdat het gepaard gaat met vage klachten. In deze blog gaan we dieper in op de impact van ijzertekort op je lichaam en hoe je je ijzerinname kunt verhogen.

Lees meer Lees meer
5 vragen over het veelzijdige mineraal zink

5 vragen over het veelzijdige mineraal zink

Zink is een essentieel mineraal. Het speelt een cruciale rol bij verschillende belangrijke lichaamsfuncties. Benieuwd bij welke vitale functies? Of benieuwd hoeveel zink je nodig hebt?

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Onze tips voor gezondere feestdagen"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties