Terug naar overzicht

Kerstvakantie - Natuurmonumenten

Kerstvakantie - Natuurmonumenten
Flinndal
18-12-2015
0 Reacties

natuurmonumenten.png


Bijna kerst. Druk bezig met plannen, inkopen en voorbereiden? De kerstboom al opgetuigd? Dan ruikt je huis lekker naar dennennaalden. Aan je voordeur hangt misschien een mooie kerstkrans om gasten te verwelkomen. Je hebt al bedacht wat er tijdens de kerstdagen op tafel komt te staan, samen met familie of vrienden lekker eten. En na alle gezelligheid tijdens de kerstdagen moet je constateren dat je misschien toch iets veel hebt gegeten. Tijd voor wat extra beweging! Waar kun je dat beter doen dat op het waddeneiland Schiermonnikoog?


Nationaal Park Schiermonnikoog

Schiermonnikoog bereik je in drie kwartier met de veerboot vanaf het Groningse Lauwersoog. Tijdens de overtocht ruik je de zilte zeelucht al als je boven aan dek staat. Rondom je de Waddenzee. Als je geluk hebt, zie je in de verte een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven het water uitsteken.


Geniet van de rust

Aangekomen op het eiland pak je de fiets, de bus naar het dorp of ga je direct wandelend het eiland verkennen. De grote schare mensen die op de veerboot zaten, verspreiden zich al snel over dit autoloze eiland. De rust, ruimte, vogels en weidse waddennatuur liggen als het ware voor je klaar om ‘in te nemen': vitamine V, vakantie! Als je geluk hebt tank je, net als alle wadvogels op de kwelders, nog even een graantje zonlicht mee.


Wandelroutes

Zin gekregen om het eiland te gaan verkennen? Natuurmonumenten heeft een wandelroute uitgezet over het eiland van ongeveer 8 kilometer. De route is te vinden op de website van Natuurmonumenten en te downloaden in de NM-route app.


Glühwein en warme chocolademelk

Tijdens deze kerstvakantie zal het eiland misschien niet onder een witte deken liggen, maar zit jij wellicht na je wandeling met een fleecedeken op een terras. Voor je staat een heerlijke glühwein of warme chocolademelk. Genietend van je vrije dagen doe je nieuwe energie op voor het komend jaar!

Natuurmonumenten wenst je fijne feestdagen en een natuurlijk 2016.


Over Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is dé beweging van mensen met hart voor de natuur. We willen mensen, van jong tot oud, in het hart raken en de fascinatie voor de natuur delen met en via onze achterban. We activeren mensen om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven.

logo_8d1220a0.png

Natuurmonumenten blogt maandelijks als gast op Flinndal.nl.

Bron foto vuurtoren Schiermonnikoog en kind op het strand: Alje Zandt
Bron twee wandelaars in de duinen: Rene Koster

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Kerstvakantie - Natuurmonumenten"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties