Terug naar overzicht

Is hardlopen wat voor jou?

Is hardlopen wat voor jou?
Lara
13-5-2022
1 Reactie

hardlopen

Twijfel je of hardlopen wat voor jou is? Hardlopen is laagdrempelig: je hebt een paar hardloopschoenen nodig en je kunt direct van start. Hardlopen kan overal en op ieder tijdstip. Toch is het verstandig om niet zomaar de deur uit te stappen. Heb je lange tijd niet gesport, last van overgewicht of andere gezondheidsproblemen? Overleg dan eerst even met je huisarts voordat je van start gaat. Wat je moet weten voordat je gaat beginnen:


1. Juiste begeleiding

Je kunt natuurlijk individueel beginnen, maar de kans is groot dat je met de juiste begeleiding meer vooruitgang boekt. Samen kun je een persoonlijk plan maken dat past bij jouw situatie . De juiste begeleiding kun je onder andere vinden bij een hardloopclub in de buurt. Naast dat samen rennen veel gezelliger is, zorgt dit ook voor meer motivatie om écht te gaan. Ook kun je elkaar oppeppen als het zwaar wordt waardoor je het langer volhoudt. Wil je liever zelf aan de slag? Op hardlopen.nl vind je gratis hardloopschema’s voor ieder niveau.

2. Luister naar je lichaam

Het is helemaal niet erg als het een keer minder gaat of als je een keer geen zin hebt. Luister goed naar de signalen van je lichaam. Pas het schema aan als je extra rust nodig hebt. Je kunt beter een keer een training overslaan dan dat je te veel doet omdat je niet wilt afwijken van het schema.

3. Geef niet meteen op

Als je net begint met hardlopen, kan het even duren voordat je het gevoel hebt dat dit een sport is die bij je past. Belangrijk is om door te zetten en de regelmaat erin te houden. Iedere training wordt je lichaam weer een beetje sterker en zal je conditie vooruitgaan. Na verloop van tijd zal het hardlopen je makkelijker afgaan en ga je er steeds meer plezier aan beleven.

Aanbevolen producten

Sport & Spieren
Sport & Spieren
4,5 sterren
(13)
Vanaf € 26,31
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
4,2 sterren
(34)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Flinndal Sport Vitamine C Kauwtablet
Flinndal Sport Vitamine C Kauwtablet
Vanaf € 8,10
Bekijk product
Whey Protein Isolate (NZVT gekeurd)
Whey Protein Isolate (NZVT gekeurd)
5 sterren
(22)
Vanaf € 31,95
Bekijk product
Magnesium Duplex
Magnesium Duplex
4,7 sterren
(44)
Vanaf € 11,86
Bekijk product

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Is hardlopen wat voor jou?"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van wim ollefers, geplaatst op 7-7-2022
Waarom wordt er nergens over magnesium-duplex gesproken.
Antwoord van Klantenservice, gegeven op 8-7-2022
Beste heer Ollefers, Bedankt voor uw reactie op onze blog! Magnesium is een mineraal waar inderdaad veel hardlopers bij gebaat zijn. De focus van deze blog is echter drie punten die belangrijk zijn om op te letten voordat een persoon aan hardlopen begint. Mogelijk dat wij in toekomstige blogs meer aandacht zullen besteden aan supplementen ter ondersteuning bij het hardlopen. Vriendelijke groet, Max - Flinndal