Terug naar overzicht

Is hardlopen wat voor jou?

Is hardlopen wat voor jou?
Lara
13-5-2022
1 Reactie

hardlopen

Twijfel je of hardlopen wat voor jou is? Hardlopen is laagdrempelig: je hebt een paar hardloopschoenen nodig en je kunt direct van start. Hardlopen kan overal en op ieder tijdstip. Toch is het verstandig om niet zomaar de deur uit te stappen. Heb je lange tijd niet gesport, last van overgewicht of andere gezondheidsproblemen? Overleg dan eerst even met je huisarts voordat je van start gaat. Wat je moet weten voordat je gaat beginnen:


1. Juiste begeleiding

Je kunt natuurlijk individueel beginnen, maar de kans is groot dat je met de juiste begeleiding meer vooruitgang boekt. Samen kun je een persoonlijk plan maken dat past bij jouw situatie . De juiste begeleiding kun je onder andere vinden bij een hardloopclub in de buurt. Naast dat samen rennen veel gezelliger is, zorgt dit ook voor meer motivatie om écht te gaan. Ook kun je elkaar oppeppen als het zwaar wordt waardoor je het langer volhoudt. Wil je liever zelf aan de slag? Op hardlopen.nl vind je gratis hardloopschema’s voor ieder niveau.

2. Luister naar je lichaam

Het is helemaal niet erg als het een keer minder gaat of als je een keer geen zin hebt. Luister goed naar de signalen van je lichaam. Pas het schema aan als je extra rust nodig hebt. Je kunt beter een keer een training overslaan dan dat je te veel doet omdat je niet wilt afwijken van het schema.

3. Geef niet meteen op

Als je net begint met hardlopen, kan het even duren voordat je het gevoel hebt dat dit een sport is die bij je past. Belangrijk is om door te zetten en de regelmaat erin te houden. Iedere training wordt je lichaam weer een beetje sterker en zal je conditie vooruitgaan. Na verloop van tijd zal het hardlopen je makkelijker afgaan en ga je er steeds meer plezier aan beleven.

Aanbevolen producten

Creatine (100 % Creapure®)
Creatine (100 % Creapure®)
5 sterren
(5)
Vanaf € 21,95
Bekijk product
Sport & Spieren
Sport & Spieren
4,5 sterren
(13)
Vanaf € 26,31
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
4,1 sterren
(31)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Whey Protein Isolate
Whey Protein Isolate
5 sterren
(21)
Vanaf € 29,95
Bekijk product
Magnesium Duplex
Magnesium Duplex
4,7 sterren
(42)
Vanaf € 11,86
Bekijk product

Lees ook

4 fascinerende weetjes over vitaminen

4 fascinerende weetjes over vitaminen

Vitaminen zijn essentiële voedingsstoffen die een cruciale rol spelen in het behoud van een goede gezondheid. Hoewel de meeste mensen wel weten dat vitaminen belangrijk zijn, zijn er enkele verrassende feiten die je misschien nog niet kent.

Lees meer Lees meer
Vitamine D en het immuunsysteem

Vitamine D en het immuunsysteem

In deze blog gaan we dieper in op de connectie tussen vitamine D en het immuunsysteem, waarom het zo belangrijk is, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je voldoende van deze vitamine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
Jouw gids voor een stralende huid en glanzend haar

Jouw gids voor een stralende huid en glanzend haar

De herfst en winter kunnen een uitdaging vormen voor je huid en haar. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om je huid en haar gezond en stralend te houden, zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Is hardlopen wat voor jou?"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van wim ollefers, geplaatst op 7-7-2022
Waarom wordt er nergens over magnesium-duplex gesproken.
Antwoord van Klantenservice, gegeven op 8-7-2022
Beste heer Ollefers, Bedankt voor uw reactie op onze blog! Magnesium is een mineraal waar inderdaad veel hardlopers bij gebaat zijn. De focus van deze blog is echter drie punten die belangrijk zijn om op te letten voordat een persoon aan hardlopen begint. Mogelijk dat wij in toekomstige blogs meer aandacht zullen besteden aan supplementen ter ondersteuning bij het hardlopen. Vriendelijke groet, Max - Flinndal