Terug naar overzicht

Groenlipmossel: vloeibaar of poeder?

Groenlipmossel: vloeibaar of poeder?
Flinndal
2-11-2017
0 Reacties

groenlipmossel.jpg

De groenlipmossel (Perna canaliculus) is een schelpdier dat alleen in Nieuw Zeeland voorkomt. De laatste jaren komt dit weekdiertje steeds vaker in het nieuws, vanwege de gunstige invloed op de gezondheid. Deze wordt toegeschreven aan de speciale omega 3 vetzuren die het diertje bevat. Vanuit de wetgeving mogen wij echter niet vertellen wat de groenlipmossel precies doet voor de gezondheid.


Wil je dit graag weten, neem dan contact op met de klantenservice voor informatie via [email protected].


Welke vormen zijn er te koop?

Het extract van de groenlipmossel is doorgaans verkrijgbaar in een capsule. Deze bevat gevriesdroogd poeder, of een vloeibare variant.


Vriesdrogen

Vriesdrogen wil zeggen dat door hele lage temperaturen het aanwezige water wat in een voedingsmiddel zit tot ijskristallen wordt omgevormd. Deze kristallen verdampen vervolgens in de droge lucht. Het grote voordeel daarbij is dat micro-organismen als bacteriën en schimmels zich niet kunnen vermenigvuldigen in een droge omgeving. Dat maakt het product langer houdbaar.

Omdat er bij dit productieproces geen sprake is van verhitting blijven bovendien de gezonde stoffen uit het gevriesdroogde extract behouden, zoals de speciale omega 3 vetzuren, glycosamineglycanen (bestanddelen van collageenrijke weefsels, zoals kraakbeen, tussenwervelschijven, bindweefsel en van de gewrichtsvloeistof). Flinndal Groenlipmossel bestaat uit een gevriesdroogde vorm van groenlipmossel.


Vloeibare vorm

Bij de vloeibare variant wordt het weekdiertje omgezet in een vloeibare emulsie, eventueel in olijfolie opgelost en al dan niet voorzien van een capsulewand. Je betaalt overigens flink voor de vloeibare vorm. Deze is minimaal 2x zo duur dan de gevriesdroogde variant. Daarnaast past van de vloeibare vorm minder in de capsule dan van een poeder. Zo moet je voor een hoeveelheid van 500 mg groenlipmosselextract 2 capsules innemen, tegenover 1 capsule per dag van het poeder.


Welke vorm is beter opneembaar?

Er zijn partijen die claimen dat de vloeibare vorm niet bewerkt is en daardoor beter zou zijn dan gevriesdroogd materiaal. Dit kan echter niet; ook voor de vloeibare vorm heeft een bewerking plaatsgevonden om het ‘vlees’ van de mossel vloeibaar te krijgen. Bovendien hebben wij geen onderbouwd wetenschappelijk bewijs gevonden dat de vloeibare variant beter opneembaar zou zijn. Ook is het zo dat het wetenschappelijk onderzoek waarbij men de speciale omega 3 vetzuren heeft ontdekt in de groenlipmossel, is uitgevoerd met de gevriesdroogde vorm. Dit laat zien dat juist ook het poeder de gezondheidsvoordelen levert.


Conclusie

Het voedingssupplement Flinndal Groenlipmossel is van uitstekende kwaliteit. Het doet niet onder voor de vloeibare varianten die op de markt zijn en al helemaal niet op het gebied van prijs. Andere partijen voegen soms nog andere plantenextracten als zwarte bes of boswellia aan het product toe. Dit maakt het product echter onnodig duur, terwijl niet voor 100% wetenschappelijk is bewezen dat deze combinatie beter zou werken dan alleen de groenlipmossel.

Bij Flinndal houden we het graag overzichtelijk en voegen geen onnodige ingrediënten toe die de prijs van het supplement opdrijven. Flinndal Groenlipmossel biedt de kwaliteit die je van ons gewend bent voor een prettige prijs!


Voordeelpakket Flinndal Groenlipmossel en Curcumine Forte »


Vragen?

Heb je vragen over Flinndal Groenlipmossel of onze andere producten? Onze voedingsdeskundigen zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Mail je vraag naar [email protected].



Aanbevolen producten

Hart en Vaat Complex
Hart en Vaat Complex
4,8 sterren
(4)
Vanaf € 15,95
Bekijk product
Vitamine D3 & K2
Vitamine D3 & K2
4,9 sterren
(16)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Groenlipmossel
Groenlipmossel
4,4 sterren
(50)
Vanaf € 17,95
Bekijk product
WLS Capsule
WLS Capsule
4,2 sterren
(94)
Vanaf € 1,95
Bekijk product
Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(86)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Vitamine K2
Vitamine K2
4,7 sterren
(17)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Mentaal Fit
Mentaal Fit
4,6 sterren
(18)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Multi 50+ Vrouw en Man
Multi 50+ Vrouw en Man
4,8 sterren
(10)
Vanaf € 41,66
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(130)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Multi 70+
Multi 70+
4,6 sterren
(196)
Vanaf € 11,45
Bekijk product

Lees ook

Zoete aardappel met rucola

Zoete aardappel met rucola

Zoete aardappel met rucola. Energie: 407 kcal. 20 minuten

Lees meer Lees meer
Gezonde Chili con carne

Gezonde Chili con carne

Gezonde Chili con carne. Energie: 524 kcal. 30 minuten

Lees meer Lees meer
Gezonde pastasaus

Gezonde pastasaus

Gezonde pastasaus met kip of kalkoen. Bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Groenlipmossel: vloeibaar of poeder?"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties