Terug naar overzicht

Gezonde alcoholvrije zomercocktails

Gezonde alcoholvrije zomercocktails
Flinndal
25-7-2012
0 Reacties

Gezonde alcoholvrije zomercocktails

De zomer is volop aanwezig en Nederland maakt massaal gebruik van de gelegenheid om het strand op te zoeken, te gaan bbq-en of een lekker drankje te drinken op een terras. Maar genieten kan ook thuis, en wel met een gezonde cocktail of smoothie. Verfrissend en het levert bovendien geen kater op!

Veel tips voor alcoholvrije cocktails of smoothies leveren mierzoete drankjes op, vol suiker en zoetstoffen. Wij hebben een paar tips voor een lekkere en gezonde cocktail voor je.


Alcoholvrije Sangria

Met deze ingrediënten maak je ongeveer twee liter heerlijke alcoholvrije Sangria:
1 geschilde sinaasappel in stukjes
1 perzik in stukjes
1 appel in stukjes
1 limoen in partjes, met schil
1 liter druivensap
500 ml ijskoud bronwater (bruisend)
250 ml sinaasappelsap

Voeg het fruit, de sinaasappelsap en de liter druivensap bij elkaar in een grote kan. Zet het geheel 1 a 1,5 uur weg in de koelkast. Doe hier het ijskoude water bij en serveer de Sangria in een groot glas.

Voeg eventueel een klein beetje suiker toe om het iets zoeter te maken, en een paar ijsklontjes voor een extra koude Sangria.


Aardbeien Smoothie

Gevonden op www.smoothie.nl, een gezonde aardbeien smoothie:
1 kopje aardbeien
¼ kopje water
4 ijsklontjes
1 theelepel honing

Vul de blender met de aardbeien en het water. Voeg de honing en als laatste de ijsklontjes toe. Begin met blenden op de laagste stand en dan geleidelijk naar hoog, totdat alles een fruitige rode vloeistof is. Blend nog 30 seconden op de hoogste stand om de smoothie te ontluchten. Geniet van deze heerlijke, vetvrije aardbeien smoothie.


Cranberry cocktail (de Flinndal cocktail)

Heerlijke, gezonde cocktail vol vitamine C.

Ingrediënten voor 2 personen:
2,5 dl cranberrysap
1 dl sinaasappelsap
150 gram verse frambozen
1 eetlepel citroensap
Schijfjes citroen of sinaasappel

Maak vers cranberrysap in de sapcentrifuge of koop het kant en klaar. Doe dit samen met het versgeperste sinaasappelsap in een blender of keukenmachine en meng het kort. Voeg de frambozen toe. Doe het citroensap erbij en pureer tot er een glad mengsel ontstaat. Schenk het in 2 cocktailglazen en versier met de schijfjes citroen of sinaasappel. Direct serveren!

Een gezonde cocktail vol vitamine C die bovendien bijdraagt aan een goed milieu in de blaas. De cranberry-sinaasappel cocktail willen we hierbij omdopen tot de Flinndal-cocktail. Voilá! Met 150 gram verse frambozen is dit een lekker zomers en hip drankje dat niet zal misstaan tijdens een gezellige barbecue.


Wist je dat?

Cocktails zonder alcohol in het Engels Mocktails worden genoemd? Gebruik dit als zoekterm als je zelf op zoek gaat naar non-alcoholische cocktails.

We hebben een aantal leuke sites opgezocht waar lekkere recepten op staan voor cocktails en smoothies. Hieronder een paar tips:

www.smoothie.nl

www.happydrinks.nl

Mocktails op www.eethoekje.nl

Heb jij ook tips voor lekkere, zomerse alcoholvrije drankjes? Deel ze met ons!

Lees ook

Voel je energiek deze lente

Voel je energiek deze lente

Ook in de lente is het van belang om je lichaam de juiste ondersteuning te blijven bieden. Ontdek handige tips om je deze lente vol energie te voelen!

Lees meer Lees meer
Groene smoothie

Groene smoothie

Heb je behoefte aan een energieboost? Dan is er geen betere manier dan met een groene smoothie gevuld met voedzame ingrediënten! Probeer dit eenvoudige recept.

Lees meer Lees meer
Ashwagandha veilig om te gebruiken?

Ashwagandha veilig om te gebruiken?

Het VWS liet onderzoek uitvoeren naar de risico's van Ashwagandha, waaruit bleek dat dit kruid als potentieel gevaarlijk wordt beschouwd. Aangezien Ashwagandha deel uitmaakt van het assortiment van Flinndal en er mogelijk vragen zijn over de veiligheid ervan, willen we dit graag nader toelichten.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Gezonde alcoholvrije zomercocktails"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties