Terug naar overzicht

6 tips om gefocust aan het werk te gaan

6 tips om gefocust aan het werk te gaan
Lisa
4-11-2019
1 Reactie

6 tips om gefocust aan het werk te gaan

Gefocust werken is niet voor iedereen zo makkelijk als het klinkt. Is er een belangrijke deadline die snel nadert, maar blijft je focus weg? Wij delen onze 6 tips om gefocust aan het werk te gaan.


1. Werk in blokken

Een grote opdracht op de planning? Probeer vooral niet in één zit de gehele taak af te krijgen. Dat werkt voor jouw focus alleen maar averechts. Hak zo’n grote opdracht eens in meerdere blokken op. Zo houd je overzicht én weet je precies wanneer je welk deel gaat uitwerken. Hierdoor blijf je langer gefocust en maak je waarschijnlijk minder fouten.


2. To do list

Een to do list geeft een overzichtelijk beeld van de taken die gedaan moeten worden. In één oogopslag zie je wat je moet doen, maar ook wat je al gedaan hebt. Het afstrepen van een taak geeft veel voldoening!

Tip: Wil je nog meer uit jouw to do list halen? Maak er dan een goede tijdsplanning bij. Zo weet je precies wanneer je gas moet bijgeven of even pauze kan nemen.


3. Werk offline

Online is er veel afleiding te vinden. Facebook, Instagram en Twitter checken, zorgt al gauw voor een kwartier social media plezier. Dat wil je absoluut niet als je geconcentreerd aan het werk moet. Leg je mobiel in een andere kamer neer en zet de meldingen op je laptop uit. Hierbij doelen we ook op de meldingen van jouw mailbox. Want ook dat blijft de gehele dag doorgaan.


4. Van werkplek veranderen

Ook je werkomgeving kan veel verschil maken in het wel of niet kunnen focussen. Kletsen mensen op kantoor veel, maar moet je echt die ene deadline zien te halen? Ga eens in een koffietentje om de hoek zitten. Je zult zien dat een andere werkplek veel verschil kan maken.


5. Beloon jezelf

Een beloningssysteem kan van pas komen. Spreek met jezelf af dat je na het afronden van een bepaalde opdracht iets mag waar je naar uit kijkt. Denk aan een kopje thee drinken, een aflevering van je lievelingsserie kijken of een praatje maken met een collega. Maar let op: als je de opdracht niet goed hebt afgerond, laat de beloning dan aan je voorbij gaan. Probeer het eens en ervaar wat het voor jou doet.


6. Bewegen

Tussendoor even bewegen werkt stimulerend voor de hersenen. Je zult merken dat je na het bewegen, een betere concentratie hebt en minder snel afgeleid raakt. Tijdens werktijd bewegen klinkt voor velen onmogelijk. Maar we hebben het niet over de sportschool! Loop de trap eens op en af of ga aan de overkant van de straat een kopje koffie halen. Alle beweging is mooi meegenomen.

Welke van deze 6 tips ga jij implementeren?

Aanbevolen producten

Arthorol Pro
Arthorol Pro
4,2 sterren
(34)
Vanaf € 24,95
Bekijk product

Lees ook

Ashwagandha veilig om te gebruiken?

Ashwagandha veilig om te gebruiken?

Het VWS liet onderzoek uitvoeren naar de risico's van Ashwagandha, waaruit bleek dat dit kruid als potentieel gevaarlijk wordt beschouwd. Aangezien Ashwagandha deel uitmaakt van het assortiment van Flinndal en er mogelijk vragen zijn over de veiligheid ervan, willen we dit graag nader toelichten.

Lees meer Lees meer
Het belang van slaaphygiëne

Het belang van slaaphygiëne

Een essentieel aspect van een goede nachtrust is slaaphygiëne. In deze blog leggen we je uit wat slaaphygiëne is en geven we tips voor een goede nachtrust.

Lees meer Lees meer
Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Heb je zin in een eenvoudig en vegetarisch gerecht? Kies dan voor deze pasta. Het is lekker én razendsnel klaar! Probeer het zelf en volg het recept.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"6 tips om gefocust aan het werk te gaan"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Bart van de Kamp, geplaatst op 3-12-2019
Goeie tips!