Eten volgens de seizoenen

Eten volgens de seizoenen
Lisa
25-9-2019
0 Reacties

Eten volgens de seizoenen

Boerenkool in de zomer en aardbeien in de winter. Tijdens een bezoek aan de supermarkt zou je het bijna vergeten, maar bepaalde groenten- en fruitsoorten horen bij een specifiek seizoen. Eten volgens het seizoen heeft verschillende voordelen en deze delen wij graag met jou.


Gevarieerder eten

Koken met producten uit het seizoen, betekent dat je niet altijd naar de zelfde groenten grijpt. Een gevarieerd dieet is van belang voor een gezonde levensstijl. Ook vereist het koken met seizoensgroenten meer creativiteit, waardoor je uit je comfort zone stapt.


Wist je dat…

Milieu Centraal een handige online Groente- & Fruitkalender gepubliceerd heeft? Hierdoor zie je in één oogopslag welke groente- of fruitsoort in een bepaalde maand de beste keuze is.


Milieu

Door met de seizoenen mee te eten, neem je automatisch meer lokaal groente en fruit tot je. Deze producten kunnen in de omliggende Europese landen verbouwd zijn. Maar seizoensproducten uit Nederland (en eventueel zelfs uit je eigen streek) zijn uiteraard de meest duurzame keuze. Hiermee help je mee aan het verminderen van CO2-uitstoot en daarnaast zijn er minder/geen kunstmatige ingrepen nodig om de groei van het voedsel te stimuleren.


Geld besparen

Zoals hierboven uitgelegd, zijn er voor het verbouwen van seizoensgroenten en -fruit minder tot geen kunstmatige ingrepen nodig. Daarnaast ligt de CO2-uitstoot en de energierekening van de boer, voor het verwarmen van de kassen, relatief laag. Hierdoor zijn de aangeboden producten in de supermarkt of op de markt ook lager geprijsd. Tel uit je winst!


Verbonden zijn met het seizoen

Mensen die graag in het ritme van de natuur meebewegen, zullen dol zijn op eten volgens de seizoenen. Maar ook voor mensen die minder spiritueel ingesteld zijn, zorgt het eten van seizoensgroenten en -fruit voor een verbintenis met het seizoen. Je lichaam heeft in de winter andere behoeftes dan in de zomer. De desbetreffende seizoensgroenten zijn hier door de natuur op ‘aangepast’.


Eten volgens de seizoenen is makkelijker dan je denkt. Het heeft vele voordelen, zowel voor jezelf als de wereld. Probeer het eens een seizoen uit en wij zijn er bijna zeker van dat je dit door gaat zetten!


Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{ product.name }}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Vitamine D: een must in de winter!

Vitamine D wordt ook wel de zonnevitamine genoemd en is daarom extra belangrijk in de winter. Want dan moeten we de zon ontberen en maakt ons lichaam geen vitamine D aan. Waar zit het in en wie heeft extra nodig?

Lees meer Lees meer

Is geperst en gepureerd fruit net zo gezond als een stuk fruit?

Elke dag heb je twee stuks fruit nodig. Het is verleidelijk je dagelijkse portie fruit te persen of er een smoothie mee te maken. Het is makkelijk te consumeren en je kunt het meenemen voor onderweg. De fruitpolitie trekt hier toch even aan de bel.

Lees meer Lees meer

Recept: Hollandse bruine bonensoep

Zet deze Hollandse bruine bonensoep maar op de eetplanning van aankomende week. Dit gerecht zal zeker in de smaak vallen. Lekker, voedzaam en een makkelijke winterse, vegetarische maaltijd.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Eten volgens de seizoenen"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties