Terug naar overzicht

Cholesterol en overgewicht

Cholesterol en overgewicht
Flinndal
27-11-2013
0 Reacties

Cholesterol en overgewicht | Gezond Gewicht

Cholesterol is een belangrijke stof die in het lichaam voorkomt. Een te hoog cholesterolgehalte kan leiden tot het dichtslibben van de aderen en hart- en vaatziekten.

Wat is cholesterol?
Cholesterol is een belangrijke stof die in het lichaam voorkomt. Het heeft een groot aantal functies. Zo zorgt cholesterol er onder andere voor dat de celmembranen goed kunnen functioneren. Een membraam is het omhulsel van de cel, waarmee bijvoorbeeld voedingsstoffen opgenomen kunnen worden.

Goed en slecht cholesterol
Er zijn twee soorten cholesterol. Het goede en het slechte cholesterol. Het goede cholesterol wordt HDL cholesterol genoemd en bestaat uit veel eiwitten en weinig vet. Het slechte LDL cholesterol bestaat juist uit weinig eiwitten en veel vet.

Wat is de relatie tussen cholesterol en overgewicht?
Cholesterol wordt voor een groot deel door je lichaam zelf gemaakt. Een klein deel krijg je binnen via de voeding. Verzadigde vetten verhogen het slechte cholesterol. Deze vetten vind je in dierlijke producten zoals margarine, boter, melk, kaas, rood vlees en eieren. Daarom komen ze veel in snacks, koekjes en bijvoorbeeld gebak voor. En dat zijn ook de producten die voor overgewicht kunnen zorgen. Vandaar ook dat veel mensen met overgewicht een verhoogd LDL cholesterolgehalte in hun bloed hebben.

Vervelend; want een te hoog LDL cholesterolgehalte verhoogt de kans op hart- & vaatziekten. Onverzadigd vet verhoogt juist het goede cholesterol. Als je een hoog HDL gehalte (goed cholesterol) hebt dan wordt er ook slecht cholesterol (LDL) afgebroken. In bijvoorbeeld vis zitten veel onverzadigde vetten. Vooral in vette vis zoals makreel, zalm en haring. Daarom adviseert de Gezondheidsraad ons twee keer per week vis te eten, waarvan minimaal één keer vette vis.

Een gezonde voeding
Een te hoog cholesterolgehalte kan leiden tot het dichtslibben van de aderen en hart- en vaatziekten. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je jouw cholesterolgehalte op een goed peil houdt door een gezonde levensstijl. Daar valt dus ook een gezonde voeding onder, met zo min mogelijk verzadigde vetten.

Flinndal Cholesterol
Ook een aanvulling op de voeding met Flinndal Cholesterol kan zinvol zijn. Eén tablet Flinndal Cholesterol bevat 800 mg plantensterolen, een krachtige maar verantwoorde dosering. En precies de hoeveelheid waarover de Europese Unie oordeelt dat het helpt voor het behoud van een goed cholesterolgehalte in je bloed. Met twee tabletten per dag kun je zelfs je cholesterolgehalte verlagen. De plantensterolen in Flinndal Cholesterol worden gewonnen uit soja. 

Aanbevolen producten

Cholesterol
Cholesterol
4,3 sterren
(96)
Vanaf € 15,45
Bekijk product
Rode Gist Rijst + Q10
Rode Gist Rijst + Q10
4,6 sterren
(52)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Groene Thee Extract
Groene Thee Extract
4,6 sterren
(28)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Knoflook
Knoflook
4 sterren
(28)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Cardio Vitae
Cardio Vitae
5 sterren
(1)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Berberine Forte
Berberine Forte
4,8 sterren
(5)
Vanaf € 17,95
Bekijk product
Chlorella
Chlorella
4,5 sterren
(27)
Vanaf € 7,95
Bekijk product

Lees ook

Ashwagandha veilig om te gebruiken?

Ashwagandha veilig om te gebruiken?

Het VWS liet onderzoek uitvoeren naar de risico's van Ashwagandha, waaruit bleek dat dit kruid als potentieel gevaarlijk wordt beschouwd. Aangezien Ashwagandha deel uitmaakt van het assortiment van Flinndal en er mogelijk vragen zijn over de veiligheid ervan, willen we dit graag nader toelichten.

Lees meer Lees meer
Het belang van slaaphygiëne

Het belang van slaaphygiëne

Een essentieel aspect van een goede nachtrust is slaaphygiëne. In deze blog leggen we je uit wat slaaphygiëne is en geven we tips voor een goede nachtrust.

Lees meer Lees meer
Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Heb je zin in een eenvoudig en vegetarisch gerecht? Kies dan voor deze pasta. Het is lekker én razendsnel klaar! Probeer het zelf en volg het recept.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Cholesterol en overgewicht"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties