Terug naar overzicht

7 tips voor een gezonde bloeddruk

7 tips voor een gezonde bloeddruk
Joey
10-7-2020
0 Reacties
7 tips voor een gezonde bloeddruk

Wist je dat bijzonder veel mensen een te hoge bloeddruk hebben? Uit gegevens die huisartsen jaarlijks verzamelen blijkt dat maar liefst 2,8 miljoen Nederlanders kampen met een te hoge bloeddruk (RIVM, 2018). Dat is natuurlijk een behoorlijk getal. Gelukkig heeft gezond leven invloed op je bloeddruk. Wat kun je doen om je bloeddruk gezond te houden? We delen onze tips.

De bloeddruk, wat betekent dat cijfertje?

De bloeddruk is de druk in je bloedvaten. Het bloed dat wordt rondgepompt door je hart, oefent een druk uit op de wand van je bloedvaten. Met een bloeddrukmeter meet je hoe hoog je bloeddruk is.
We maken onderscheid tussen boven- en onderdruk. De bovendruk is de bloeddruk die gemeten wordt op het moment dat je hart samentrekt. De onderdruk is de bloeddruk op het moment dat je hart in rust is.


Heb je een te hoge bloeddruk?

Je bloeddruk is te hoog als de bovendruk hoger is dan 140 mmHg en/of de onderdruk boven de 90 mmHg uitkomt. De kans op een te hoge bloeddruk neemt toe met de leeftijd. Het grootste deel van de mensen met een te hoge bloeddruk is 50 jaar of ouder. Je kunt je bloeddruk laten controleren bij de huisarts.


Wat kun je doen bij een hoge bloeddruk?

Een hoge bloeddruk wil je eigenlijk voorkomen, omdat dit het risico op hart- en vaatziekten vergroot. En wanneer je al een te hoge bloeddruk hebt, wil je om die reden graag de bloeddruk verlagen. Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten:

 1. Beweeg voldoende. Bewegen en sporten kan je bloeddruk verlagen. Zorg dat je meerdere keren per week beweegt. Het hoeft geen topsport te zijn. Wandelen of fietsen is ook gezond.
 2. Beperk de inname van verzadigde vetten en zout. Minder zout eten verlaagt je bloeddruk. En ook verzadigde vetten zijn niet goed voor hart en bloedvaten.
 3. Rook niet. Nicotine zorgt voor vernauwing van de bloedvaten. Hierdoor stijgt de bloeddruk. Daarnaast zorgen tabaksdeeltjes voor beschadiging van je bloedvaten.
 4. Probeer wat gewicht te verliezen als je last hebt van overgewicht. Een te hoog gewicht hangt samen met een te hoge bloeddruk. Afvallen kan verbetering van de bloeddruk opleveren.
 5. Beperk het gebruik van koffie, thee, alcohol en drop. Cafeïne, alcohol en zoethout (uit drop) verhogen de bloeddruk.
 6. Probeer spanningen en stress zoveel mogelijk te voorkomen. Voor zover dat gaat natuurlijk. Iedereen maakt in zijn leven stressvolle situaties mee, maar leer er goed mee om te gaan. Stress is een belangrijke factor die van invloed is op de bloeddruk. Doe dingen die jou ontspanning opleveren. Ga bijvoorbeeld wandelen, lees een goed boek, of doe aan yoga. Stap zo nu en dan even uit de stress en spanning van alledag.
 7. Eet vette vis of neem een visoliesupplement. Vis bevat namelijk gezonde omega 3-vetzuren. De Hartstichting adviseert 1 keer per week (het liefst vette) vis te eten. Red je dat niet, dan kan een supplement een goede aanvulling vormen op je voeding. Eén van de voordelen van omega 3 is dat het EPA en DHA bevat; visvetzuren die in een hoge dosering een gezonde bloeddruk ondersteunen.

Omega 3 supplementen voor de bloeddruk

Flinndal Omega 3 Premium is een uniek hoog gedoseerd omega 3 supplement. De inhoud van de capsule bestaat voor 90% uit omega 3-vetzuren. Elke capsule bevat maar liefst 700 mg EPA en 100 mg DHA. Met 1 capsule per dag ondersteun je de gezondheid van je hart en bij inname van 4 capsules ondersteun je ook de normale bloeddruk.
Behalve dat Flinndal Omega 3 Premium de bloeddruk ondersteunt, hebben EPA en DHA nog meer effecten:

 • De vetzuren ondersteunen het hart (1 capsule per dag)
 • Ze dragen bij aan de hersenfunctie (2 capsules per dag)
 • Ze helpen het triglyceridengehalte (een bepaald type vet) in je bloed op een gezond niveau te houden (3 capsules per dag)
 • Ook zijn ze goed voor je gezichtsvermogen (2 capsules per dag)

Kortom: een supplement voor iemand die alleen gaat voor het beste en met een omega 3 supplement óók de bloeddruk wil ondersteunen. Lees hier meer over Flinndal Omega 3 Premium >>

Aanbevolen producten

Omega-3 Premium
Omega-3 Premium
Vanaf € 17,59
Bekijk product
Omega-3 Forte
Omega-3 Forte
4,7 sterren
(111)
Vanaf € 10,69
Bekijk product
Omega-3 Plantaardig
Omega-3 Plantaardig
4,8 sterren
(28)
Vanaf € 12,97
Bekijk product
Omega-3 Extra Forte
Omega-3 Extra Forte
4,7 sterren
(54)
Vanaf € 13,28
Bekijk product
Rode Gist Rijst
Rode Gist Rijst
4,5 sterren
(28)
Vanaf € 13,28
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,6 sterren
(40)
Vanaf € 9,85
Bekijk product
Knoflook
Knoflook
3,7 sterren
(19)
Vanaf € 9,85
Bekijk product
Omega-3 Junior
Omega-3 Junior
4,7 sterren
(16)
Vanaf € 8,81
Bekijk product
Cholesterol
Cholesterol
4,4 sterren
(52)
Vanaf € 13,28
Bekijk product
Omega-3 Oog
Omega-3 Oog
4,6 sterren
(12)
Vanaf € 11,00
Bekijk product

Lees ook

5 tips voor een goede nachtrust

5 tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je weer fit en vol energie aan de nieuwe dag kunt beginnen en het is van belang voor je weerstand. Ook is je concentratie en geheugen beter wanneer je goed bent uitgerust. Toch is een goede nachtrust niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een verstoorde nachtrust gaat vaak samen met piekeren en stress. Maar wat kan je hieraan doen?

Lees meer Lees meer
Geef je weerstand een boost

Geef je weerstand een boost

Goed voor jezelf zorgen is altijd belangrijk. En zeker ook in het najaar. Maar op dit moment, nu we in deze gekke tijd leven, is het zorgen voor je weerstand misschien wel meer van belang dan ooit. Daarom zorgen we allemaal net dat beetje extra voor ons lijf. We houden afstand en blijven veel thuis, maar vergeet je ook je weerstand niet? Hoe kun je je weerstand een goede boost geven? Het Flinndal Weerstandpakket helpt je hierbij!

Lees meer Lees meer
5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties