Terug naar overzicht

5 vragen over omega 3

5 vragen over omega 3
Lisa
1-2-2021
0 Reacties
5 vragen over omega 3

Wist je dat omega 3 goed is voor het hart, de hersenen, ogen en bloeddruk? Het lichaam is helaas niet of slechts in beperkte mate in staat omega 3 vetzuren zelf aan te maken. Meer weten over omega 3? In dit blogartikel behandelen wij 5 meestgestelde vragen over omega 3.

1. Waarom is omega 3 belangrijk?

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Ze helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten en horen in een gezond voedingspatroon te zitten. DHA speelt verder een rol in de hersenen en bij het gezichtsvermogen.


2. Waar zit omega 3 in?

Vooral door het eten van vis krijg je EPA en DHA binnen. De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Magere vis bevat ook visvetzuren, maar veel minder. De Gezondheidsraad adviseert volwassenen om per dag 200 milligram omega 3-vetzuren uit vis (visvetzuren) binnen te krijgen. Deze aanbeveling kan worden gehaald door per week 1 portie vis te eten, bij voorkeur vette vis.


3. Als je geen vis eet, is een omega 3-supplement dan voldoende?

Lukt het je niet om één keer per week vis te eten? Dan is een supplement met DHA en EPA een goede aanvulling. Veel omega 3 supplementen zijn rechtstreeks van visolie gemaakt. Maar als je geen visolie wilt of kunt gebruiken? Geen nood, er zijn ook plantaardige supplementen uit algen. Vissen halen de omega 3-vetzuren namelijk ook uit de algen die ze eten. Omega 3 is dus daarom ook rechtstreeks uit algen te winnen.


4. Hoe zuiver en milieuvriendelijk zijn de Flinndal omega 3-visoliecapsules?

Flinndal gebruikt voor het maken van de omega 3-visoliecapsules gezuiverde olie uit visafsnijdsel. Er wordt dus niet extra voor gevist. Omdat de vis bovendien op een duurzame manier gevangen wordt, mogen we het keurmerk ‘Friend of the Sea’ voeren. Veel supplementen worden gemaakt van krill (een garnaalachtig diertje). Dat is een belangrijke voedselbron voor walvissen, pinguïns en veel vissoorten. Het is vooral een belangrijk organisme voor het ecosysteem van Antarctica. Daarom gebruikt Flinndal liever visolie.


5. Smaakt een omega 3 capsule naar vis?

Dat kan, maar dat geldt niet voor de capsules van Flinndal. Bij de productie is gezorgd voor zo min mogelijk contact met zuurstof. Hoe minder zuurstof, hoe minder vissmaak. Ook hebben we een beetje rozemarijnextract toegevoegd, om de smaak verder te neutraliseren. De capsules zijn glad en gemakkelijk in te nemen tijdens een maaltijd met water. Neem ze liever niet in op een nuchtere maag, om opboeren te voorkomen. Bij kinderen kun je de inhoud van de capsule door het eten mengen. Dit geeft ook geen smaakverandering.


Flinndal omega 3 kopen

Flinndal Omega-3 Forte visoliecapsules bevatten EPA en DHA. Er zit maar liefst 450 mg omega 3 in één kleine capsule. Gemaakt van duurzame vis en 100% natuurlijk.

Flinndal Omega-3 Premium is extra hoog gedoseerd. De capsules bestaan voor maar liefst 90% uit omega-3 vetzuren. Dit komt neer op 900 mg omega-3 per capsule. 

Flinndal Omega-3 Plantaardig met 100% plantaardige EPA en DHA uit algen. Per capsule zit er 250 mg EPA en DHA in. Geschikt voor vegetariërs en iedereen die geen vis wil of kan eten.

Flinndal Omega-3 Junior>> bevat een dosering speciaal voor kinderen (1 t/m 13 jaar). Aan Flinndal Omega-3 Junior is ook vitamine D toegevoegd. Vitamine D is, zeker voor kinderen, een belangrijke vitamine. Zo ondersteunt het de weerstand en ook is het nodig voor de opname van calcium in de botten en tanden.

Aanbevolen producten

Omega-3 Extra Forte
Omega-3 Extra Forte
4,7 sterren
(59)
Vanaf € 13,53
Bekijk product
Omega-3 Forte
Omega-3 Forte
4,7 sterren
(123)
Vanaf € 10,89
Bekijk product
Omega-3 Oog
Omega-3 Oog
4,6 sterren
(16)
Vanaf € 11,21
Bekijk product
Omega-3 Premium
Omega-3 Premium
Vanaf € 17,92
Bekijk product
Omega-3 Plantaardig
Omega-3 Plantaardig
4,8 sterren
(30)
Vanaf € 13,22
Bekijk product
Rode Gist Rijst
Rode Gist Rijst
4,5 sterren
(30)
Vanaf € 13,53
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,6 sterren
(52)
Vanaf € 10,04
Bekijk product
Knoflook
Knoflook
3,7 sterren
(21)
Vanaf € 10,04
Bekijk product
Omega-3 Junior
Omega-3 Junior
4,7 sterren
(16)
Vanaf € 8,98
Bekijk product
Mentaal Fit
Mentaal Fit
4,7 sterren
(10)
Vanaf € 17,66
Bekijk product

Lees ook

Stress en je gezondheid

Stress en je gezondheid

Stress hoort bij de uitdagingen van het leven. Voorkom dat stress chronisch wordt, door voldoende te ontspannen en goed voor jezelf te zorgen. Flinndal Gemoedsrust is hét geheel natuurlijke voedingssupplement als je hulp kunt gebruiken bij een evenwichtige gemoedsrust en een positieve stemming.

Lees meer Lees meer
Supplemententips voor vrouwen vanaf 50 jaar

Supplemententips voor vrouwen vanaf 50 jaar

Na je 50ste begint het leven pas, zeggen ze toch? Ook voor een vrouw die de 50 gepasseerd is, geldt: Beweeg voldoende, geniet van een gezond en gevarieerd voedingspatroon en bied je gezondheid waar nodig een beetje ondersteuning. Weten welke Flinndal producten daarbij kunnen helpen?

Lees meer Lees meer
Een suikerdip? Dit kan je er tegen doen

Een suikerdip? Dit kan je er tegen doen

Heb je op bepaalde momenten van de dag weinig energie en verlang je dan sterk naar zoetigheid? Dan heb je waarschijnlijk een suikerdip. Lees onze tips om een suikerdip tegen te gaan.

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties