Terug naar overzicht

Drie oefeningen voor je kipfilets

Drie oefeningen voor je kipfilets
Flinndal
12-12-2016
0 Reacties

Koud douchen

Voor veel vrouwen (en wellicht ook mannen) zijn de kwabbetjes onder de bovenarmen vaak een irritatiepunt. Deze kwabbetjes staan ook wel bekend als kipfilets. Met een paar simpele oefeningen kun jij deze kipfilets omtoveren in stevige bovenarmen. Hieronder vind je 3 oefeningen, herhaal deze een aantal keer per week om de spieren goed te trainen en verbetering te zien.


Oefening 1: Dippen

Dippen

Dippen kun je heel makkelijk thuis doen. Neem een stevige stoel of een laag kastje en zet deze tegen een wand zodat hij niet naar achter kan schuiven. Zet je benen in een zithouding en plaats je handen achter op de stoel of het kastje, met de vingers wijzend naar de billen. Je billen blijven hierbij ook dichtbij de handen. Zak dan door de ellebogen naar beneden met de billen richting de vloer en kom weer naar boven. Span hierbij ook goed de buikspieren aan, zodat je geen last krijgt van je rug. Herhaal dit 15 keer.


Oefening 2: De triceps extension

Triceps extension

Deze oefening kun je staand doen. Gebruik bij deze oefening een gewicht zoals een dumbell, een zwaar boek, fles drinken of een pak suiker. Pak het gewicht in je handen en houd dit boven je hoofd. Zet je benen iets uit elkaar, op de heupbreedte en houd je knieën licht gebogen (zet ze niet op slot). Laat nu het gewicht naar achter zakken en zorg ervoor dat de ellebogen richting het plafond wijzen. Span ook tijdens deze oefening de buikspieren aan en houdt je rug recht. Herhaal 20 keer.

Bepaal voor jezelf welk gewicht je kunt gebruiken. Begin bijvoorbeeld bij 1 kilo. Merk je dat dit te makkelijk gaat, verhoog het gewicht dan steeds met een halve kilo. Het is de bedoeling dat je de oefening net aan vol kan houden.


Oefening 3: Kickbacks

Kickbacks

Voor deze oefening heb je ook een gewicht nodig zoals een dumbell of een pak suiker. Ga op handen en voeten zitten of zet 1 knie op een bankje en houd het gewicht in 1 hand. De elleboog van je arm waarin je het gewicht vast hebt, houd je in een rechte lijn met je rug. Je hand waarmee je het gewicht vast hebt, houd je recht onder je elleboog. Strek vervolgens je arm naar achter en laat langzaam zakken. Houd je rug en buik ook bij deze oefening gespannen. Herhaal deze oefening 20 keer en wissel dan van hand. 


Gaan alle oefeningen goed? Herhaal dan bovenstaande oefeningen in totaal drie keer. Neem na een dag trainen minimaal 1 dag rust. Vind je alleen trainen lastig? Train dan met een vriendin of een groepje. Je kunt elkaar dan ook goed motiveren om door te gaan en na het trainen samen nog een kopje thee doen.

Opmerking: als je bovenarm ontspannen is, zal je altijd een zwabberend stukje houden, omdat een ontspannen spier ook kan zwabberen. Door een vuist te maken en je spier te spannen kun je zien of jouw bovenarmen wat training kunnen gebruiken.

Bekijk ook eens:

Aanbevolen producten

Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(130)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Sport & Spieren
Sport & Spieren
4,5 sterren
(13)
Vanaf € 26,31
Bekijk product
Slank & Fit
Slank & Fit
3,6 sterren
(59)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Whey Protein Isolate (NZVT gekeurd)
Whey Protein Isolate (NZVT gekeurd)
5 sterren
(22)
Vanaf € 31,95
Bekijk product
Magnesium Duplex
Magnesium Duplex
4,7 sterren
(44)
Vanaf € 11,86
Bekijk product
Groene Thee Extract
Groene Thee Extract
4,6 sterren
(28)
Vanaf € 14,45
Bekijk product

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Drie oefeningen voor je kipfilets"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties