Vitamine D Forte

 • Ondersteunt de weerstand
 • Voor het behoud van sterke botten en soepele spieren
 • Van belang voor het gebit
 • Bevat 20 mcg vitamine D3 (800 IE)
Vitamine D Forte
Kies je verpakking
€ 6,95
€ 0,23  per capsule
Aantal
per capsule
Maand € 6,95 € 0,23
Kwartaal € 13,45 € 0,15
Kwartaal herhaalgemak € 11,45 € 0,13
»

Flinndal Vitamine D Forte bevat 20 mcg vitamine D3 (800 IE). Deze dosering wordt door de Gezondheidsraad geadviseerd aan mannen en vrouwen vanaf 70 jaar. Ook is dit product geschikt voor iedereen met een verhoogde behoefte aan vitamine D. Vitamine D is van belang voor botten, tanden, spieren en de weerstand. Van het goed opneembare cholecalciferol (D3).

Bekijk de bijsluiter »
Nieuw bij Flinndal? Bekijk onze video

Alles over vitamine D

Vitamine D is bijzonder. Het is één van de weinige vitaminen die ons lichaam zelf kan aanmaken. Dit gebeurt in de huid onder invloed van zonlicht. Zo voorzien we in ongeveer twee derde van onze dagelijkse behoefte aan vitamine D. De rest moeten we uit de voeding zien te halen.

Waarom heb je vitamine D nodig?
Waar zit vitamine D in?
Wanneer heb je extra vitamine D nodig?
Waarom kiezen voor Flinndal Vitamine D?


Waarom heb je vitamine D nodig?

Vitamine D belangrijk voor de botten en spieren. Maar deze vitamine doet meer. Vitamine D is betrokken bij veel processen in het lichaam. Zo verhoogt vitamine D de opname van calcium in de botten en is het van belang voor het behoud van sterke botten en spieren. Daarnaast draagt vitamine D bij aan het behoud van sterke tanden.

Vitamine D ondersteunt ook het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand. Tot slot is vitamine D betrokken bij de celdeling en draagt zo bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.

Vitamine D is dus goed voor:

 • De opname van calcium
 • Botten en tanden
 • De spierfunctie
 • De weerstand
 • Aanmaak van cellen en weefsels


Waar zit vitamine D in?

Vitamine D zit van nature in een beperkt aantal voedingsmiddelen. De meeste vitamine D vind je in:

 • Vette vis zoals zalm en makreel.
 • Kleine beetjes in lever, vlees, eieren en melkproducten.
In Nederland voegen we daarom al jaren extra vitamine D toe aan margarine, halvarine en andere bak- en braadproducten.
De meeste vitamine D maakt je huid zelf aan met behulp van zonlicht. Om een vitamine D tekort te voorkomen is het belangrijk dat je voldoende buiten komt en vette vis eet.
Wanneer heb je extra vitamine D nodig?

Hoe ouder we worden, hoe minder goed de huid in staat is om vitamine D aan te maken. Terwijl deze vitamine juíst van belang is bij het ouder worden. Het helpt namelijk de botten en spieren sterk te houden. Daarom raadt de Gezondheidsraad vrouwen vanaf 50 jaar een extra aanvulling van 10 mcg vitamine D per dag aan. Mannen en vrouwen vanaf 70 jaar hebben dagelijks zelfs 20 mcg vitamine D nodig. Flinndal Vitamine D Forte bevat precies 20 mcg vitamine D (800 IE) in een kleine capsule.


Waarom kiezen voor Flinndal Vitamine D?

Flinndal vitamine D Forte is gemaakt van cholecalciferol (D3). Deze vorm is beter opneembaar dan D2. De capsules hebben een krachtige dosering van maar liefst 20 mcg vitamine D3. Een verantwoorde dosering die goed aansluit bij de verhoogde behoefte van veel mensen in Nederland.

Kies voor kwaliteit

 • HACCP gecertificeerde productie
 • Geen onnodige toevoegingen
 • Veilig gedoseerd
 • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijk onderzoek

De kwaliteit van Flinndal Vitamine D Forte

Flinndal Vitamine D Forte heeft een verantwoorde dosering en is gemaakt van de best opneembare vorm vitamine D, namelijk D3 (cholecalciferol). Een kleine capsule bevat 20 mcg vitamine D. Conform het advies van de Gezondheidsraad aan mannen en vrouwen vanaf 70 jaar.

De best opneembare vorm vitamine D
Krachtige dosering
Wetenschappelijk onderzoek naar vitamine D


De best opneembare vorm vitamine D

Vitamine D bestaat in twee vormen: D2 en D3. D3, ook wel cholecalciferol genoemd, is de vorm die je lichaam zelf maakt (onder invloed van zonlicht). Deze vorm komt ook in voeding voor. Dit is voor mensen dus een natuurlijke vorm. Flinndal maakt daarom gebruik van vitamine D3.


Krachtige dosering

Flinndal Vitamine D Forte bevat maar liefst 20 mcg vitamine D (800 IE) per capsule. Dat is 400% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Een krachtige maar verantwoorde dosering die aansluit bij het advies van de Gezondheidsraad voor mannen en vrouwen vanaf 70 jaar.


Wetenschappelijk onderzoek naar vitamine D

Uit wetenschappelijk onderzoek is bovendien gebleken dat de gunstige invloed van vitamine D3 maar liefst 87% groter is dan D2. Dat komt omdat D3 veel beter opneembaar is dan D2.

Uit wetenschappelijk onderzoek (gedaan door de Creighton University, Nebraska, VS) blijkt dat de gunstige invloed van vitamine D3 87% groter is dan D2. In het onderzoek bekeken de onderzoekers hoe een vitamine D-supplement tijdens de wintermaanden helpt om het vitamine D-gehalte in het bloed op een goed peil te houden. Bij de groep die D3 kreeg, bleef het gehalte op het juiste niveau. Bij de groep die D2 kreeg, daalde het. Net zoals bij de groep die een placebo (nepmiddel) kreeg. De reden dat D3 zoveel beter scoort? Het lichaam neemt die vitamine beter op (Bron: American Journal of Clinical Nutrition). Flinndal Vitamine D bevat het goed opneembare D3 (cholecalciferol).

Bijsluiter Flinndal Vitamine D Forte

Hieronder staat vermeld welke ingrediënten er in dit product zitten en hoe je het product moet gebruiken. Lees deze informatie goed door!

Ingrediënten
Aanbevolen gebruik
Allergie-informatie
Bewaaradvies


Vitamine D Forte
 
Ingrediënten en dosering
Flinndal® Vitamine D Forte bevat per capsule van 215 mg:
Vitaminen Hoeveelheid % ADH *
Vitamine D3 20 mcg 400

* ADH = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid volgens de Europese Richtlijn Etikettering 2008/100/EC (of Warenwetbesluit).


Kijk op de tab Kwaliteit voor informatie over de kwaliteit en dosering.

Ingrediënten:

Ingrediënten: zonnebloemolie, vitamine D. 
Ingrediënten capsules: gelatine (rund), glycerol, water.

Voedingswaarden per capsule:

Energie in kcal 1,59 Kcal
Energie in kJ 6,6 KJ
Koolhydraten 0 mg
Eiwitten 0 mg
Vetten < 0,01 mg


Aanbevolen gebruik

Voor wie Dagdosering
Volwassenen 1 capsule per dag

Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Raadpleeg voor gebruik een arts in geval van medicijngebruik of bij ziekte.

Niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar.

Innemen

Bij voorkeur innemen voor of tijdens de maaltijd met een glas water.


Allergie-informatie
 • Glutenvrij
 • Lactosevrij
 • Bevat geen pinda, vis of soja
 • Niet geschikt voor vegetariërs of veganisten

Bewaaradvies
Onze producten zitten in speciale, luchtdichte zakjes. Op de achterkant van de verpakking staat hoe lang het product houdbaar is. Sluit het zakje steeds goed af, bescherm het tegen zonlicht en bewaar het beneden de 25 graden, om verkleuring of plakken te voorkomen. In de handige Flinndal bewaardoosjes kun je steeds voor een paar weken supplementen doen. Bewaar de rest gewoon in het zakje, zodat de supplementen niet zacht worden. Houd voedingssupplementen altijd buiten bereik van jonge kinderen.

Aanbevolen dosis niet overschrijden.
Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding.
Buiten bereik van kinderen bewaren.  Laatste wijziging: 16 december 2015.

Onderzoek

De gezondheidsclaims die wij over dit product doen zijn als wetenschappelijk bewezen beoordeeld door de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authorities).

 1. Vitamine D draagt bij aan een normaal functioneren van het immuunsysteem
  https://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/scientific_output/files/main_documents/4096.pdf
D3 beter opneembaar dan D2

Uit recent wetenschappelijk onderzoek (gedaan door de Creighton University, Nebraska, VS) blijkt dat de gunstige invloed van vitamine D3 87% groter is dan D2. In het onderzoek bekeken de onderzoekers hoe een vitamine D-supplement tijdens de wintermaanden helpt om het vitamine D-gehalte in het bloed op een goed peil te houden. Bij de groep die D3 kreeg, bleef het gehalte op het juiste niveau. Bij de groep die D2 kreeg, daalde het. Net zoals bij de groep die een placebo (nepmiddel) kreeg. De reden dat D3 zoveel beter scoort? Het lichaam neemt die vitamine beter op (Bron: American Journal of Clinical Nutrition). Flinndal Vitamine D bevat het goed opneembare D3 (cholecalciferol).

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Flinndal Vitamine D Forte. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan door op het tabblad stel een vraag te klikken aan de linkerkant van deze pagina. Hier vind je ook alle vragen die zijn gesteld door andere klanten.

Verschil tussen Flinndal Vitamine D Forte en Flinndal Vitamine D
1. Wat is het verschil tussen Flinndal Vitamine D Forte en Flinndal Vitamine D?
Flinndal Vitamine D Forte is geen tablet maar een capsule, met vitamine D in zonnebloemolie. Vitamine D heeft een beetje vet nodig om opgenomen te worden in het lichaam. In elke maaltijd zit wel wat vet, maar je kunt deze capsule dus ook buiten de maaltijden om nemen, mocht je dat prettig vinden.

Verder bevat Flinndal Vitamine D Forte een hogere dosering vitamine D3, namelijk 20 mcg (800 IE) per capsule. Flinndal Vitamine D bevat 10 mcg (400 IE) per tablet.
Samenstelling
1. Wat is het verschil tussen vitamine D2 en D3?
Vitamine D bestaat in twee vormen: D2 en D3. D3, ook wel cholecalciferol genoemd, is de vorm die je lichaam zelf maakt (onder invloed van zonlicht) en die ook in voeding voorkomt. Dit is voor mensen dus een natuurlijke vorm. Bovendien is deze vorm beter opneembaar dan vitamine D2. Daarom is Flinndal Vitamine D Forte, net als de ‘gewone’ Flinndal Vitamine D, gemaakt van vitamine D3.
Gebruik
1. Voor wie is Flinndal Vitamine D Forte geschikt?
De Gezondheidsraad adviseert aan volwassenen boven de 70 jaar om vitamine D in de vorm van een voedingssupplement te slikken (20 microgram per dag). Flinndal Vitamine D Forte bevat een krachtige dosering vitamine D3 (20 microgram per capsule), geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 70 jaar, of voor mensen die extra vitamine D willen innemen.
Vegetariërs en veganisten
1. Is Flinndal Vitamine D Forte geschikt voor vegetariërs en veganisten?
Nee, Flinndal Vitamine D Forte is niet geschikt voor vegetariërs of veganisten. De capsulewand is gemaakt van gelatine, afkomstig van rund.
Combineren met meerdere voedingssupplementen
1. Kan ik Flinndal Vitamine D Forte combineren met andere voedingssupplementen?
Ja, Flinndal Vitamine D Forte kan zonder problemen worden gecombineerd met andere producten van Flinndal. Om te controleren hoeveel vitaminen en mineralen je gebruikt met onze producten kun je gebruik maken van onze maximaal veilig module.
Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
1. Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine D?
De Gezondheidsraad adviseert kinderen van 0 t/m 4 jaar, vrouwen vanaf 50 jaar, mensen met een getinte of donkere huid en zwangere vrouwen 10 mcg per dag. Ook als je niet veel buiten komt is het verstandig een vitamine D supplement te nemen.

Mannen en vrouwen vanaf 70 jaar wordt 20 mcg vitamine D per dag geadviseerd.

Schrijf je ervaring over Vitamine D Forte

02 december 2017 door: Harriët van Essen
Handige en snelle levering. Duurt wel even voor je effect merkt. Goed product.
10 oktober 2017 door: Annemieke
Goed opneembare vorm. En zoals altijd snelle en goede levering!
01 oktober 2017 door: M.J. Duijnker
snelle levering in makkelijke brievenbus-verpakking een tevreden klant
18 juli 2017 door: K. Veenstra
Slik het iedere dag en heb inmiddels mijn echtgenoot ook overtuigd van de noodzaak. Wij zijn 60 plussers!
17 juli 2017 door: W. Pince van der Aa
Heel fijn product. Vult aan wat je tekort komt aan vitamine D.
05 juli 2017 door: Baukje Pompstra
Bevalt prima. voel me er goed bij
27 mei 2017 door: Carrie Duimel
Goef
25 mei 2017 door: GWDokter
een heel goed product. Gebruiken het al een hele poos
24 mei 2017 door: M.J. Duijnker
prima product, makkelijk in te nemen en goed verpakt.
14 mei 2017 door: Jan Nuijten
Snelle levering in handige verpakking tegen redelijke prijs
05 mei 2017 door: tonnie
vitamin d ,doet waar het voor nodig is ,me vitamin d gehalte was 30 en is in 1 maand naar 90 gegaan .toppie .dus goed product.mensen zet er ff bij waar je het voor gebruikt ,leuk voor andere mensen om het te lezen.
02 april 2017 door: M.J. Duijnker
prima product, goede service
28 maart 2017 door: Tietsia
Prima product!
12 februari 2017 door: M.Hose
Mijn ervaring is positief.
01 januari 2017 door: M.J. Duijnker
prima in te nemen, makkelijk te bewaren in doosje en goede service
01 december 2016 door: Fabrice
Makkelijk in te nemen en fijn om een opbergdoosje erbij te hebben. Alleen zou het toch mileuvriendelijker zijn als er een optie was om aan te geven of je een nieuw doosje wenst of niet want heb nu een verzameling van doosjes.
14 oktober 2016 door: T.Koppen
Prima product, makkelijk intenemen, plakken wel aan elkaar vast als de temparatuur stiijgt zoals van de zomer...
14 juli 2016 door: Stephan
Kleine capsule en makkelijk in te nemen. Prima product!
09 juni 2016 door: Marjolein Garretsen
Prima in het gebruik, makkelijk in te nemen. Ook handig om een apart doosje erbij te krijgen met losse naamsticker
12 mei 2016 door: Stella
Erg blij met deze mini capsule. ik gebruikte altijd 2 tabletjes van 10 mcg maar nu volstaat het dus om 1 te nemen van 20. de capsule is prettig in gebruik en aangezien ik het herhalingsgemak heb is de prijs ook goed.

Stel je vraag over Vitamine D Forte

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.