Terug naar overzicht

Zo gezond is de sauna echt (gezondNU)

Zo gezond is de sauna echt (gezondNU)
gezondNU
9-12-2013
0 Reacties

Is een sauna gezond

Naar de sauna? Grote kans dat iedereen roept: ‘lekker ontspannend!’ Wat we gek genoeg vergeten is dat de sauna niet zijn carrière begon als gezond voor je geest, maar gezond voor je lichaam. gezondNU haalt deze maand ons geheugen op – hoe gezond is die sauna ook alweer?

Afvalstoffen in je lichaam verlaten niet spontaan je lichaam. Daar is echt vocht voor nodig zodat je het eruit kunt plassen of eruit kunt zweten. In de sauna geef je dit systeem een zetje door flink te zweten. Daarom is extra water drinken ná de saunagang belangrijk. Inderdaad: drink niet te veel water voor de sauna of erna. “Anders worden de afvalstoffen als het ware ‘verdund’ en scheid je er juist minder van uit”, vertelt natuurgeneeskundige Florentine van Vollenhoven.

In landen met koude winters, zoals Finland, vind je letterlijk in elke uithoek een sauna. De verkleumde spieren moeten ontspannen! En die spieren knappen écht op van warmte. En dat geldt niet alleen voor de spieren van topsporters maar ook gewone huis-tuin- en keukenspieren. Osteopaat Manuel van Tintelen: “Het nemen van een sauna zorgt er voor dat de spieren eerder herstellen. Om die reden werkt een sauna goed voor mensen met pijnklachten van het bewegingsapparaat.”

Voortaan is een bezoek aan de sauna extra ontspannend. Terwijl de temperatuur flink wordt opgestookt, houd jij je hoofd koel. Want je bent zo gezond bezig, dat je bijna zou vergeten dat je alleen een handdoek draagt!


Redactie gezondNU
gezondNU is hét onafhankelijke magazine over gezondheid, voeding en psyche. gezondNU 2-2013 is nu te koop of te bestellen via gezondnu.nl.

Flinndal heeft maandelijks een gastbijdrage van gezondNU op het blog.

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Zo gezond is de sauna echt (gezondNU)"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties