Winterse hutspot met spekjes en rookworst
Van Smulweb kregen we een heerlijk recept toegestuurd voor een winterse hutspot met spekjes en rookworst.
De hutspot is erg makkelijk te maken en bovendien snel klaar. Hieronder de ingrediƫnten en bereidingswijze van deze winterse stamppot.
Winterse hutspot voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 kg aardappel(en)
1 kg winterwortel(en)
500 gr ui(en)
2 rookworst(en)
200 gr dobbelsteentjesspek
Creme fraiche
100 gr boter
zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, rasp de wortelen en maak de uien schoon en snijd alles in stukken. Doe de aardappelen in een grote pan met water, met een ruime hoeveelheid zout en laat dit 10 minuten koken. Voeg na 10 minuten de wortelen toe bovenop de aardappelen en daarbovenop een laag uien en laat het geheel nog ca. 20 minuten zachtjes verder koken. Bak in een pan het spek totdat het knapperig is. Haal de spekjes uit de pan en maak van het bakvocht een jus. Verwarm de rookworsten zoals op de verpakking is aangegeven. Extra lekker: verse rookworst van de slager.
Giet de groente af, voeg de boter en creme fraiche toe en stamp dit fijn. Voeg peper (en eventueel nog extra zout) toe, en roer als laatst de spekjes erdoor. Let op, de spekjes maken het nog wat zouter van smaak.
Serveer de stamppot met de rookworst.
Eet smakelijk!
bron: Smulweb
Flinndal variatietip: Probeer deze hutspot eens met stukjes appel of ananas en wat grove mosterd.
Lees ook
Alles over Omega-3
Wist je dat er verschillende soorten omega-3 zijn? En heeft een omega-3-supplement zin? Wij beantwoorden in deze blog 5 veelgestelde vragen over omega-3.
Lees meer Lees meerOvernight oats met banaan
Op zoek naar een snel en gezond ontbijt? Probeer dan eens overnight oats! Wij delen ons favoriete recept en waarom het zo gezond is.
Lees meer Lees meer5 vragen over koffie
In deze blog beantwoorden we de 5 meest gestelde vragen over ons geliefde bakkie troost.
Lees meer Lees meer