Winterse hutspot met spekjes en rookworst
Van Smulweb kregen we een heerlijk recept toegestuurd voor een winterse hutspot met spekjes en rookworst.
De hutspot is erg makkelijk te maken en bovendien snel klaar. Hieronder de ingrediënten en bereidingswijze van deze winterse stamppot.
Winterse hutspot voor 4 personen
Ingrediënten
1 kg aardappel(en)
1 kg winterwortel(en)
500 gr ui(en)
2 rookworst(en)
200 gr dobbelsteentjesspek
Creme fraiche
100 gr boter
zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, rasp de wortelen en maak de uien schoon en snijd alles in stukken. Doe de aardappelen in een grote pan met water, met een ruime hoeveelheid zout en laat dit 10 minuten koken. Voeg na 10 minuten de wortelen toe bovenop de aardappelen en daarbovenop een laag uien en laat het geheel nog ca. 20 minuten zachtjes verder koken. Bak in een pan het spek totdat het knapperig is. Haal de spekjes uit de pan en maak van het bakvocht een jus. Verwarm de rookworsten zoals op de verpakking is aangegeven. Extra lekker: verse rookworst van de slager.
Giet de groente af, voeg de boter en creme fraiche toe en stamp dit fijn. Voeg peper (en eventueel nog extra zout) toe, en roer als laatst de spekjes erdoor. Let op, de spekjes maken het nog wat zouter van smaak.
Serveer de stamppot met de rookworst.
Eet smakelijk!
bron: Smulweb
Flinndal variatietip: Probeer deze hutspot eens met stukjes appel of ananas en wat grove mosterd.
Lees ook
Lees ook

Hoe kies je een kwalitatief supplement?
Tegenwoordig is het aanbod aan supplementen overweldigend. Maar hoe weet je welk supplement écht goed is? We helpen je graag op weg met deze tips!
Lees meer Lees meer
5 vragen over hooikoorts
Stuifmeel kan vervelende hooikoortsklachten geven. We beantwoorden 5 vragen over deze ‘pollenallergie’ en delen tips om symptomen te verlichten.
Lees meer Lees meer
Frittata met groene asperges
Zin in een zonnig recept met asperges? Met dit recept tover je binnen een half uur een verrassende frittata op tafel.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


