Winterse hutspot met spekjes en rookworst
Van Smulweb kregen we een heerlijk recept toegestuurd voor een winterse hutspot met spekjes en rookworst.
De hutspot is erg makkelijk te maken en bovendien snel klaar. Hieronder de ingrediƫnten en bereidingswijze van deze winterse stamppot.
Winterse hutspot voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 kg aardappel(en)
1 kg winterwortel(en)
500 gr ui(en)
2 rookworst(en)
200 gr dobbelsteentjesspek
Creme fraiche
100 gr boter
zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, rasp de wortelen en maak de uien schoon en snijd alles in stukken. Doe de aardappelen in een grote pan met water, met een ruime hoeveelheid zout en laat dit 10 minuten koken. Voeg na 10 minuten de wortelen toe bovenop de aardappelen en daarbovenop een laag uien en laat het geheel nog ca. 20 minuten zachtjes verder koken. Bak in een pan het spek totdat het knapperig is. Haal de spekjes uit de pan en maak van het bakvocht een jus. Verwarm de rookworsten zoals op de verpakking is aangegeven. Extra lekker: verse rookworst van de slager.
Giet de groente af, voeg de boter en creme fraiche toe en stamp dit fijn. Voeg peper (en eventueel nog extra zout) toe, en roer als laatst de spekjes erdoor. Let op, de spekjes maken het nog wat zouter van smaak.
Serveer de stamppot met de rookworst.
Eet smakelijk!
bron: Smulweb
Flinndal variatietip: Probeer deze hutspot eens met stukjes appel of ananas en wat grove mosterd.
Lees ook

5 feiten over hooikoorts
In de lente en zomer kan hooikoorts weer de kop opsteken. In deze blog leggen we vijf feiten over hooikoorts uit en geven we enkele nuttige tips!
Lees meer Lees meer
Eten met aandacht
Het gaat niet alleen om wat je eet, maar ook om hoe je eet. Het is goed om met aandacht te eten. Je eet dan namelijk minder én lekkerder!
Lees meer Lees meer
De 5-secondenregel: feit of fabel?
Kun je eten dat op de grond heeft gelegen écht nog opeten? Amerikaanse studenten onderzochten of dit daadwerkelijk zo is. Ontdek het in deze blog.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


