Terug naar overzicht

Voorkom winterkilo's met deze tips

Voorkom winterkilo's met deze tips
Florien
29-11-2021
0 Reacties
Winterkilo's voorkomen

Als het buiten koud, nat en vroeg donker is, krijg je trek in stevige stamppotten, romige chocolademelk en warme snacks. Bovendien blijf je liever lekker op de bank zitten, om de nieuwste Netflix-serie te kijken. Soms word je ook wat somber door het gebrek aan zonlicht en troost je jezelf met chocolade. Je verstopt je lichaam in warme truien en voordat je het weet, zitten de winterkilo’s er weer gezellig aan. Maar met dit stappenplan voorkom je dat.1. Haal elke dag een frisse neus

Ja, ook als het regent of stormt. Maak minstens 10.000 stappen per dag en doe dat het liefst in de natuur. Zo krijgt de winterblues ook minder kans!

2. Maak je maaltijden lichter

Natuurlijk zijn stamppotten heerlijk, maar maak ze eens een tikje gezonder. Meer groenten, minder aardappelen. En neem in plaats van de rookworst en spekjes eens makreel of forel, noten of kip. Zo bespaar je calorieën, terwijl je echt niet minder lekker eet.

3. Doe de kaarsen aan

Het is verleidelijk om op een donkere avond lekker lang te bingewatchen. Maar bingewatch liever eens een haardvuur, of de vlammetjes van een kaars. Dat geeft rust en prikkelt je geest veel minder, zodat je beter slaapt. Voldoende slaap helpt mee om je gewicht op peil te houden.

4. Vier niet eindeloos feest

In september liggen de kruidnootjes al in de winkel en als je wilt kun je dan tot 31 december in de feestmodus zijn, met lekkere hapjes en zoetigheid. Terwijl er eigenlijk maar een paar feestdagen zijn, en dan ook nog pas in december… Hou je dit jaar eens in, koop die kruidnoten pas in december en beperk het feest echt tot de feestdagen.

5. Drink thee en koffie!

Dat zijn dé slanke, warme dranken voor de herfst en de winter. Verwen je zelf eens met extra lekkere thee of koffie uit de specialiteitenwinkel. Of maak zelf gemberthee of een spicy latte met kaneel en kruidnagel. Met thee en koffie heb je geen chocolademelk, gluhwein of andere winterse calorierijke drankjes nodig.

6. Zoek de kou op

Kou zorgt ervoor dat je lichaam bruin vet aanmaakt. Dit vetweefsel helpt overgewicht tegengaan, omdat het veel calorieën omzet in warmte. Je kunt naar buiten gaan, maar ook de verwarming standaard een paar graden lager zetten. Onze tip voor echte durfallen: ga koud douchen. Het douchewater steeds iets langer op koud zetten, zorgt er voor dat je bloedsomloop een boost krijgt én dat bruin vetweefsel wordt gestimuleerd. En natuurlijk word je er echt heel wakker van!

7. Eet veel groenten van het seizoen

De groenten van de herfst zijn top: ze bevatten in verhouding veel meer vitamines en mineralen dan zomergroenten! Met name boerenkool, spruitjes, winterpostelein, winterwortel, pompoen, knolselderij en pastinaak zijn echte slanke vitaminetoppers.

Tags

TipsWinter

Lees ook

4 fascinerende weetjes over vitaminen

4 fascinerende weetjes over vitaminen

Vitaminen zijn essentiële voedingsstoffen die een cruciale rol spelen in het behoud van een goede gezondheid. Hoewel de meeste mensen wel weten dat vitaminen belangrijk zijn, zijn er enkele verrassende feiten die je misschien nog niet kent.

Lees meer Lees meer
Vitamine D en het immuunsysteem

Vitamine D en het immuunsysteem

In deze blog gaan we dieper in op de connectie tussen vitamine D en het immuunsysteem, waarom het zo belangrijk is, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je voldoende van deze vitamine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
Jouw gids voor een stralende huid en glanzend haar

Jouw gids voor een stralende huid en glanzend haar

De herfst en winter kunnen een uitdaging vormen voor je huid en haar. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om je huid en haar gezond en stralend te houden, zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Voorkom winterkilo's met deze tips"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties