Terug naar overzicht

Onze top 4 smoothies voor deze zomer

Onze top 4 smoothies voor deze zomer
Flinndal
28-6-2018
0 Reacties
Smoothie

Smoothies maak je in een handomdraai met verschillende soorten fruit. Mix bijvoorbeeld aardbei met avocado of juist kiwi met banaan. Wij hebben onze top 4 smoothies voor deze zomer voor jou op een rij gezet.


Voor het maken van smoothies is het handig als je een blender, staafmixer of keukenmachine hebt. Met de recepten maak je genoeg voor 2 glazen. Wil je meer glazen maken, dan kan je de hoeveelheden naar verhouding aanpassen.


1. Kiwi, banaan en honing

Kiwi banaan honing Wat heb je nodig voor 2 glazen?
- 3 kiwi's
- 4 theelepels havermout
- 1 banaan
- 200 ml (plantaardige) melk
- 250 ml (plantaardige) yoghurt
- Honing
- Optioneel: IJsklontjes


Bereiding
Schil de kiwi en snijd hem in stukjes. Doe deze vervolgens in een blender samen met de havermout, melk, yoghurt, banaan en honing. Als je zin hebt in een koude shake kun je ijsklontjes toevoegen en mee mixen. Je kunt natuurlijk ook de ijsklontjes toevoegen nadat je de drank hebt uitgeserveerd in glazen.


2. Banaan, aardbei, ananas, spinazie en kokos

Banaan aardbei en kokos Wat heb je nodig voor 2 glazen?
- 1 banaan
- 100 gram aardbeien
- 50 gram ananas (in stukjes gesneden)
- Kokosmelk en wat kokosschaafsel
- 100 ml Griekse Yoghurt
- 1/2 theelepeltje vanille extract
- Een handje spinazie


Bereiding
Doe de banaan en kokosmelk samen in een blender en mix dit kort tot 1 geheel. Voeg de spinazie toe en mix dit even mee voor 30 seconden, totdat de spinazie helemaal klein is geworden. Voeg de aardbeien, ananas en Griekse Yoghurt toe. Mix het geheel totdat de smoothie 1 kleur is geworden. Voeg het vanille extract en mix het nog even kort. Verdeel de smoothie over de glazen en garneer met wat kokosschaafsel.


3. Avocado en aardbei

Avocado aardbei Wat heb je nodig voor 2 glazen?
- 1/2 avocado
- 150 gram aardbeien
- 4 theelepels (plantaardige) yoghurt
- 200 ml (plantaardige) melk
- 1 limoen
- Honing


Bereiding
Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Halveer de aardbeien. Doe vervolgens alle ingrediƫnten in een blender en mix het geheel. Als je de smoothie te dik vindt, kun je hem met wat water dunner maken.


4. Groene appel. spinazie en dadel

Groene appel Wat heb je nodig voor 2 glazen?
- 1 groene appel
- 4 medjool dadels
- 3 handjes spinazie
- 1/2 kopje water
- 1 limoen
- Optioneel: 8 ijsklontjes

Bereiding
Haal het klokhuis uit de appel en snijd de appel in stukjes. Haal de pitjes uit de dadels. Doe vervolgens alle ingrediƫnten in de blender en mix het geheel. Voeg wat limoensap toe en mix opnieuw. Als je zin hebt in een koude shake kun je ijsklontjes toevoegen en mee mixen. Je kunt natuurlijk ook de ijsklontjes toevoegen nadat je de drank hebt uitgeserveerd in glazen.


Wil je nog iets extra's aan je smoothie toevoegen? De Flinndal Superfood Shakemixen zijn hier uitstekend geschikt voor! Wil je extra eiwitten tot je nemen? Dan zijn de Flinndal Eiwitshakes een goede toevoeging.

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Onze top 4 smoothies voor deze zomer"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties