Terug naar overzicht

5 tips voor een goede nachtrust

5 tips voor een goede nachtrust
Lisa
6-11-2020
0 Reacties
5 tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je weer fit en vol energie aan de nieuwe dag kunt beginnen en het is van belang voor je weerstand. Ook is je concentratie en geheugen beter wanneer je goed bent uitgerust. Toch is een goede nachtrust niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een verstoorde nachtrust gaat vaak samen met piekeren en stress. Maar wat kan je hieraan doen?

Tip 1. Zorg voor een ritme

Een regelmatig schema zorgt ervoor dat je lichaam onthoudt wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer je ongeveer wakker wordt. Dit ritme kan dus helpen bij een goede nachtrust. Daarnaast geeft het je hersenen meer rust, omdat ze weten waar ze aan toe zijn.

Tip 2. Dim het licht in de avond en verduister je kamer

Het lichaam maakt in de avond zelf het slaaphormoon melatonine aan waardoor je slaperig wordt. Voor de aanmaak van dit hormoon is het belangrijk dat het niet te licht is. Dit geldt ook voor de slaapkamer. Een beetje licht zoals van een lantaarnpaal of het licht van de wekker kan al storend zijn en ten koste gaan van de kwaliteit van je nachtrust.

Tip 3. Vermijd beeldschermen na 21:00 uur

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder, maar voor een goede nachtrust is het verstandig om smartphones, tablets, televisies en computers minimaal 2 uur voordat je gaat slapen uit te zetten. Het licht van deze beeldschermen heeft een negatieve invloed op de aanmaak van melatonine, waardoor je lastig in slaap kunt vallen.

Tip 4. Ga bij een onrustig gevoel even iets anders doen

Soms ben je moe en lukt het maar niet om in slaap te vallen. Je merkt dan dat je gaat woelen of piekeren. Dit kan komen doordat je te veel aan je hoofd hebt. Probeer rustig te worden door even wat te lezen of iets anders te doen om de gedachten te verzetten. Je zult merken dat je moe wordt en opnieuw kunt proberen te gaan slapen.

Tip 5. Vermijd dranken met alcohol of cafeïne

Alcohol als slaapmutsje kun je beter vermijden. Het helpt je wel om sneller in slaap te vallen, maar het verstoort je REM-slaap waardoor je uiteindelijk niet goed uitrust. Ook cafeïnehoudende dranken zoals koffie, thee en cola kunnen je slaapritme verstoren. Probeer deze dranken laat op de avond te vermijden en overdag niet teveel ervan te drinken.


Goede nachtrust en optimale ontspanning

Flinndal heeft een aantal supplementen in het assortiment die uitkomst kunnen bieden voor een goede nachtrust en optimale ontspanning:

Flinndal Ontspanning Flinndal Ontspanning bestaat uit natuurlijke ingrediënten, namelijk valeriaan, citroenmelisse en rhodiola. Deze ingrediënten helpen je om te gaan met de tijdelijke stressmomenten die kunnen ontstaan bij een drukke leefstijl en rustig te blijven bij gevoelens van irritatie.

Flinndal Nachtrust Forte bevat melatonine, een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Het wordt ’s avonds door de pijnappelklier afgegeven zodat je slaperig wordt. Daarnaast bestaat dit product ook uit de natuurlijke plantenextracten van valeriaan, citroenmelisse en hop. Al eeuwenlang worden deze gebruikt om hun rustgevende invloed. Ook is het kruid “slaapmutsje” toegevoegd. Dit kruid draagt bij aan een optimale rust en bevordert de natuurlijke slaap.

Flinndal Mentaal Fit bevat verschillende ingrediënten zoals foliumzuur, vitamine B12 en zink, die van belang zijn voor de hersenen en het geestelijk welzijn. Er is veel aandacht voor lichamelijke gezondheid. Maar net zo belangrijk voor een prettig leven is mentale fitheid. Voedingsstoffen spelen hierbij een grote rol.

Doe de test!

Ervaar jij moeite met slapen en/of ontspannen? In vijf vragen ga je ontdekken welke producten jou kunnen helpen om de dagen weer uitgerust en ontspannen door te komen. Doe de nachtrust en ontspanning-test.

Aanbevolen producten

Nachtrust Forte
Nachtrust Forte
3,9 sterren
(90)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Revisleep
Revisleep
4 sterren
(5)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
ZenRylax
ZenRylax
5 sterren
(5)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Mentaal Fit
Mentaal Fit
4,6 sterren
(18)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Ontspanning
Ontspanning
4,4 sterren
(23)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Q10 Forte
Q10 Forte
4,6 sterren
(41)
Vanaf € 23,95
Bekijk product
WLS Capsule
WLS Capsule
4,2 sterren
(88)
Vanaf € 1,95
Bekijk product
Voordeelpakket Ontspanning
10% Korting
Voordeelpakket Ontspanning
Vanaf € 95,31
Bekijk product
Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(71)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Mentaserin
Mentaserin
4,2 sterren
(5)
Vanaf € 26,95
Bekijk product

Lees ook

Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Heb je zin in een eenvoudig en vegetarisch gerecht? Kies dan voor deze pasta. Het is lekker én razendsnel klaar! Probeer het zelf en volg het recept.

Lees meer Lees meer
IJzertekort – Dit zijn de symptomen

IJzertekort – Dit zijn de symptomen

Een ijzertekort komt steeds vaker voor en kan leiden tot bloedarmoede. Veel mensen weet ook niet dat ze een ijzertekort hebben, omdat het gepaard gaat met vage klachten. In deze blog gaan we dieper in op de impact van ijzertekort op je lichaam en hoe je je ijzerinname kunt verhogen.

Lees meer Lees meer
5 vragen over het veelzijdige mineraal zink

5 vragen over het veelzijdige mineraal zink

Zink is een essentieel mineraal. Het speelt een cruciale rol bij verschillende belangrijke lichaamsfuncties. Benieuwd bij welke vitale functies? Of benieuwd hoeveel zink je nodig hebt?

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"5 tips voor een goede nachtrust"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties