Terug naar overzicht

Thaise noedelsoep met cashewnoten

Thaise noedelsoep met cashewnoten
Florien
2-9-2022
0 Reacties

Tomaten tapenade

Soep is eenvoudig te maken, het biedt troost en warmte en er is altijd genoeg voor overwachte gasten. Soep is ook duurzaam. Een eenzaam uitje, een paar stengels bleek-selderij, wat tomaatjes, een stukje kool: alles kan erin. Dit keer een heerlijk recept voor een Thaise noedelsoep met cashewnoten.



Wat heb je nodig:

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 150 gram prei
  • 100 gram winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 150 gram groene kool
  • 2 eetlepels zonnebloemolle
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 liter bouillon (van 2 groentebouillonblokjes)
  • 250 gram woknoedels
  • 50 gram taugĂ©
  • 150 gram cashewnoten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Optioneel: half ei per portie

Zo maak je het

Pel en snipper de ui en knoflook. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ragfijn. Maak de prei schoon en snijd in ringen, maak de winterpeen schoon en snijd in dunne reepjes (julienne), maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Maak de kool schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui, knoflook, gemberrasp en de Spaanse peper kort. Voeg de prei, winterpeen, paprika en kool toe en roerbak kort mee. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de groenten met deksel op de pan zachtjes gedurende vijf minuten. Breek de noedels in stukken en voeg toe. Kook vervolgens nog vijf minuten. Voeg de laatste minuut taugé, cashewnoten en sojasaus toe en warm even mee.

Cashewnoten

Van cashewnoten maak je zelf een lekker broodsmeersel. Maal 250 gram cashewnoten, 1 eetlepel walnotenolle en een snufje zout in de keuken machine op een hoge stand. Zet de machine op een lagere stand als de olie uit de noten komt en een pasta ontstaat. Laat draaien tot je de notenpasta glad genoeg vindt. Voeg een klein handje rozijnen toe en maal nog even. De pasta is zeker twee weken houdbaar in een brandschone pot.

Rode vitaminen

Als paprika's onrijp zijn, zijn ze groen van kleur. Tijdens het rijpen verandert de kleur langzaam naar rood. Hiermee stijgt ook het vitamine C-gehalte in de paprika. Een rijpe rode paprika bevat meer vitamine C dan een onrijpe groene variant. Rode paprika zit echt vol vitamine C. Er zit drie keer meer vitamine C in dan in dezelfde hoeveelheid sinaasappel. Met een halve rode paprika heb je al de dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen.

Laat je ons weten wat je van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.

Tags

ReceptSoep

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Thaise noedelsoep met cashewnoten"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties