Thaise noedelsoep met cashewnoten

Soep is eenvoudig te maken, het biedt troost en warmte en er is altijd genoeg voor overwachte gasten. Soep is ook duurzaam. Een eenzaam uitje, een paar stengels bleek-selderij, wat tomaatjes, een stukje kool: alles kan erin. Dit keer een heerlijk recept voor een Thaise noedelsoep met cashewnoten.
Wat heb je nodig:
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 Spaanse peper
- 150 gram prei
- 100 gram winterpeen
- 1 rode paprika
- 150 gram groene kool
- 2 eetlepels zonnebloemolle
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 liter bouillon (van 2 groentebouillonblokjes)
- 250 gram woknoedels
- 50 gram taugé
- 150 gram cashewnoten
- 2 eetlepels sojasaus
- Optioneel: half ei per portie
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en knoflook. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ragfijn. Maak de prei schoon en snijd in ringen, maak de winterpeen schoon en snijd in dunne reepjes (julienne), maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Maak de kool schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui, knoflook, gemberrasp en de Spaanse peper kort. Voeg de prei, winterpeen, paprika en kool toe en roerbak kort mee. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de groenten met deksel op de pan zachtjes gedurende vijf minuten. Breek de noedels in stukken en voeg toe. Kook vervolgens nog vijf minuten. Voeg de laatste minuut taugé, cashewnoten en sojasaus toe en warm even mee.
Cashewnoten
Van cashewnoten maak je zelf een lekker broodsmeersel. Maal 250 gram cashewnoten, 1 eetlepel walnotenolle en een snufje zout in de keuken machine op een hoge stand. Zet de machine op een lagere stand als de olie uit de noten komt en een pasta ontstaat. Laat draaien tot je de notenpasta glad genoeg vindt. Voeg een klein handje rozijnen toe en maal nog even. De pasta is zeker twee weken houdbaar in een brandschone pot.
Rode vitaminen
Als paprika's onrijp zijn, zijn ze groen van kleur. Tijdens het rijpen verandert de kleur langzaam naar rood. Hiermee stijgt ook het vitamine C-gehalte in de paprika. Een rijpe rode paprika bevat meer vitamine C dan een onrijpe groene variant. Rode paprika zit echt vol vitamine C. Er zit drie keer meer vitamine C in dan in dezelfde hoeveelheid sinaasappel. Met een halve rode paprika heb je al de dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen.
Laat je ons weten wat je van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.
Lees ook

5 feiten over hooikoorts
In de lente en zomer kan hooikoorts weer de kop opsteken. In deze blog leggen we vijf feiten over hooikoorts uit en geven we enkele nuttige tips!
Lees meer Lees meer
Eten met aandacht
Het gaat niet alleen om wat je eet, maar ook om hoe je eet. Het is goed om met aandacht te eten. Je eet dan namelijk minder én lekkerder!
Lees meer Lees meer
De 5-secondenregel: feit of fabel?
Kun je eten dat op de grond heeft gelegen écht nog opeten? Amerikaanse studenten onderzochten of dit daadwerkelijk zo is. Ontdek het in deze blog.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


