Terug naar overzicht

Een suikerdip? Dit kan je er tegen doen

Een suikerdip? Dit kan je er tegen doen
Lisa
30-4-2021
0 Reacties
Suikerdip voorkomen

Heb je op bepaalde momenten van de dag weinig energie en verlang je dan sterk naar zoetigheid? Dan heb je waarschijnlijk een suikerdip. Lees onze tips om een suikerdip tegen te gaan.

Water drinken

Heb je wel echt honger? Het kan zijn dat je het gevoel van honger en dorst met elkaar verward. Dat is niet vreemd, want een knorrende maag kan ook betekenen dat je dorst hebt. Om eten te verteren, heeft je lichaam vocht nodig. Het advies voor volwassenen is om elke dag 1,5 tot 2 liter water te drinken.

Complexe koolhydraten

Vaak grijp je bij een suikerdip naar een snel en zoet tussendoortje. Denk bijvoorbeeld aan snoep, koek of een suikerrijk drankje. Deze producten bevatten eenvoudige koolhydraten. Het wordt snel opgenomen door je lichaam, maar ook weer snel afgebroken. Daardoor is de energie die je hiervan krijgt maar van korte duur.

Ga liever voor een tussendoortje met complexe koolhydraten. Deze koolhydraten worden langzamer opgenomen, waardoor je langer een verzadigd gevoel behoudt. Een bakje yoghurt met noten of havermout en een volkoren cracker met hartig beleg zijn hier goede voorbeelden van.

Beweging

Van een suikerdip krijg je een inkakker. Het liefst ga je even languit op de bank liggen. Maar doe dat vooral niet! Een zware work out is niet nodig, maar een beetje beweging helpt zeker. Maak een ommetje of ga een rondje fietsen. Beweging stimuleert het verteren van je voedsel. Je darmen zullen je dankbaar zijn.

Blijf sterk

Het verlangen naar zoetigheid tijdens een suikerdip kan heftig zijn. Probeer dit echt te negeren. Door tijdens een suikerdip weer zoetigheid tot je te nemen, zul je moe blijven. Probeer het dus te negeren en ga voor bijvoorbeeld één van de opties die we onder ‘complexe koolhydraten’ benoemen. Zo kom je uit de suikerdip en kan je vol energie de dag voortzetten!

Aanbevolen producten

Cranberry
Cranberry
4,8 sterren
(149)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Groenlipmossel
Groenlipmossel
4,4 sterren
(50)
Vanaf € 17,95
Bekijk product
Chlorella
Chlorella
4,5 sterren
(27)
Vanaf € 7,95
Bekijk product

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Een suikerdip? Dit kan je er tegen doen"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties