Terug naar overzicht

Stress en je gezondheid

Stress en je gezondheid
Lisa
1-7-2021
1 Reactie
Wat is bruin vet?

Stress hoort bij de uitdagingen van het leven. Voorkom dat stress chronisch wordt, door voldoende te ontspannen en goed voor jezelf te zorgen.

Er is stress en stress. Er is de stress als je denkt dat je een inbreker hoort, of als je wegspringt voor een auto. Die stress kan je leven redden, omdat je daardoor snel kunt reageren. Maar er is ook chronische stress, die er dag in dag uit is.

We leven in een maatschappij vol prikkels

We hebben vaak een druk leven; proberen werk, gezin en gezond leven te combineren. Dat kan druk opleveren, een gevoel van altijd achter de feiten aanhollen. Daarbij komt dat we in een ‘snelle’ maatschappij leven. Voortdurend krijgen we prikkels te verwerken, bijvoorbeeld van televisie, social media en onze telefoon. Er is maar weinig rust, we niksen eigenlijk vrijwel nooit meer.

Bewust ontspannen

Je lichaam kan niet altijd onder spanning functioneren. Je hebt ontspanning nodig.

 • Allereerst voldoende slaap: 7 tot 8 uur per nacht.
 • Ook dagelijks tijd voor ontspanning is belangrijk. Lekker lummelen, een hobby waar je blij van wordt, wandelen of sporten.
 • Zorg ook dat je even “los” komt van de prikkels van telefoon, tablet of televisie. Zo daalt het stresspeil in je lichaam.
 • Flinndal Gemoedsrust

  We hebben een supplement voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij zijn gemoedsrust. Flinndal Gemoedsrust bevat een mooie mix van B-vitaminen, Sint-Janskruid en magnesium. Het is een geheel natuurlijk voedingssupplement.

 • Vitamine B5 en B6 helpen energie vrij te maken uit je voeding en zijn daardoor van belang voor de energiehuishouding. Deze vitaminen dragen ook bij aan extra energie bij vermoeidheid. Vitamine B5 ondersteunt in stresssituaties en vitamine B6 is goed voor de gemoedstoestand en draagt bij aan geestelijke veerkracht.
 • Sint Janskruid draagt bij aan de emotionele balans en een positieve gemoedstoestand en ondersteunt een gezonde slaap*.
 • Magnesium helpt om vermoeidheid te verminderen en is goed voor de gemoedstoestand.

 • *Evaluatie gezondheidsclaims is lopende

  Let op: ben je zwanger, geef je borstvoeding, gebruik je medicijnen of heb je een ziekte? Raadpleeg dan eerst je arts. Sint Janskruid kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen.

  Aanbevolen producten

  Ontspanning
  Ontspanning
  4,3 sterren
  (21)
  Vanaf € 14,45
  Bekijk product
  Gemoedsrust
  Gemoedsrust
  3,5 sterren
  (8)
  Vanaf € 16,45
  Bekijk product
  Mentaal Fit
  Mentaal Fit
  4,5 sterren
  (15)
  Vanaf € 18,45
  Bekijk product
  ZenRylax
  ZenRylax
  5 sterren
  (3)
  Vanaf € 24,95
  Bekijk product
  Ashwagandha KSM-66®
  Ashwagandha KSM-66®
  4,2 sterren
  (33)
  Vanaf € 14,45
  Bekijk product
  Revisleep
  Revisleep
  3,3 sterren
  (3)
  Vanaf € 24,95
  Bekijk product
  Voordeelpakket Ontspanning
  10% Korting
  Voordeelpakket Ontspanning
  Vanaf € 95,31
  Bekijk product
  Vitamine B12 Zuigtablet
  Vitamine B12 Zuigtablet
  4,7 sterren
  (158)
  Vanaf € 8,45
  Bekijk product
  Calcium Magnesium
  Calcium Magnesium
  4,6 sterren
  (149)
  Vanaf € 8,95
  Bekijk product
  Zink
  Zink
  4,9 sterren
  (20)
  Vanaf € 7,95
  Bekijk product

  Lees ook

  Fit door de donkere dagen!

  Fit door de donkere dagen!

  De herfst is hét seizoen om weer extra aandacht te besteden aan je weerstand. Met deze tips boost jij je immuunsysteem en kom je fit door de herfst!

  Lees meer Lees meer
  5 veelgestelde vragen over vitamine C

  5 veelgestelde vragen over vitamine C

  Vitamine C is een van de bekendste vitaminen en is essentieel voor onze gezondheid. Hier vind je antwoord op 5 veelgestelde vragen over vitamine C.

  Lees meer Lees meer
  6 weetjes over de hersenen

  6 weetjes over de hersenen

  Het brein is een buitengewoon complex orgaan dat ons gedrag, gedachten en emoties stuurt. In deze blog lichten we 6 interessante feitjes uit over onze hersenen!

  Lees meer Lees meer

  Geef je reactie op:

  "Stress en je gezondheid"
  Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
  E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
  Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

  Reactie

  Reactie van M. Engelke, geplaatst op 14-7-2021
  Ik ben snel gestrest, maar voel me vooral s'morgens niet lekker, duizelingen en hoofdpijn daar word ik onzeker van. Van alles al geprobeerd maar waar komt het vandaan? Help.
  Antwoord van Klantenservice, gegeven op 14-7-2021
  Wat vervelend dat u dergelijke klachten ervaart! Helaas is het lastig om u hier direct advies over te geven omdat de oorzaak bij verschillende bronnen kan liggen. Eventueel kan u telefonisch contact opnemen met onze Klantenservice voor gericht advies via ons gratis nummer 0800-7080. Mochten de klachten aanhouden dan is het daarnaast misschien verstandig om hierover contact op te nemen met uw huisarts. Vriendelijke groet, Max - Klantenservice Flinndal