Strakke buik en buikvet verbranden. Tips

buikvet verliezen buik afvallen

Naast de billen is de buik misschien wel de meest genoemde plek als het gaat om afvallen. Maar hoe raak je het vet rond de buik nu het beste kwijt en hoe maak je je buik strakker? Vanzelf gaat het helaas niet. Er moet energie in gestoken worden en het is net als altijd bij afvallen: een combinatie tussen voeding en beweging. Volgens de wetenschap bestaat er niet 1 speciale, geheime oefening die je buikvet helpt verbranden. Helaas. Goed nieuws is wel dat buikvet het eerste soort vet is dat je verliest als je gaat afvallen. 

Belangrijk om te beseffen is dat je bij buikvet 2 soorten vet hebt. Het vet dat je kunt vastpakken (de bekende rolletjes) en visceraal vet (oftewel orgaanvet). Dit is het vet dat zich om je organen bevindt. Een beetje is niet erg, maar te veel kan gevaarlijk zijn. Meer informatie over visceraal vet vind je hier.
Volgens de wetenschap zijn er eigenlijk 2 echt goede tips voor als je buikvet wilt verbranden en een strakkere buik wilt.

1 Focus op je hele lichaam
Als je buikvet kwijt wilt, moet je je focussen op je hele lichaam. Calorieën verbranden door een combinatie cardio/aerobic en krachttraining is het best. Probeer de meeste dagen van de week minimaal 30 minuten te sporten. Begin langzaam en bouw het op. Hardlopen, fietsen, dansen of in marstempo wandelen. Het is allemaal goed. Deze cardio oefeningen in combinatie met krachttraining zorgen voor een snelle calorieverbranding over je hele lichaam. En dús ook in je buikregio!


Veel mensen denken dat het doen van buikspieroefeningen zoals ‘sit ups’ of ‘crunches’ de beste manier is om van buikvet af te komen. Dit is onjuist. Deze oefeningen zorgen wel voor grotere en strakkere spieren, maar ze doen erg weinig tegen het vet in je buikregio. Alleen bij mensen met een slanke buik hebben die oefeningen zin om de buik strakker te maken.

2 Let op je voeding
Het is misschien een open deur maar voeding is net zo belangrijk als sporten. Om buikvet te verminderen moet je voedsel met verzadigde vetten (Verzadigd is Verkeerd) zoals koekjes, gebak en snacks vermijden. Dierlijke producten zoals worst en melk bevatten vaak meer verzadigde vetten dan natuurlijke producten zoals noten en granen. Niet alleen zorgt verzadigd vet voor bijkomende pondjes, maar volgens onderzoek van Wake Forest University hoopt verzadigd vet zich ook voornamelijk op in je buik.

“Buikvet het eerste soort vet is dat je verliest als je gaat afvallen.”

Naast deze 2 tips voor een strakke buik en minder buikvet is het ook van belang dat je stress zoveel mogelijk uit je leven bant en een goede nachtrust hebt. Waarom stress zorgt voor meer buikvet is niet helemaal duidelijk, maar veel onderzoeken wijzen wel uit dat er een relatie is tussen veel buikvet en stress.

Bronnen:

http://science.howstuffworks.com/life/human-biology/real-way-to-lose-belly-fat.htm
http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=56211
http://exercise.about.com/od/weightloss/ss/reducebellyfat_4.htm

 


Lees ook:

Het nieuwe jaar is niet het moment om een goed voornemen te beginnen blijkt uit onderzoek van Flinndal. Lees meer

Dieetpsycholoog Heleen Ligtelijn legt in gezondNU 8 uit waarom die ruzie tussen onszelf en de weegschaal zo hoog oploopt. Lees meer

Er is onderzoek gedaan naar de relatie tussen ADHD en overgewicht. Lopen volwassenen die tijdens hun jeugd ADHD hadden een groter risico op ADHD. Lees meer

Geef een reactie op: Strakke buik en buikvet verbranden. Tips

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

17 september 2016 door: Eltjo Benedick
zonder fysieke inspanningen krijg je geen gladde buik. Het is mij zelfs met roeien niet gelukt. Heb eindelijk de enige echte oefening gevonden die een gladde buik garandeert. De `plank `oefening. Het kost je enkele minuten per dag maar dan wel volgens een schema. Je begint met 30 sec. op de eerste dag en dat gaan per dag oplopen. Het schema is berekend voor één maand. Op de laatste dag van de maand zit je op 240 sec. of wel 4 minuten. En zo ga je door tot je niet meer kan. Succes. Moet er wel bij vermelden, dat het mij niet tegenvalt. Voor de uitoefening, kijk op internet.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring