Strakke buik en buikvet verbranden. Tips

Strakke buik en buikvet verbranden. Tips
Flinndal
7-2-2014
1 Reactie

buikvet verliezen buik afvallen

Naast de billen is de buik misschien wel de meest genoemde plek als het gaat om afvallen. Maar hoe raak je het vet rond de buik nu het beste kwijt en hoe maak je je buik strakker? Vanzelf gaat het helaas niet. Er moet energie in gestoken worden en het is net als altijd bij afvallen: een combinatie tussen voeding en beweging. Volgens de wetenschap bestaat er niet 1 speciale, geheime oefening die je buikvet helpt verbranden. Helaas. Goed nieuws is wel dat buikvet het eerste soort vet is dat je verliest als je gaat afvallen. 

Belangrijk om te beseffen is dat je bij buikvet 2 soorten vet hebt. Het vet dat je kunt vastpakken (de bekende rolletjes) en visceraal vet (oftewel orgaanvet). Dit is het vet dat zich om je organen bevindt. Een beetje is niet erg, maar te veel kan gevaarlijk zijn. Meer informatie over visceraal vet vind je hier.
Volgens de wetenschap zijn er eigenlijk 2 echt goede tips voor als je buikvet wilt verbranden en een strakkere buik wilt.

1 Focus op je hele lichaam
Als je buikvet kwijt wilt, moet je je focussen op je hele lichaam. Calorieën verbranden door een combinatie cardio/aerobic en krachttraining is het best. Probeer de meeste dagen van de week minimaal 30 minuten te sporten. Begin langzaam en bouw het op. Hardlopen, fietsen, dansen of in marstempo wandelen. Het is allemaal goed. Deze cardio oefeningen in combinatie met krachttraining zorgen voor een snelle calorieverbranding over je hele lichaam. En dús ook in je buikregio!


Veel mensen denken dat het doen van buikspieroefeningen zoals ‘sit ups’ of ‘crunches’ de beste manier is om van buikvet af te komen. Dit is onjuist. Deze oefeningen zorgen wel voor grotere en strakkere spieren, maar ze doen erg weinig tegen het vet in je buikregio. Alleen bij mensen met een slanke buik hebben die oefeningen zin om de buik strakker te maken.

2 Let op je voeding
Het is misschien een open deur maar voeding is net zo belangrijk als sporten. Om buikvet te verminderen moet je voedsel met verzadigde vetten (Verzadigd is Verkeerd) zoals koekjes, gebak en snacks vermijden. Dierlijke producten zoals worst en melk bevatten vaak meer verzadigde vetten dan natuurlijke producten zoals noten en granen. Niet alleen zorgt verzadigd vet voor bijkomende pondjes, maar volgens onderzoek van Wake Forest University hoopt verzadigd vet zich ook voornamelijk op in je buik.

“Buikvet het eerste soort vet is dat je verliest als je gaat afvallen.”

Naast deze 2 tips voor een strakke buik en minder buikvet is het ook van belang dat je stress zoveel mogelijk uit je leven bant en een goede nachtrust hebt. Waarom stress zorgt voor meer buikvet is niet helemaal duidelijk, maar veel onderzoeken wijzen wel uit dat er een relatie is tussen veel buikvet en stress.

Bronnen:

http://science.howstuffworks.com/life/human-biology/real-way-to-lose-belly-fat.htm
http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=56211
http://exercise.about.com/od/weightloss/ss/reducebellyfat_4.htm

 

Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{ product.name }}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Tags

Afvallen

Lees ook

Recept: Hollandse bruine bonensoep

Zet deze Hollandse bruine bonensoep maar op de eetplanning van aankomende week. Dit gerecht zal zeker in de smaak vallen. Lekker, voedzaam en een makkelijke winterse, vegetarische maaltijd.

Lees meer Lees meer

Warm de winter door

Krijg jij alleen al bij het denken aan de winter blauwe lippen en koude voeten? Je kunt je prima wapenen tegen de kou die voor de deur staat. Maar hoe doe je dat precies? Wij vertellen het je graag.

Lees meer Lees meer

7 tips voor een gezondere kerst

De kerstperiode doorkomen met buikpijn en misselijkheid, kan niet de bedoeling zijn. Beperk de schade door één of meerdere van deze tips te gebruiken en geniet van een minder ongezonde kerst.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Strakke buik en buikvet verbranden. Tips"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Eltjo Benedick, geplaatst op 17-9-2016
zonder fysieke inspanningen krijg je geen gladde buik. Het is mij zelfs met roeien niet gelukt. Heb eindelijk de enige echte oefening gevonden die een gladde buik garandeert. De `plank `oefening. Het kost je enkele minuten per dag maar dan wel volgens een schema. Je begint met 30 sec. op de eerste dag en dat gaan per dag oplopen. Het schema is berekend voor één maand. Op de laatste dag van de maand zit je op 240 sec. of wel 4 minuten. En zo ga je door tot je niet meer kan. Succes. Moet er wel bij vermelden, dat het mij niet tegenvalt. Voor de uitoefening, kijk op internet.

Jouw instellingen

Wij staan voor je klaar

Wij staan u graag te woord via de onderstaande kanalen

Wij zijn bereikbaar van 09:00 tot 19:00 op werkdagen en van 10:00 tot 16:00 op zaterdag.

Mijn Flinndal

Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of Flinndal Herhaalgemak zendingen.

Bel ons

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten

0800-7080

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten

0800-7080

Bel ons via je browser (gratis)

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten

BELLEN

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten

BELLEN

WhatsApp

Wachttijd: < 25 minuten

06-57592195

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten

06-57592195

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag

Neem contact op via het contactformulier

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag

Neem contact op via het contactformulier

Facebook Messenger

Gem. Wachttijd:< 25 minuten

Ga naar Facebook Messenger

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten

Stuur ons een bericht via Facebook Messenger

Product toegevoegd

Product toegevoegd

Naar winkelwagen »

Andere klanten kochten ook:

{% for product in products %}
{{ product.collection }}
{{product.name}}

{{product.unique_selling_point}}

€ {{product.price | money_eu}}
{% endfor %}