Terug naar overzicht

Strakke buik en buikvet verbranden. Tips

Strakke buik en buikvet verbranden. Tips
Flinndal
7-2-2014
1 Reactie

buikvet verliezen buik afvallen

Naast de billen is de buik misschien wel de meest genoemde plek als het gaat om afvallen. Maar hoe raak je het vet rond de buik nu het beste kwijt en hoe maak je je buik strakker? Vanzelf gaat het helaas niet. Er moet energie in gestoken worden en het is net als altijd bij afvallen: een combinatie tussen voeding en beweging. Volgens de wetenschap bestaat er niet 1 speciale, geheime oefening die je buikvet helpt verbranden. Helaas. Goed nieuws is wel dat buikvet het eerste soort vet is dat je verliest als je gaat afvallen. 

Belangrijk om te beseffen is dat je bij buikvet 2 soorten vet hebt. Het vet dat je kunt vastpakken (de bekende rolletjes) en visceraal vet (oftewel orgaanvet). Dit is het vet dat zich om je organen bevindt. Een beetje is niet erg, maar te veel kan gevaarlijk zijn. Meer informatie over visceraal vet vind je hier.
Volgens de wetenschap zijn er eigenlijk 2 echt goede tips voor als je buikvet wilt verbranden en een strakkere buik wilt.

1 Focus op je hele lichaam
Als je buikvet kwijt wilt, moet je je focussen op je hele lichaam. Calorieën verbranden door een combinatie cardio/aerobic en krachttraining is het best. Probeer de meeste dagen van de week minimaal 30 minuten te sporten. Begin langzaam en bouw het op. Hardlopen, fietsen, dansen of in marstempo wandelen. Het is allemaal goed. Deze cardio oefeningen in combinatie met krachttraining zorgen voor een snelle calorieverbranding over je hele lichaam. En dús ook in je buikregio!


Veel mensen denken dat het doen van buikspieroefeningen zoals ‘sit ups’ of ‘crunches’ de beste manier is om van buikvet af te komen. Dit is onjuist. Deze oefeningen zorgen wel voor grotere en strakkere spieren, maar ze doen erg weinig tegen het vet in je buikregio. Alleen bij mensen met een slanke buik hebben die oefeningen zin om de buik strakker te maken.

2 Let op je voeding
Het is misschien een open deur maar voeding is net zo belangrijk als sporten. Om buikvet te verminderen moet je voedsel met verzadigde vetten (Verzadigd is Verkeerd) zoals koekjes, gebak en snacks vermijden. Dierlijke producten zoals worst en melk bevatten vaak meer verzadigde vetten dan natuurlijke producten zoals noten en granen. Niet alleen zorgt verzadigd vet voor bijkomende pondjes, maar volgens onderzoek van Wake Forest University hoopt verzadigd vet zich ook voornamelijk op in je buik.

“Buikvet het eerste soort vet is dat je verliest als je gaat afvallen.”

Naast deze 2 tips voor een strakke buik en minder buikvet is het ook van belang dat je stress zoveel mogelijk uit je leven bant en een goede nachtrust hebt. Waarom stress zorgt voor meer buikvet is niet helemaal duidelijk, maar veel onderzoeken wijzen wel uit dat er een relatie is tussen veel buikvet en stress.

Bronnen:

http://science.howstuffworks.com/life/human-biology/real-way-to-lose-belly-fat.htm
http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=56211
http://exercise.about.com/od/weightloss/ss/reducebellyfat_4.htm

 

Aanbevolen producten

Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(134)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Slank & Fit
Slank & Fit
3,6 sterren
(60)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Groene Thee Extract
Groene Thee Extract
4,6 sterren
(28)
Vanaf € 14,45
Bekijk product

Tags

Afvallen

Lees ook

Tips voor verlichting bij prikkelbare darm syndroom

Tips voor verlichting bij prikkelbare darm syndroom

Ervaar je vaak buikpijn, -krampen, een opgeblazen gevoel of onregelmatige stoelgang? Dan is de kans groot dat je bekend bent met het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Maar wat houdt PDS precies in? En zijn er manieren om de symptomen te verlichten?

Lees meer Lees meer
Huidveroudering tegengaan? Dat doe je van binnenuit!

Huidveroudering tegengaan? Dat doe je van binnenuit!

Huidveroudering is een natuurlijk proces, waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Maar wist je dat je hier zelf ook invloed op hebt?

Lees meer Lees meer
Collageen: het geheim achter een stralende huid

Collageen: het geheim achter een stralende huid

Collageen speelt een belangrijke rol in de gezondheid van onze huid. In deze blog leggen we uit wat collageen is en hoe het je huid helpt om soepel te blijven.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Strakke buik en buikvet verbranden. Tips"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Eltjo Benedick, geplaatst op 17-9-2016
zonder fysieke inspanningen krijg je geen gladde buik. Het is mij zelfs met roeien niet gelukt. Heb eindelijk de enige echte oefening gevonden die een gladde buik garandeert. De `plank `oefening. Het kost je enkele minuten per dag maar dan wel volgens een schema. Je begint met 30 sec. op de eerste dag en dat gaan per dag oplopen. Het schema is berekend voor één maand. Op de laatste dag van de maand zit je op 240 sec. of wel 4 minuten. En zo ga je door tot je niet meer kan. Succes. Moet er wel bij vermelden, dat het mij niet tegenvalt. Voor de uitoefening, kijk op internet.