Recept: avocado-kokosijs
Het is hip om ijs in verrassende smaken te maken, zoals wasabi, basilicum, groene thee, haring (met uitjes) of driedubbel pure chocolade. Houd je van avocado en kokos? Dan is dit recept iets voor jou!
Ingrediƫnten (voor 8 porties):
- 2 rijpe avocados, geschild en pit verwijderd
- 3/4 theelepel limoensap
- 200 ml kokosmelk
- 100 g witte basterdsuiker
- 300 ml Griekse yoghurt
- 2 eetlepels gehakte pistachenootjes
- 2 eetlepels kokosflakes
- Benodigdheden: IJsmachine
Zo maak je het
Pureer de avocado's met limoensap en de kokosmelk. Roer de suiker en de yoghurt erdoor. Bereid het ijs dan in een ijsmachine. Laat het ijs 10 minuten in de koelkast op temperatuur komen. Schep er bollen van en garneer met de nootjes en kokosflakes.
Bananenijs zonder ijsmachine
Wil je ijs maken zonder toegevoegde suiker? Neem dan twee (of meer) bananen, snij ze in stukjes en vries deze 2 uur in. Pureer de bevroren banaan met een staafmixer. Klaar is je ijs! Op dit eenvoudige recept kun je volop variƫren, bijvoorbeeld door Griekse yoghurt en wat noten toe te voegen.
Tags
ReceptLees ook
Lees ook
5 vragen over Quercetine
Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.
Lees meer Lees meerDe invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties
In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?
Lees meer Lees meerGeroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas
Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!
Lees meer Lees meer