Recept: avocado-kokosijs
Het is hip om ijs in verrassende smaken te maken, zoals wasabi, basilicum, groene thee, haring (met uitjes) of driedubbel pure chocolade. Houd je van avocado en kokos? Dan is dit recept iets voor jou!
Ingrediƫnten (voor 8 porties):
- 2 rijpe avocados, geschild en pit verwijderd
- 3/4 theelepel limoensap
- 200 ml kokosmelk
- 100 g witte basterdsuiker
- 300 ml Griekse yoghurt
- 2 eetlepels gehakte pistachenootjes
- 2 eetlepels kokosflakes
- Benodigdheden: IJsmachine
Zo maak je het
Pureer de avocado's met limoensap en de kokosmelk. Roer de suiker en de yoghurt erdoor. Bereid het ijs dan in een ijsmachine. Laat het ijs 10 minuten in de koelkast op temperatuur komen. Schep er bollen van en garneer met de nootjes en kokosflakes.
Bananenijs zonder ijsmachine
Wil je ijs maken zonder toegevoegde suiker? Neem dan twee (of meer) bananen, snij ze in stukjes en vries deze 2 uur in. Pureer de bevroren banaan met een staafmixer. Klaar is je ijs! Op dit eenvoudige recept kun je volop variƫren, bijvoorbeeld door Griekse yoghurt en wat noten toe te voegen.
Tags
ReceptLees ook
Lees ook
De overgang: wat je moet weten en tips
In deze blog bespreken we wat de overgang precies inhoudt, welke symptomen je kunt verwachten en geven we je tips om deze fase zo soepel mogelijk te doorlopen.
Lees meer Lees meerHoe zit het nou echt met koolhydraten?
Hoe zit het nou precies: zijn alle koolhydraten ongezond? En wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam als je koolhydraten eet?
Lees meer Lees meerEerste hulp bij zomerperikelen
De zomer is voor veel mensen het favoriete seizoen. Maar als het erg warm is, kunnen typische zomerperikelen opspelen. Lees onze tips en hou ze buiten de deur!
Lees meer Lees meer