Recept: avocado-kokosijs

Het is hip om ijs in verrassende smaken te maken, zoals wasabi, basilicum, groene thee, haring (met uitjes) of driedubbel pure chocolade. Houd je van avocado en kokos? Dan is dit recept iets voor jou!
Ingrediënten (voor 8 porties):
- 2 rijpe avocados, geschild en pit verwijderd
- 3/4 theelepel limoensap
- 200 ml kokosmelk
- 100 g witte basterdsuiker
- 300 ml Griekse yoghurt
- 2 eetlepels gehakte pistachenootjes
- 2 eetlepels kokosflakes
- Benodigdheden: IJsmachine
Zo maak je het
Pureer de avocado's met limoensap en de kokosmelk. Roer de suiker en de yoghurt erdoor. Bereid het ijs dan in een ijsmachine. Laat het ijs 10 minuten in de koelkast op temperatuur komen. Schep er bollen van en garneer met de nootjes en kokosflakes.
Bananenijs zonder ijsmachine
Wil je ijs maken zonder toegevoegde suiker? Neem dan twee (of meer) bananen, snij ze in stukjes en vries deze 2 uur in. Pureer de bevroren banaan met een staafmixer. Klaar is je ijs! Op dit eenvoudige recept kun je volop variëren, bijvoorbeeld door Griekse yoghurt en wat noten toe te voegen.
Tags
ReceptLees ook
Lees ook

Hoe kies je een kwalitatief supplement?
Tegenwoordig is het aanbod aan supplementen overweldigend. Maar hoe weet je welk supplement écht goed is? We helpen je graag op weg met deze tips!
Lees meer Lees meer
5 vragen over hooikoorts
Stuifmeel kan vervelende hooikoortsklachten geven. We beantwoorden 5 vragen over deze ‘pollenallergie’ en delen tips om symptomen te verlichten.
Lees meer Lees meer
Frittata met groene asperges
Zin in een zonnig recept met asperges? Met dit recept tover je binnen een half uur een verrassende frittata op tafel.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


