Recept: avocado-kokosijs

Het is hip om ijs in verrassende smaken te maken, zoals wasabi, basilicum, groene thee, haring (met uitjes) of driedubbel pure chocolade. Houd je van avocado en kokos? Dan is dit recept iets voor jou!
Ingrediƫnten (voor 8 porties):
- 2 rijpe avocados, geschild en pit verwijderd
- 3/4 theelepel limoensap
- 200 ml kokosmelk
- 100 g witte basterdsuiker
- 300 ml Griekse yoghurt
- 2 eetlepels gehakte pistachenootjes
- 2 eetlepels kokosflakes
- Benodigdheden: IJsmachine
Zo maak je het
Pureer de avocado's met limoensap en de kokosmelk. Roer de suiker en de yoghurt erdoor. Bereid het ijs dan in een ijsmachine. Laat het ijs 10 minuten in de koelkast op temperatuur komen. Schep er bollen van en garneer met de nootjes en kokosflakes.
Bananenijs zonder ijsmachine
Wil je ijs maken zonder toegevoegde suiker? Neem dan twee (of meer) bananen, snij ze in stukjes en vries deze 2 uur in. Pureer de bevroren banaan met een staafmixer. Klaar is je ijs! Op dit eenvoudige recept kun je volop variƫren, bijvoorbeeld door Griekse yoghurt en wat noten toe te voegen.
Tags
ReceptLees ook

5 feiten over hooikoorts
In de lente en zomer kan hooikoorts weer de kop opsteken. In deze blog leggen we vijf feiten over hooikoorts uit en geven we enkele nuttige tips!
Lees meer Lees meer
Eten met aandacht
Het gaat niet alleen om wat je eet, maar ook om hoe je eet. Het is goed om met aandacht te eten. Je eet dan namelijk minder én lekkerder!
Lees meer Lees meer
De 5-secondenregel: feit of fabel?
Kun je eten dat op de grond heeft gelegen écht nog opeten? Amerikaanse studenten onderzochten of dit daadwerkelijk zo is. Ontdek het in deze blog.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


