Terug naar overzicht

Homemade granola

Homemade granola
Florien
13-6-2022
0 Reacties

homemade granola

Zelf granola maken is een leuk klusje. In no time heb je een lekkere voorraad in huis. Heerlijk met yoghurt of kwark en vers zomerfruit. Zoals aardbeien!


Ingrediënten voor circa 10 porties

  • 150 g gemengde noten
  • 150 g havermout
  • 25 g sesamzaad
  • 25 g gebroken lijnzaad
  • 25 g zonnebloempitten
  • 25 g pompoenpitten
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 50 g extra pure chocolade
  • Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Hak de noten grof. Meng in een kom de noten, havermout, zaden en pitten. Verwarm de kokosolie in een steelpan en roer er de honing en kaneel door. Meng dit door het notenhavermoutmengsel. Spreid het mengsel uit over de bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed. Rooster het mengsel ongeveer 15 minuten in de oven. Hou goed in de gaten dat het niet te bruin kleurt, want dan wordt het bitter. Laat de granola afkoelen. Hak de chocolade grof en meng die door de granola. Bewaar in een afgesloten pot.

Ontbijt in laagjes

Deze granola is heerlijk met yoghurt en vers zomerfruit. Het ziet er extra mooi uit als je een hoog glas gebruikt en daarin laagjes yoghurt afwisselt met laagjes fruit en granola.

"Wist je dat het heel lekker is om aardbeien te combineren met peper, met basilicum of met balsamico-azijn?"


Variatie!

Op dit recept kun je eindeloos variëren. Je kunt minder noten en meer zaden en pitten toevoegen, of bijvoorbeeld alleen hazelnoten of walnoten gebruiken. In plaats van chocolade kun je ook kokosvlokken of gedroogd fruit zoals rozijnen of gehakte abrikozen toevoegen.

Zomerkoninkjes

Wat past er beter bij de zomer dan Hollandse aardbeien? Niet voor niets worden deze vruchten ook wel zomerkoninkjes genoemd. Aardbeien bevatten veel vitamine C, bijna 60 mg per 100 gram. Van de populairste fruitsoorten bevat alleen kiwi meer vitamine C. Aardbeien bevatten ook foliumzuur. Ze bevatten weinig calorieën en relatief weinig suiker. Wist je dat het heel lekker is om aardbeien te combineren met peper, met basilicum of met balsamico-azijn? Door die contrasterende smaken komt de natuurlijk zoete smaak van aardbeien nog beter tot zijn recht.

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Homemade granola"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties