Terug naar overzicht

Geroosterde portobello met herfstvulling

Geroosterde portobello met herfstvulling
Pauline
12-10-2023
1 Reactie

portobello

Deze smaakvolle combinatie van ingrediënten zorgt voor een perfect herfstgerecht. Het zit boordevol groenten en is dus ook een boost voor je gezondheid! Geniet ervan als bijgerecht of als vegetarisch hoofdgerecht. Bekijk het recept hieronder.


Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 grote portobello paddenstoelen
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 gram verkruimelde geitenkaas
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 handje verse spinazie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie
  • Verse kruiden voor de garnering (optioneel)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwijder de stelen van de portobello's en hol de paddenstoelen voorzichtig uit, zodat je een ruimte hebt om de vulling in te doen. Bewaar de stelen voor later gebruik. Snijd alle groenten in kleine blokjes en hak de spinazie grof.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn. Voeg daarna de wortel, bleekselderij en rode paprika toe aan de pan. Bak gedurende 5-7 minuten, of tot de groenten iets zachter worden.
  4. Snijd de portobello-stelen in kleine stukjes en voeg ze toe aan de pan. Voeg daarna de spinazie toe en laat deze slinken. Roer de gedroogde tijm en rozemarijn erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul elke uitgeholde portobello met het herfstige mengsel en strooi een beetje verkruimelde geitenkaas over elke gevulde paddenstoel.
  6. Plaats de portobello's op een bakplaat en besprenkel ze lichtjes met olijfolie. Bak de portobello's in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en de vulling mooi is geroosterd. De geitenkaas moet licht gesmolten en goudbruin zijn.
  7. Haal de portobello's uit de oven en serveer ze warm. Je kunt ze eventueel garneren met verse kruiden, zoals peterselie of bieslook, voor extra smaak en presentatie.

Laat het smaken!

Tags

Recept

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Geroosterde portobello met herfstvulling"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Irene Schaap, geplaatst op 25-10-2023
Leuk recept! Ga ik vanavond maken.