Terug naar overzicht
Geroosterde portobello met herfstvulling
Geroosterde portobello met herfstvulling
Pauline
12-10-2023
1 Reactie
![portobello](/cloud/img/fl_ig_sep-okt_570x336_portobello_blog_9e7ae1fa.png)
Deze smaakvolle combinatie van ingrediënten zorgt voor een perfect herfstgerecht. Het zit boordevol groenten en is dus ook een boost voor je gezondheid! Geniet ervan als bijgerecht of als vegetarisch hoofdgerecht. Bekijk het recept hieronder.
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 grote portobello paddenstoelen
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 gram verkruimelde geitenkaas
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 rode paprika
- 1 handje verse spinazie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie
- Verse kruiden voor de garnering (optioneel)
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwijder de stelen van de portobello's en hol de paddenstoelen voorzichtig uit, zodat je een ruimte hebt om de vulling in te doen. Bewaar de stelen voor later gebruik. Snijd alle groenten in kleine blokjes en hak de spinazie grof.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn. Voeg daarna de wortel, bleekselderij en rode paprika toe aan de pan. Bak gedurende 5-7 minuten, of tot de groenten iets zachter worden.
- Snijd de portobello-stelen in kleine stukjes en voeg ze toe aan de pan. Voeg daarna de spinazie toe en laat deze slinken. Roer de gedroogde tijm en rozemarijn erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul elke uitgeholde portobello met het herfstige mengsel en strooi een beetje verkruimelde geitenkaas over elke gevulde paddenstoel.
- Plaats de portobello's op een bakplaat en besprenkel ze lichtjes met olijfolie. Bak de portobello's in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en de vulling mooi is geroosterd. De geitenkaas moet licht gesmolten en goudbruin zijn.
- Haal de portobello's uit de oven en serveer ze warm. Je kunt ze eventueel garneren met verse kruiden, zoals peterselie of bieslook, voor extra smaak en presentatie.
Laat het smaken!
Tags
ReceptLees ook
Lees ook
![De overgang: wat je moet weten en tips](/cloud/img/20240229_fl_social_blog_0318_4b9f4481.png?w=200&h=200&mode=crop)
De overgang: wat je moet weten en tips
In deze blog bespreken we wat de overgang precies inhoudt, welke symptomen je kunt verwachten en geven we je tips om deze fase zo soepel mogelijk te doorlopen.
Lees meer Lees meer![Hoe zit het nou echt met koolhydraten?](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_koolhydraten_blog_570x336_0d2f11ed.png?w=200&h=200&mode=crop)
Hoe zit het nou echt met koolhydraten?
Hoe zit het nou precies: zijn alle koolhydraten ongezond? En wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam als je koolhydraten eet?
Lees meer Lees meer![Eerste hulp bij zomerperikelen](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_zomer_perikelen_blog_570x336_fc93a3b6.png?w=200&h=200&mode=crop)
Eerste hulp bij zomerperikelen
De zomer is voor veel mensen het favoriete seizoen. Maar als het erg warm is, kunnen typische zomerperikelen opspelen. Lees onze tips en hou ze buiten de deur!
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
"Geroosterde portobello met herfstvulling"
Reactie
Reactie van Irene Schaap, geplaatst op 25-10-2023
Leuk recept! Ga ik vanavond maken.Lees ook
![De overgang: wat je moet weten en tips](/cloud/img/20240229_fl_social_blog_0318_4b9f4481.png?w=300&h=200&mode=max)
De overgang: wat je moet weten en tips
24-7-2024
![Hoe zit het nou echt met koolhydraten?](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_koolhydraten_blog_570x336_0d2f11ed.png?w=300&h=200&mode=max)
Hoe zit het nou echt met koolhydraten?
12-7-2024
![Eerste hulp bij zomerperikelen](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_zomer_perikelen_blog_570x336_fc93a3b6.png?w=300&h=200&mode=max)
Eerste hulp bij zomerperikelen
2-7-2024