Waarom bevat Flinndal Curcumine Forte geen zwarte peper?


Curcumine

Flinndal Curcumine Forte is een veelgebruikt product onder onze klanten. Logisch, want dit product is namelijk goed voor de gewrichten, huid, bloedsomloop en het beschermt als antioxidant onze lichaamscellen tegen invloeden van buitenaf. Op de Klantenservice krijgen wij geregeld de vraag waarom wij geen zwarte peper hebben toegevoegd aan Flinndal Curcumine Forte. Een goed teken, want dit betekent dat klanten zich goed laten informeren voordat ze overgaan tot het kopen van een product.

In dit blogbericht lichten wij graag toe waarom wij gekozen hebben om geen zwarte peper toe te voegen aan Flinndal Curcumine Forte.


Geen bioperine of peperine nodig in Flinndal Curcumine Forte

Flinndal Curcumine Forte bevat een bijzonder extract van curcumine in vloeibare vorm dat maar liefst 185 keer beter opneembaar is dan andere extracten. Dit komt omdat de curcumine in kleine vetbolletjes is verpakt; zogenaamde micellen. Deze micellen kunnen de darmwand gemakkelijk passeren en zo goed worden opgenomen in het bloed. Daar kan de curcumine direct naar de lichaamscellen getransporteerd worden en het werk doen in het lichaam. Door de curcumine op deze manier in te nemen neemt het lichaam deze veel beter op dan wanneer je het in bijvoorbeeld poeder- of tabletvorm inneemt.

Omdat Flinndal Curcumine Forte door deze samenstelling al zeer goed kan worden opgenomen, hebben wij ervoor gekozen geen andere extracten zoals zwarte peper (bioperine of peperine) of lijnzaadolie toe te voegen aan ons product. De voornaamste reden hiervoor is dat van dergelijke extracten niet bewezen is dat zij bijdragen aan een betere opname en daarnaast bij onze samenstelling niet nodig zijn. Het product zou simpelweg onnodig duurder worden wanneer wij deze extracten wel zouden toevoegen.

Heb je andere vragen over Flinndal Curcumine Forte? Dan kun je deze altijd stellen aan onze voedingsdeskundigen of medewerkers van de Klantenservice. Meer lezen over dit product? Bekijk dan de productpagina of lees ons blogartikel voor meer informatie.
Lees ook:

Regelmatig krijgen we bij Flinndal de vraag of onze Curcumine capsules zwarte peper bevatten. Hiermee zou de curcumine beter opneembaar zijn. We nemen graag wat onduidelijkheden over dit onderwerp weg. Lees meer

Kurkuma wordt in landen zoals India en China al eeuwenlang gebruikt als een medicijn. In Nederland kennen we het vooral als een kruid dat wordt gebruikt om bijvoorbeeld rijst op smaak te brengen. Hoog tijd dus om de voordelen van dit kruid op een rijtje te zetten. Lees meer

Gebruik leuke apps voor gezonde voeding, voldoende beweging of een gezond gewicht. We geven een top vijf van gezonde en leuke gratis apps. Lees meer

Geef een reactie op: Waarom bevat Flinndal Curcumine Forte geen zwarte peper?

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.