Feestelijke kerstsalade met rode kool en appel

Zoek jij nog een feestelijk bijgerecht deze feestdagen? Probeer dan zeker eens deze eenvoudige, maar smaakvolle kerstsalade met rode kool en appel! Een kleurrijk bijgerecht dat perfect past bij de kersttafel. De combinatie van knapperige rode kool, zoete appels, hartige feta en de nootachtige smaak van de walnoten zorgt voor een mix van texturen en smaken. Volg het recept hieronder.
Ingrediƫnten
- 1 middelgrote rode kool
- 2 appels
- 1 handvol walnoten
- 100 gram feta
- 1 rode ui
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels appelciderazijn
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie voor garnering
Zo maak je het
- Begin met het fijnsnijden van de rode kool, appel en rode ui. Hak ook de walnoten fijn en verkruimel de feta. Doe alles in een grote mengkom.
- In een aparte kom meng je de olijfolie, appelciderazijn en honing. Voeg zout en peper toe naar smaak. Klop het mengsel goed door tot de dressing goed gemengd is.
- Giet de dressing over de salade en hussel alles voorzichtig door elkaar, zodat alle ingrediƫnten gelijkmatig bedekt zijn met de dressing.
- Laat de salade minstens 15-20 minuten rusten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Voor het serveren, garneer de salade met verse peterselie voor een frisse touch.
Laat het smaken!
Tags
ReceptLees ook

Minder microplastics
Zeer klein en niet of slecht afbreekbaar; dat zijn microplastics. Niet goed voor het milieu en je gezondheid. Maar hoe kun je ze het best vermijden?
Lees meer Lees meer
Hoe zit het nou echt met eiwitten?
Eiwitten zijn niet weg te denken uit een gezond voedingspatroon. Het zijn namelijk belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. Maar hoeveel eiwitten heb je nodig, waarom zijn ze zo belangrijk en is er verschil tussen plantaardig en dierlijk eiwit? In deze blog leggen we het uit.
Lees meer Lees meer
5 vragen over brandend maagzuur
Wat veroorzaakt brandend maagzuur en wat kun je eraan doen? In deze blog beantwoorden we 5 vragen over brandend maagzuur en delen we tips over hoe je het kan verminderen.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


