Deze mineralen helpen bij de energiehuishouding

Als je er even bij stil staat, is het best een wonder: wat we eten, wordt omgezet in energie zodat we kunnen werken, sporten, denken en slapen. Voor die omzetting moet er aardig wat gebeuren in je lichaam. Daarbij hebben de mineralen ijzer en magnesium een belangrijke rol.
IJzer
IJzer is een mineraal dat van nature vooral voorkomt in vlees, eieren, donkergroene groenten en volkoren granen. Als je ijzerbevattende producten combineert met vitamine C, dan zorgt dat ervoor dat het ijzer beter wordt opgenomen in het bloed. IJzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, is goed voor de concentratie en het helpt om energie vrij te maken uit de voeding. IJzer helpt ook bij vermoeidheid.
Magnesium
Magnesium is een mineraal dat verspreid in de voeding voorkomt. Cacao, sojabonen en garnalen bevatten veel magnesium. Magnesium is belangrijk voor een normale spierwerking en helpt bij het opbouwen van lichaamseiwit. Het draagt bij aan geestelijke veerkracht en aan extra energie bij vermoeidheid.
Flinndal biedt wat extra’s
In het assortiment van Flinndal zit Flinndal IJzer, een supplement met 100% van de ADH voor ijzer, en met vitamine C voor een betere opname. Er zijn ook Flinndal IJzer Gummies in perziksmaak, lekker van smaak en gemakkelijk voor onderweg. Flinndal heeft een breed assortiment producten met magnesium, zoals de Flinndal Magnesium Kauwtablet. Deze is gemaakt van magnesiumcitraat, een hoge kwaliteit magnesium, die goed wordt opgenomen. Het is een handige kauwtablet met natuurlijke sinaasappelsmaak.
Aanbevolen producten
Lees ook

5 feiten over hooikoorts
In de lente en zomer kan hooikoorts weer de kop opsteken. In deze blog leggen we vijf feiten over hooikoorts uit en geven we enkele nuttige tips!
Lees meer Lees meer
Eten met aandacht
Het gaat niet alleen om wat je eet, maar ook om hoe je eet. Het is goed om met aandacht te eten. Je eet dan namelijk minder én lekkerder!
Lees meer Lees meer
De 5-secondenregel: feit of fabel?
Kun je eten dat op de grond heeft gelegen écht nog opeten? Amerikaanse studenten onderzochten of dit daadwerkelijk zo is. Ontdek het in deze blog.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


