Terug naar overzicht

De top 3 fietsroutes van Noord-Nederland

De top 3 fietsroutes van Noord-Nederland
Flinndal
6-5-2014
0 Reacties

Fop 3 fietsroute Noord-Nederland

Zodra de zon zich weer vaker laat zien en de natuur uit zijn winterslaap lijkt te komen, wordt er in Nederland weer veel gefietst. En dat is begrijpelijk! We hebben in Nederland veel goede fietsroutes en dat is ook niet vreemd als je weet dat er 35.000 kilometer fietspad in ons kleine landje ligt!

De meeste fietspaden liggen langs de weg, maar in de drie noordelijke provincies (Groningen, Friesland en Drenthe) is dit niet het geval. Hier zijn juist veel paden met een eigen traject. En dat maakt Noord-Nederland uitermate geschikt voor recreatief fietsen.

Is het lekker weer, heb je een dagje vrij en staat de tweewieler klaar voor vertrek? Kies dan een fietsroute uit onze top 3 en geniet van een gezonde rit door de natuur van de mooie noordelijke provincies.

  1. Rondje Zuidlaardermeer. 15km (Groningen/Drenthe)
    De route rond het Zuidlaardermeer is een relatief korte tocht van 15 km.  Perfect om mee te beginnen dus! De start is bij recreatiegebied De Leine, waar het vloermoeras Leinwijk is aangelegd. Onderweg kom je langs verschillende hunnebedden van zo’n 5500 jaar oud en kun je regelmatig genieten van het fenomenale uitzicht over het water. Het Zuidlaardermeer is een natuurgebied met veel verschillende vogels waarvan de zeearend de meest indrukwekkende is. Je kunt hier een routebeschrijving downloaden met informatie over de omgeving.

  2. De Lytse Marren route. 45 km (Friesland)
    Volgens velen de mooiste route van Friesland en misschien zelf wel van Nederland. Hoe dan ook, zeker het proberen waard. De tocht voert langs meren, weilanden en veel karakteristieke Friese dopjes. Er liggen veel cultuurhistorische monumenten langs de route zoals molens, boerderijen en kerken. Naast bezienswaardigheden is er ook aan horeca geen gebrek en heb je voldoende mogelijkheden om op een terrasje bij te tanken.

    Bekijk hier de routekaart en hier een beschrijving van de route plus leuke tips.

    De fietstocht ‘Lytse Marren’ brengt je door het nationaal landschap zuidwest Friesland. Bekijk onderstaande video om te zien hoe mooi dit natuur gebied is.

    >
  3. Dorpen rond het deurzerdiep. 39 km (Drenthe)
    Deze tocht brengt je langs verschillende Drenthse esdorpen zoals Grollo, Rolde en Deurze. Verschillende keren zul je het Duerzerdiep doorkruizen. Dit gebeid is onderdeel van het stroomdallenlandschap Drentsche Aa. Het is een mooie, afwisselende fietstocht langs kronkelende watertjes en heidevelden waar soms honderden heideschapen grazen. De start van de routeroute is in Schoonloo bij recreatiecentrum ‘De Tien Heugten’.
    Bekijk hier de routebeschrijving.

Wil je liever in Noord-Holland fietsen? Bekijk dan hier de top 3 fietsroutes van deze provincie.

Tags

Fietsen

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"De top 3 fietsroutes van Noord-Nederland"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties