Terug naar overzicht

De top 3 fietsroutes van Noord-Holland

De top 3 fietsroutes van Noord-Holland
Flinndal
6-5-2014
1 Reactie

Top

Noord-Holland wordt met al zijn meren, vaarten en sloten ook wel de provincie met het blauwe hart genoemd. Al dit water zorgt voor een diversiteit aan landschappen. Met heide, duinen, polders, weilanden en bosrijke gebieden is Noord-Holland een geschikte provincie voor een dagje fietsen.

Het ene moment fiets je in stilte door een afgelegen gebied om even later een authentiek stadje of dopje aan te doen. We geven je hierbij onze top 3 van mooiste fietsroutes in Noord-Holland.

  1. De Brede Duinen-route. 42 km
    Als er één route is die niet mag ontbreken in de lijst met mooiste fietstochten van Noord-Holland, dan is het ‘De Brede Duinen-route’. Deze tocht is zeer afwisselend en brengt je langs kleurrijke heidevelden en glooiend duinlandschap. En dat het glooiend is wordt bewezen bij de hoogste duin van Nederland (54 meter) die zich bij Schoorl bevindt. Een sportieve route dus die door de lengte (42km) en hoogteverschillen uitermate geschikt is voor de geoefende fietser. Klik hier voor een routekaartje.

  2. Waterrijke Natuur. 55 km
    De naam zegt het al. Deze route brengt je langs de waterrijke natuur in de buurt onder Amsterdam Zuid-Oost. Naast Noord-Holland worden er ook veel dorpjes uit de provincie Utrecht bezocht.

    Je fietst langs rivieren, vaarten, kanalen en meren. En ontdekt mooie polderlandschappen en weidevelden. De route is met 55 km relatief lang, maar toch uitstekend te doen omdat je enkel op goed begaanbare wegen fietst. De tocht start bij Ouderkerk aan de Amstel en brengt je langs Braambrugge, Vreeland en de Utrechtse Vecht naar de Ankeveens plassen. In Abcoude kun je verschillende kerken bezichtigen om vervolgens weer terug te keren naar Ouderkerk aan de Amstel.
    Bekijk hier de fietsroute.

  3. Volendam Marken. 24 km
    Een fietstocht van maar 24 km langs oer-Hollandse landschappen en steden. De tocht begint en eindigt in Broek in Waterland. Tijdens de tocht is er een oversteek met de boot naar het eiland Marken. Maar er kan als alternatief ook oud kaashandelsplaats Edam worden bezocht.  Dankzij plaatsen als Monnickendam en Volendam en bezienswaardigheden zoals dijken, kerken, havens, molens en bruggen zit deze fietstocht vol Oudhollandse cultuur.

    Een uitgebreide routebeschrijving vind je hier.

Tags

Fietsen

Lees ook

Ashwagandha veilig om te gebruiken?

Ashwagandha veilig om te gebruiken?

Het VWS liet onderzoek uitvoeren naar de risico's van Ashwagandha, waaruit bleek dat dit kruid als potentieel gevaarlijk wordt beschouwd. Aangezien Ashwagandha deel uitmaakt van het assortiment van Flinndal en er mogelijk vragen zijn over de veiligheid ervan, willen we dit graag nader toelichten.

Lees meer Lees meer
Het belang van slaaphygiëne

Het belang van slaaphygiëne

Een essentieel aspect van een goede nachtrust is slaaphygiëne. In deze blog leggen we je uit wat slaaphygiëne is en geven we tips voor een goede nachtrust.

Lees meer Lees meer
Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Heb je zin in een eenvoudig en vegetarisch gerecht? Kies dan voor deze pasta. Het is lekker én razendsnel klaar! Probeer het zelf en volg het recept.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"De top 3 fietsroutes van Noord-Holland"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van mw. vermeer hoogduin, geplaatst op 11-5-2014
mooie duidelijke fietsroute