Cholesterol: hou het in toom

Cholesterol is een nuttige stof voor je lichaam. Maar te veel cholesterol in je bloed is niet wenselijk.
Het nut van Cholesterol
Je lichaam maakt cholesterol aan in de lever, en onze voeding bevat ook cholesterol. Cholesterol wordt in het bloed vervoerd naar alle cellen in het lichaam. Cholesterol is noodzakelijk! Het is bijvoorbeeld een bouwstof voor lichaamscellen, hormonen en vitamine D.
Goed en slecht cholesterol
Er zijn verschillende soorten cholesterol: HDL en LDL. Kort door de bocht gezegd is het HDL-cholesterol een gunstige vorm, en is LDL-cholesterol minder gunstig. Een huisarts zal altijd kijken welke vormen van cholesterol in het bloed voorkomen, en in welke verhouding.
Wat is van invloed?
Gezond eten, met voldoende onverzadigde vetten, heeft een gunstige invloed op het cholesterol. Ook beweging en afvallen (bij overgewicht) heeft een positief effect. Verzadigd vet en suiker hebben een minder gunstige invloed. Plantensterolen zijn stoffen die van nature voorkomen in plantaardige producten, zoals soja en pinda’s. Ze zijn goed voor de cholesterolspiegel. Dagelijks minimaal 800 mg plantensterolen helpt het cholesterolgehalte in je bloed op een goed peil te houden.
Extra hulp
Flinndal Rode Gist Rijst bevat monacoline K. Dit stofje helpt om het cholesterolgehalte in het bloed op peil te houden, vanaf 10 mg per dag. Precies de hoeveelheid in één capsule Flinndal Rode Gist Rijst. Er is ook Flinndal Cholesterol, met 800 mg plantensterolen per tablet. Flinndal Knoflook, goed voor hart en bloedvaten*, met 250 mg knoflookextract per tablet.
*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.
Aanbevolen producten
Lees ook

5 feiten over hooikoorts
In de lente en zomer kan hooikoorts weer de kop opsteken. In deze blog leggen we vijf feiten over hooikoorts uit en geven we enkele nuttige tips!
Lees meer Lees meer
Eten met aandacht
Het gaat niet alleen om wat je eet, maar ook om hoe je eet. Het is goed om met aandacht te eten. Je eet dan namelijk minder én lekkerder!
Lees meer Lees meer
De 5-secondenregel: feit of fabel?
Kun je eten dat op de grond heeft gelegen écht nog opeten? Amerikaanse studenten onderzochten of dit daadwerkelijk zo is. Ontdek het in deze blog.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


