Terug naar overzicht

Beatrix in haar vrije tijd

Beatrix in haar vrije tijd
Flinndal
27-3-2013
1 Reactie

beatrix-in-haar-vrije-tijd_fe106749.jpg

Koningin Beatrix heeft tijdens haar taak als koningin een druk bestaan gehad. Hoog tijd dus voor vrije tijd.

Want vrije tijd is voor iedereen belangrijk en gezond. Het zijn momenten voor jezelf die helpen je hoofd leeg te maken en te ontstressen.

Wat doen we in onze vrije tijd
In onze vrije tijd zijn we vaak bezig met het uitoefenen van hobby’s. Denk aan wandelen, paardrijen of zwemmen. Beweging is goed voor je. Je bent actief bezig en het brengt voordelen met zich mee. Na afloop voel je je meer ontspannen, in de buitenlucht maakt je huid vitamine D aan en je spieren en bloedsomloop worden gestimuleerd.

Koningin Beatrix neemt afstand van de troon
Op 31 januari werd onze koningin 75 jaar. In combinatie met het 200 jarig bestaan van het koninkrijk der Nederlanden leek dit haar een goed moment om afstand te doen van de troon. Op 30 april zal het dus niet alleen Koninginnedag zijn maar zal tevens koning Willem-Alexander worden ingehuldigd. Of zoals ze het zelf zei: ‘De verantwoordelijkheid voor ons land zal in handen van een nieuwe generatie komen te liggen.’

Koningin Beatrix en haar hobby’s
En Beatrix dan? Ze zal natuurlijk veel meer vrije tijd hebben dan voorheen, maar wat gaat ze hier mee doen? Waarschijnlijk weet ze daar wel raad mee, naast dat ze fulltime oma is van acht kleinkinderen heeft ze ook tal van actieve en gezonde hobby’s.

Iets wat ze al sinds haar jonge jaren doet is beeldhouwen. Zo zijn er in de tuin van Paleis Soestdijk en in verschillende openbare ruimtes beelden van haar te vinden. In de zomer gaat ze graag zeilen met de De Groene Draeck, het nationale geschenk wat ze kreeg toen ze 18 werd. En in de winter gaat ze altijd skiën, zelfs na het dramatische ongeval van Friso blijft ze trouw aan het Oostenrijkse wintersportoord Lech.

Maar misschien wel de bekendste hobby van Beatrix is paardrijden. Wie herinnert zich niet het fragment van de koningin te paard op het strand van Scheveningen, galopperend door de branding.

Een aantal korte fragmenten van koningin Beatrix door de jaren heen:

Trouwdag prinses Beatrix en prins Claus

Prinses Beatrix en de betekenis van het huwelijk

Inhuldiging koningin Beatrix

Koningin Beatrix door de jaren heen

Koningin Beatrix bezoek Bijlmer na vliegtuigramp

Koningin bezoekt overstroomde Limburg

Koningin Beatrix bezoekt Enschede na vuurwerkramp

Officiële aankondiging verloving van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima

Reactie koningin Beatrix na Apeldoorn drama

Aanbevolen producten

Nachtrust
Nachtrust
4,1 sterren
(66)
Vanaf € 11,00
Bekijk product
Magnesium Olie
Magnesium Olie
4,3 sterren
(6)
Vanaf € 6,99
Bekijk product

Lees ook

5 tips voor een goede nachtrust

5 tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je weer fit en vol energie aan de nieuwe dag kunt beginnen en het is van belang voor je weerstand. Ook is je concentratie en geheugen beter wanneer je goed bent uitgerust. Toch is een goede nachtrust niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een verstoorde nachtrust gaat vaak samen met piekeren en stress. Maar wat kan je hieraan doen?

Lees meer Lees meer
Geef je weerstand een boost

Geef je weerstand een boost

Goed voor jezelf zorgen is altijd belangrijk. En zeker ook in het najaar. Maar op dit moment, nu we in deze gekke tijd leven, is het zorgen voor je weerstand misschien wel meer van belang dan ooit. Daarom zorgen we allemaal net dat beetje extra voor ons lijf. We houden afstand en blijven veel thuis, maar vergeet je ook je weerstand niet? Hoe kun je je weerstand een goede boost geven? Het Flinndal Weerstandpakket helpt je hierbij!

Lees meer Lees meer
5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Beatrix in haar vrije tijd"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van dineke, geplaatst op 27-2-2014
u heeft leuke hobby`s