5x gezonde kamerplanten

5x gezonde kamerplanten

Flinndal
11-10-2018
1 Reactie

Planten

Planten zijn ideaal als decoratie in huis. Het groen staat gezellig en je krijgt meteen wat meer kleur in je interieur. Planten werken daarnaast ook als luchtfilter en zetten CO2 om in zuurstof. Hierdoor zijn ze ook nog eens goed voor je gezondheid. Niet iedereen is gezegend met groene vingers, maar gelukkig is er een aantal planten dat nauwelijks verzorging nodig heeft. Wij hebben een top 5 voor je samengesteld en zetten de voordelen van het nemen van planten nog even voor je op een rij.


De voordelen

  • Planten zetten koolstofdioxide om in zuurstof en vullen zo je kamer met lucht. 
  • Uit onderzoek blijkt dat een plant op de werkvloer kan helpen bij de concentratie. 
  • Planten zijn natuurlijke luchtbevochtigers. Dit kan helpen om keelpijn, hoesten of verstopte neus te voorkomen. 
  • Ze houden de lucht gezond door deze te zuiveren. Giftige stoffen worden door planten omgezet in schone stoffen. 
  • Planten maken gelukkig. Wanneer je een plant verzorgt en deze in leven houdt, geeft dit voldoening. Ook geven de planten in huis je het idee dat je toch een beetje buiten bent en daar worden mensen blij van. 
  • Ze zorgen dat je beter slaapt. Dit komt door de zuurstof die ze omzetten, maar ook door aromatische stoffen die ze uitstoten. Met lavendel ben je bijvoorbeeld zo in dromenland.

Elke kamerplant produceert zuurstof, maar niet alle kamerplanten hebben een luchtzuiverende werking. Er is echter een groep kamerplanten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze bijdragen aan een schonere lucht in huis. Adviseer eens bij jouw tuincentra welke planten geschikt zijn


Onze top 5 kamerplanten


Pannenkoekplant

1. Pannenkoekenplant

Deze plant is erg populair op dit moment. Het is een opvallende verschijning met bladeren die heel erg lijken op 'groene pannenkoeken'. In de zomer kan hij kleine witte bloemetjes krijgen. Deze plant is makkelijk te verzorgen en helpt zelfs een klein beetje mee om lucht te zuiveren in huis.


Krulvaren

2. De krulvaren (nephrolepis)

Als kamerplant is de Nephrolepis exaltata de meest bekende, het is een sterke plant met veel verschijningsvormen. De krulvaren behoort tot de eikvarenfamilie. De Nephrolepis exaltata heeft een luchtzuiverende werking, zo haal je met deze mooie krulvaren ook nog eens goede lucht in huis.


Sarracenia

3. Sarracenia

Deze plant wordt ook wel de trompetbekerplant genoemd, vanwege de trompetvormige kokers. De kokers van deze plant lokken insecten in de val. Handig als je veel last hebt van vliegen. Deze plant heeft dagelijks water nodig, dus een beetje groene vingers zijn gewenst bij het verzorgen van deze plant. 


Graslelie

4. Graslelie (Chlorophytum comosum)

Deze plant is afkomstig uit Zuid-Afrika. Het is een makkelijke en luchtzuiverende plant en wordt ook wel Zebragras genoemd door zijn heldere tekeningen op het blad en de witte buitenrand. Deze plant laat aan het blad bovendien goed zien of hij water nodig heeft of niet. Worden de bladeren wat flets van kleur, dan wil hij graag water. En zijn de bladeren juist bruin van kleur, dan is de lucht te droog.


Vrouwentong

5. Vrouwentong

De vrouwentong is een hele makkelijke plant en heeft nauwelijks verzorging nodig. Hij is oersterk en kan daardoor op elke plek wel groeien. Deze plant heeft een gunstige invloed op het binnenklimaat, hij helpt namelijk mee om het zuurstofgehalte te verhogen. Ideaal voor mensen zonder groene vingers.


Wist je dat?

Er plantenasielen bestaan. Planten die niet meer bij het huis passen, omdat ze te groot zijn, niet de juiste verzorging krijgen of de match er gewoon niet is tussen plant en eigenaar kunnen naar een asiel worden gebracht. Daar wachten deze planten op een nieuwe eigenaar. Neem eens een kijkje en geef een tweedehands plant een nieuw, bloeiend leven.

Welke planten heb jij in huis? Deel jouw tips hieronder in een reactie!


Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{product.name}}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Recept: Hollandse bruine bonensoep

Zet deze Hollandse bruine bonensoep maar op de eetplanning van aankomende week. Dit gerecht zal zeker in de smaak vallen. Lekker, voedzaam en een makkelijke winterse, vegetarische maaltijd.

Lees meer Lees meer

Warm de winter door

Krijg jij alleen al bij het denken aan de winter blauwe lippen en koude voeten? Je kunt je prima wapenen tegen de kou die voor de deur staat. Maar hoe doe je dat precies? Wij vertellen het je graag.

Lees meer Lees meer

7 tips voor een gezondere kerst

De kerstperiode doorkomen met buikpijn en misselijkheid, kan niet de bedoeling zijn. Beperk de schade door één of meerdere van deze tips te gebruiken en geniet van een minder ongezonde kerst.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"5x gezonde kamerplanten"
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Jouw instellingen

Wij staan voor je klaar

Wij staan u graag te woord via de onderstaande kanalen.

Onze openingstijden zijn van 09:00 tot 19:00 op werkdagen en van 10:00 tot 16:00 op zaterdag.

Mijn Flinndal

Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of Flinndal Herhaalgemak zendingen.

Naar Mijn Flinndal omgeving

Bel ons (gratis)

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

Wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

WhatsApp ons

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

Wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag
Neem contact op via het contactformulier

Wachttijd: 1 werkdag
Ga naar het contactformulier

Facebook Messenger

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
Stuur ons een bericht via Facebook Messenger

Wachttijd: < 25 minuten
Ga naar Facebook Messenger

Product toegevoegd

Product toegevoegd

Naar winkelwagen »

Andere klanten kochten ook:

{% for product in products %}
{{product.name}}

{{product.unique_selling_point}}

€ {{product.price | money_eu}}
{% endfor %}