Terug naar overzicht

5x gezonde kamerplanten

5x gezonde kamerplanten
Flinndal
11-10-2018
1 Reactie

Planten

Planten zijn ideaal als decoratie in huis. Het groen staat gezellig en je krijgt meteen wat meer kleur in je interieur. Planten werken daarnaast ook als luchtfilter en zetten CO2 om in zuurstof. Hierdoor zijn ze ook nog eens goed voor je gezondheid. Niet iedereen is gezegend met groene vingers, maar gelukkig is er een aantal planten dat nauwelijks verzorging nodig heeft. Wij hebben een top 5 voor je samengesteld en zetten de voordelen van het nemen van planten nog even voor je op een rij.


De voordelen

  • Planten zetten koolstofdioxide om in zuurstof en vullen zo je kamer met lucht. 
  • Uit onderzoek blijkt dat een plant op de werkvloer kan helpen bij de concentratie. 
  • Planten zijn natuurlijke luchtbevochtigers. Dit kan helpen om keelpijn, hoesten of verstopte neus te voorkomen. 
  • Ze houden de lucht gezond door deze te zuiveren. Giftige stoffen worden door planten omgezet in schone stoffen. 
  • Planten maken gelukkig. Wanneer je een plant verzorgt en deze in leven houdt, geeft dit voldoening. Ook geven de planten in huis je het idee dat je toch een beetje buiten bent en daar worden mensen blij van. 
  • Ze zorgen dat je beter slaapt. Dit komt door de zuurstof die ze omzetten, maar ook door aromatische stoffen die ze uitstoten. Met lavendel ben je bijvoorbeeld zo in dromenland.

Elke kamerplant produceert zuurstof, maar niet alle kamerplanten hebben een luchtzuiverende werking. Er is echter een groep kamerplanten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze bijdragen aan een schonere lucht in huis. Adviseer eens bij jouw tuincentra welke planten geschikt zijn


Onze top 5 kamerplanten


Pannenkoekplant

1. Pannenkoekenplant

Deze plant is erg populair op dit moment. Het is een opvallende verschijning met bladeren die heel erg lijken op 'groene pannenkoeken'. In de zomer kan hij kleine witte bloemetjes krijgen. Deze plant is makkelijk te verzorgen en helpt zelfs een klein beetje mee om lucht te zuiveren in huis.


Krulvaren

2. De krulvaren (nephrolepis)

Als kamerplant is de Nephrolepis exaltata de meest bekende, het is een sterke plant met veel verschijningsvormen. De krulvaren behoort tot de eikvarenfamilie. De Nephrolepis exaltata heeft een luchtzuiverende werking, zo haal je met deze mooie krulvaren ook nog eens goede lucht in huis.


Sarracenia

3. Sarracenia

Deze plant wordt ook wel de trompetbekerplant genoemd, vanwege de trompetvormige kokers. De kokers van deze plant lokken insecten in de val. Handig als je veel last hebt van vliegen. Deze plant heeft dagelijks water nodig, dus een beetje groene vingers zijn gewenst bij het verzorgen van deze plant. 


Graslelie

4. Graslelie (Chlorophytum comosum)

Deze plant is afkomstig uit Zuid-Afrika. Het is een makkelijke en luchtzuiverende plant en wordt ook wel Zebragras genoemd door zijn heldere tekeningen op het blad en de witte buitenrand. Deze plant laat aan het blad bovendien goed zien of hij water nodig heeft of niet. Worden de bladeren wat flets van kleur, dan wil hij graag water. En zijn de bladeren juist bruin van kleur, dan is de lucht te droog.


Vrouwentong

5. Vrouwentong

De vrouwentong is een hele makkelijke plant en heeft nauwelijks verzorging nodig. Hij is oersterk en kan daardoor op elke plek wel groeien. Deze plant heeft een gunstige invloed op het binnenklimaat, hij helpt namelijk mee om het zuurstofgehalte te verhogen. Ideaal voor mensen zonder groene vingers.


Wist je dat?

Er plantenasielen bestaan. Planten die niet meer bij het huis passen, omdat ze te groot zijn, niet de juiste verzorging krijgen of de match er gewoon niet is tussen plant en eigenaar kunnen naar een asiel worden gebracht. Daar wachten deze planten op een nieuwe eigenaar. Neem eens een kijkje en geef een tweedehands plant een nieuw, bloeiend leven.

Welke planten heb jij in huis? Deel jouw tips hieronder in een reactie!


Aanbevolen producten

Multi 70+
Multi 70+
4,6 sterren
(199)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Cranberry
Cranberry
4,8 sterren
(150)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Glucosamine Chondroïtine MSM
Glucosamine Chondroïtine MSM
4,5 sterren
(52)
Vanaf € 18,95
Bekijk product
Hart en Vaat Complex
Hart en Vaat Complex
4,8 sterren
(4)
Vanaf € 15,95
Bekijk product
Vitamine D3 & K2
Vitamine D3 & K2
4,9 sterren
(16)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,7 sterren
(113)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Cardio Vitae
Cardio Vitae
5 sterren
(2)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Voordeelpakket Vrouw 50+
10% Korting
Voordeelpakket Vrouw 50+
4,5 sterren
(4)
Vanaf € 75,01
Bekijk product
Voordeelpakket Man 50+
10% Korting
Voordeelpakket Man 50+
5 sterren
(1)
Vanaf € 89,41
Bekijk product
Huid, Haar & Nagels
Huid, Haar & Nagels
4,2 sterren
(59)
Vanaf € 14,45
Bekijk product

Lees ook

Wat is astaxanthine?

Wat is astaxanthine?

Wat is astaxanthine? En waarom zou je het moeten overwegen als onderdeel van je dagelijkse routine? In deze blog duiken we dieper in de wereld van dit stofje.

Lees meer Lees meer
Visolie en zwangerschap: gezonde omega-3 vetten voor jou en je baby

Visolie en zwangerschap: gezonde omega-3 vetten voor jou en je baby

Het is belangrijk om tijdens je zwangerschap genoeg omega 3-vetzuren binnen te krijgen. In deze blog bespreken we de rol van omega-3 tijdens de zwangerschap.

Lees meer Lees meer
Onze tips voor minder PFAS in je leven

Onze tips voor minder PFAS in je leven

PFAS is de laatste jaren steeds vaker opgedoken in het nieuws. Veel mensen vragen zich af of het veilig is om producten te gebruiken die PFAS bevatten. In deze blog gaan we dieper in op het mysterie rond PFAS en geven we tips om je blootstelling eraan te verminderen.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"5x gezonde kamerplanten"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van A.Visser-Velt, geplaatst op 25-10-2019
is de kamerplant een anturium gezond ?.