De 4 voordelen van naakt slapen


Prostaat

Voor de één is het normaal, en de ander kijkt er raar van op: naakt slapen. Toch is dit een trend die steeds meer terrein wint. Niet gek, want zonder pyjama slapen brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo is het goed voor de nachtrust en je libido. Hoe dit werkt en welke voordelen naakt slapen nog meer biedt, lees je in dit blog.


1. Betere nachtrust

Voor een goede nachtrust moet onze lichaamstemperatuur een paar graden dalen. Volgens de American Academy of Sleep Medicine daalt je lichaamstemperatuur zelfs een aantal graden als je in een diepe slaap bent. Een pyjama kan dit proces tegenhouden, doordat de warmte blijft hangen. Je lichaam kan niet voldoende afkoelen, waardoor je slechter kan gaan slapen.

Heb je problemen met je nachtrust? Probeer dan eens wat slapen zonder kleding voor jou kan betekenen.


2. Het is goed voor je libido

Het gevoel van huid op huid met je partner zorgt ervoor dat je lichaam het knuffelhormoon oxytocine aanmaakt, wat de zin in seks vergroot. Oxytocine is ook het hormoon wat zorgt voor binding tussen partners en wat de intimiteit verhoogt.

Lees meer over libido, 7 bekende libidokillers.


3. Boost voor je zelfvertrouwen

Door je niet te verstoppen achter kleding went je lichaam langzaam aan het naakt zijn en voel je je steeds meer op je gemak in je eigen lichaam. Dit is goed voor je zelfbeeld en zal je dan ook uitstralen.


4. Het lucht 'down under' goed door

De vagina is van zichzelf warm en vochtig en is hierdoor een perfecte broedplaats voor bacteriën en schimmels. Wanneer je altijd ondergoed draagt, heeft de vagina minder kans om goed door te luchten en wordt het tijdens het slapen een paradijs voor bacteriën. Door zonder ondergoed te slapen blijft je vagina droog en gezond.

Dit geldt overigens ook voor mannen. Door het dragen van een boxershort blijft het zaakje warm en vochtig en kan het zo een broeihaard worden voor bacteriën. Dit kan de kans op een infectie vergroten.

Ben je toch erg gehecht aan je pyjama? Draag dan katoenen stoffen zodat je huid goed kan ademen. Daarnaast kan je ook in laagjes werken wat betreft je lakens. Wordt het te warm? Dan kan je een laken verwijderen en zo de temperatuur reguleren.
Lees ook:

Een slechte slaaphouding kan namelijk klachten veroorzaken aan bijvoorbeeld hoofd, nek of rug. Hoe weet je welke houding goed bij jou past en waar moet je op letten? Lees meer

De lente staat voor de deur. Ben jij van plan om dit jaar af te vallen zodat je zomerkleding weer perfect om je lichaam zit? Dan is Flinndal Groene Thee Extract een goede ondersteuning. Lees meer

De meeste mensen lukt het niet om na het afvallen op een gezond gewicht te blijven. Waar gaat het fout en hoe gaat afvallen jou wel lukken? Wij hebben 5 misvattingen over diëten voor je op een rij gezet. Lees meer

Geef een reactie op: De 4 voordelen van naakt slapen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

06 juli 2017 door: greijdanus
Ik slaap al jaren naakt en het bevalt nog steeds goed.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.