Assortiment

Oog Complex Forte

4,7 sterren
27 Beoordelingen
Oog Complex Forte
4,7 sterren
27 beoordelingen
  • Met DHA Omega 3 voor behoud van het normaal gezichtsvermogen
  • Met zink en B2 ter ondersteuning van de conditie van het oog
  • Om scherp te blijven zien, ook in het donker
Tijdelijk niet leverbaar
  • Altijd gratis verzending bij herhaalgemak
  • Kies een cadeau in de winkelwagen (bij bestellingen vanaf €40).
  • Op werkdagen voor 22:00 besteld? Morgen in huis.

Beschrijving

Flinndal Oog Complex Forte bevat belangrijke voedingsstoffen voor de ogen. Het omega 3 vetzuur DHA, vanaf 250 mg per dag, en vitamine B2 zijn goed voor het gezichtsvermogen en ze ondersteunen de conditie van het oog. Zink speelt een rol bij het functioneren van het netvlies en helpt om scherp te blijven zien, ook in het donker. Mét luteïne.

Ben je benieuwd welk omega 3-product het beste aansluit op jouw behoefte? Doe dan de test en ontdek in minder dan één minuut het beste omega 3-product voor jou.

Marijke Homan
5 sterren
7-2-2024
heel goed product. 30 jaar geleden is bij mij beginnende [...] geconstateerd, de ze is stabiel sinds ik oog comlex forte gebruik. een aanrader dus
Bekijk hier alle reviews

Het nut

Behoud van een goed gezichtsvermogen is ontzettend belangrijk. Je kunt met voeding een hoop doen om je ogen in goede conditie te houden, ook op latere leeftijd. Voeding speelt hierbij namelijk een belangrijke rol.

DHA en Luteïne
Vitamine B2 en zink


DHA en Luteïne

De EFSA (European Food Safety Authority) heeft in 2012 bevestigd dat het omega 3 vetzuur DHA van belang is voor het behoud van een goed gezichtsvermogen. DHA is een belangrijk bestanddeel van het netvlies in het oog en helpt het oog in goede conditie te houden.

Ook het stofje luteïne is te vinden in het netvlies. In dat netvlies vinden we ook lichtgevoelige cellen, die het licht opvangen en omzetten in “elektrische signalen” die via de oogzenuw naar de hersenen worden vervoerd. Op deze manier kunnen we beeld waarnemen.

Luteïne is in de voeding vooral te vinden in boerenkool, spinazie, raapstelen, waterkers, broccoli, witlof en spruitjes. Maar ook erwten, tuinbonen, tomaten en eieren bevatten luteïne. Voor de conditie van de ogen kan aanvulling met een voedingssupplement gewenst zijn. Daarnaast bevat Flinndal Oog Complex Forte ook het stofje zeaxanthine. 


Vitamine B2 en zink

Ook vitamine B2 en zink zijn erg belangrijk voor het gezichtsvermogen. Ze ondersteunen de conditie van het oog en helpen je om scherp te blijven zien. Zink is daarnaast van belang voor het functioneren van het netvlies en voor een scherp zicht in het donker.

Daarnaast speelt zink een rol bij de opname van vitamine A. Vitamine A staat ook bekend om de gunstige invloed op het gezichtsvermogen. Deze vitamine is echter niet goed bestand tegen een zuur milieu (zoals in omega-3 vetzuren). Ze gaat dan al snel oxideren. Vandaar dat we ervoor gekozen hebben geen vitamine A aan Flinndal Oog Complex Forte toe te voegen.

Kies voor kwaliteit

  • HACCP gecertificeerde productie
  • Geen onnodige toevoegingen
  • Verantwoord gedoseerd
  • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijke inzichten

Zuivere visolie

Flinndal Oog Complex Forte wordt geproduceerd door een specialist op het gebied van visolie, die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De olie wordt gezuiverd door middel van CO2 extractie. Dit is een proces waarbij de visvetzuren worden gescheiden van glyceriden, vrije vetzuren en cholesterol, zonder dat daar hoge temperaturen, chemische oplosmiddelen of zuurstof aan te pas komt. Hierdoor wordt onze visolie beschermt tegen oxidatie en de mogelijke groei van micro-organismen. Een ander voordeel van CO2 extractie is dat zware metalen en andere onzuiverheden niet opgelost worden in de olie, maar echt verwijderd worden, zodat een zeer zuivere visolie kunnen leveren.

Omdat de gebruikte vis ook op een duurzame manier gevangen wordt, mogen we bovendien het keurmerk ‘Friend of the Sea’ voeren. Dit keurmerk ziet erop toe dat bij de wilde vangst maximaal 8 procent bijvangst is, waarvan geen bedreigde soorten. Verder mag er geen sprake zijn van overbevissing, de zeebodem mag niet verstoord worden en moet stapsgewijs de uitstoot van broeikasgassen verminderd worden. Zo werken we samen aan een beter milieu.

De visolie bevat ook wat vitamine E. Deze vitamine is een antioxidant die ervoor zorgt dat de vetzuren in de olie stabiel blijven en niet gaan oxideren. Op deze manier blijft de olie zuiver, ook in de verpakking. Het natuurlijke rozemarijnextract zorgt bovendien voor een meer neutrale smaak.

De capsule (het omhulsel) is, net als de visolie, helemaal natuurlijk. Gemaakt van rundergelatine, water en glycerol. Glycerol is een natuurlijk bevochtigingmiddel waardoor de capsule flexibel blijft.

Zinkoxide

De zink in Flinndal Oog Complex Forte is aan oxide verbonden. Deze vorm is niet goed oplosbaar in water, maar wel in zuren. Ook is dit de meest stabiele vorm van zink, waardoor het mineraal niet snel oxideert in de vetzuren. Vandaar dat we in dit geval voor zinkoxide hebben gekozen in plaats van bijvoorbeeld zinkcitraat.

Luteïne

Luteïne behoort tot de zogenaamde carotenoïden. Carotenoïden zijn essentieel voor planten; ze spelen een belangrijke rol in de fotosynthese. Dit is het proces in planten waarin lichtenergie wordt gebruikt om koolstofdioxide om te zetten in koolhydraten, zoals glucose.

De luteïne in dit supplement komt uit goudsbloem. De geel/oranje blaadjes van deze plant zijn rijk aan luteïne. Vandaar ook dat Flinndal Oog Complex Forte oranje van kleur is.

Inhoud en gebruik

Hieronder staat vermeld welke ingrediënten er in dit product zitten en hoe je het product moet gebruiken. Lees deze informatie goed door.

Ingrediënten
Aanbevolen gebruik
Innemen
Allergie-informatie
Bewaaradvies


Omega-3 Oog
 


Ingredienten en dosering     Ingrediënten en dosering


Flinndal Oog Complex Forte bevat per capsule van 365 mg:

Actief bestanddeel Hoeveelheid % ADH*
 
DHA 125 mg **
EPA 175 mg **
Luteïne 6 mg **
Zink 2,5 mg 25
Rozemarijnextract 2,5 mg **
Vitamine B2 0,7 mg 50
Zeaxanthine 0,6 mg **

* ADH = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, volgens de Europese Richtlijn Etikettering 2008/100/EC (of Warenwetbesluit).
** Geen ADH vastgesteld.Kijk op de tab Kwaliteit voor informatie over de kwaliteit en dosering.
Ingrediënten

Omega 3 vetzuren (vis), rundergelatine (capsulewand), glycerol (stabilisator), water, d-alfa-tocoferol (vitamine E), goudsbloemextract (luteïne, zeaxanthine), bijenwas (glansmiddel), siliciumdioxide, zinkoxide, rozemarijnextract, riboflavine (vitamine B2), ijzeroxide (kleurstof).


Dit product is niet geschikt voor vegetariërs of veganisten, omdat het visvetzuren bevat. 

Flinndal Omega-3 Plantaardig is wel geschikt voor vegetariërs en veganisten. 
Voedingswaarden     Voedingswaarden per capsule


Energie in kcal 7,2 kcal
Energie in kJ 30,14 kJ
Koolhydraten 0 mg
Eiwitten 0,08 mg
Vetten 0,71 mgaanbevolen gebruik     Aanbevolen gebruik


Voor wie Dagdosering
Volwassenen 1 tot 2 capsules per dag

Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Raadpleeg voor gebruik een arts in geval van zwangerschap, borstvoeding, medicijngebruik of bij ziekte.
Innemen     Innemen

De capsules zijn klein en gemakkelijk in te nemen.
Bij voorkeur innemen tijdens een maaltijd met water (om opboeren te voorkomen niet innemen op de nuchtere maag of met een warme drank).

Allergie-informatie


Dit product bevat wel:

Vis 
 

Dit product bevat geen van de volgende allergenen:


Gluten Lactose Noten Pinda Schaal en schelpdieren SojaBewaaradvies     Bewaaradvies


Onze producten zitten in speciale, luchtdichte zakjes. Op de achterkant van de verpakking staat hoe lang het product houdbaar is. Sluit het zakje steeds goed af, bescherm het tegen zonlicht en bewaar het beneden de 25 graden, om verkleuring of plakken te voorkomen.

Houd voedingssupplementen altijd buiten bereik van jonge kinderen.
Laatste wijziging: 22 september 2023.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Flinndal Oog Complex Forte. Staat jouw vraag er niet tussen? Klik op de 'Stel een vraag' button hierboven en stuur jouw vraag in.

Gebruik
1. Voor wie is Flinndal Oog Complex Forte bedoeld?
Flinndal Omega-3 Oog is ontwikkeld voor mensen die graag ondersteuning willen voor het gezichtsvermogen in de vorm van een voedingssupplement. Eén capsule bevat onder andere het omega-3 vetzuur DHA, zink, vitamine B2 en luteïne.
Verschil tussen Flinndal Oog Complex Forte en Flinndal Omega-3 Forte of Flinndal Omega-3 Extra Forte?
Wat is het verschil tussen Flinndal Oog Complex Forte en Flinndal Omega-3 Forte of Flinndal Omega-3 Extra Forte?
Flinndal Omega-3 Oog is er speciaal voor de ogen. Naast DHA bevat het ook zink, vitamine B2 en luteïne. Deze ingrediënten ondersteunen de conditie van het oog en zijn goed voor het gezichtsvermogen (vanaf 250 mg DHA per dag).

Flinndal Omega-3 Forte en Flinndal Omega-3 Extra Forte bevatten geen vitamine B2, zink en luteïne, maar bevatten naast DHA ook het omega 3 vetzuur EPA. Deze producten zijn goed voor het hart, de hersenen en ondersteunen daarnaast ook het gezichtsvermogen.

Ben je niet op zoek naar een specifieke ondersteuning voor je ogen, maar wil je wel graag een visolie supplement gebruiken? Dan kun je kiezen voor Flinndal Omega-3 Forte of Flinndal Omega-3 Extra Forte.
Inname
1. Ik heb moeite met het slikken van capsules. Kan ik de capsules ook op een andere manier innemen?
Ja, je kunt de capsules bij één van de uiteinden met een scherp mesje doorprikken en bijvoorbeeld door de yoghurt doen. Let wel op dat je er geen hete drank naast drinkt, zoals thee, want dan kan de visolie gaan oprispen, wat een onprettige smaak kan veroorzaken.
Herkomst vis
1. Wordt de olie gewonnen uit vis van kweekvijvers of uit vis van de wilde vangst?
Wij gebruiken bij al onze omega 3 producten dezelfde visolie. De vis die wordt gebruikt voor Flinndal Oog Complex Forte wordt gevangen voor de kust van Peru (niet uit kweekvijvers). Deze wateren zijn relatief schoon, omdat er weinig industrie is in dit gebied. In het productieproces wordt de visolie bovendien dubbel gezuiverd, met alleen natuurlijke zuiveringsmethoden.

De visvangst staat onder strenge controle, zodat er geen overbevissing plaatsvindt. We gebruiken alleen vissen waar er genoeg van zijn. Dus geen tonijn, maar bijvoorbeeld wel sardines en ansjovis. Deze vette vissoorten bevatten veel omega 3. Flinndal vangt geen vissen speciaal voor de visolie. We gebruiken die delen van de vis die overblijven bij de reguliere visvangst en anders weggegooid zouden worden.
Zwangerschap
1. Kan ik Flinndal Oog Complex Forte gebruiken als ik zwanger ben?
We raden we aan een arts of verloskundige te raadplegen bij supplement gebruik tijdens de zwangerschap.
Lees meer over welke vitaminen en mineralen je nodig hebt voor, tijdens en na de zwangerschap op onze pagina zwangerschap en borstvoeding
Samenstelling
1. Waarvan is de capsule van Flinndal Oog Complex Forte gemaakt?
De capsules van Flinndal Oog Complex Forte zijn gemaakt van gelatine. Deze gelatine wordt gewonnen uit de huid van runderen.
Allergieën
1. Ik ben allergisch voor schelpdieren en wil zeker weten dat er geen bestanddelen van dit soort dieren in de capsules zit
Voor de productie van Flinndal Oog Complex Forte is alleen vis gebruikt, geen schelpdieren. Je kunt dit product dus zonder zorgen gebruiken.
Combinatie van voedingssupplementen
1. Kan ik de producten met elkaar combineren?
Indien gewenst kun je de producten ook met elkaar combineren. Wil je bijvoorbeeld naast Flinndal Omega-3 Forte of Flinndal Omega-3 Extra Forte ook Oog Complex Forte specifiek voor het oog? Dan kun je dit prima met elkaar combineren. Ben je benieuwd of je in combinatie met jouw Flinndal producten teveel binnenkrijgt, dan kun je dit eenvoudig checken via de Flinndal Maximaal Veilig Module.

Stel een vraag

Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Vergelijkbare producten

Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(134)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Nachtrust Forte
Nachtrust Forte
3,9 sterren
(93)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(111)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Omega-3 Forte
Omega-3 Forte
4,7 sterren
(188)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Berberine Forte
Berberine Forte
4,7 sterren
(7)
Vanaf € 17,95
Bekijk product

Vaak samen gekocht

Omega-3 Extra Forte
Omega-3 Extra Forte
4,8 sterren
(112)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Mentaal Fit
Mentaal Fit
4,6 sterren
(18)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Omega-3 Premium
Omega-3 Premium
4,8 sterren
(19)
Vanaf € 19,45
Bekijk product
Hart en Vaat Complex
Hart en Vaat Complex
4,8 sterren
(4)
Vanaf € 15,95
Bekijk product
Huid, Haar & Nagels
Huid, Haar & Nagels
4,2 sterren
(60)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(111)
Vanaf € 18,45
Bekijk product

Beoordelingen Oog Complex Forte

4,7 van 5 sterren
Aantal reviews: 27
5 sterren
21
4 sterren
5
3 sterren
0
2 sterren
1
1 sterren
0

Laat een beoordeling achter

Schrijf je ervaring over dit product en help zo anderen bij het maken van hun keuze. We controleren een review voordat deze online komt. Dat doen we aan de hand van onze review voorwaarden. Als je vragen of opmerkingen hebt over bijvoorbeeld de prijs of levertijd, kunnen we je beter helpen bij onze klantenservice. Ook zij staan graag voor je klaar!

Deze naam wordt op onze site getoond bij de review
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Onze producten volgen de regels van de KOAG KAG (De Keuringsraad) en EFSA met betrekking tot gezondheidsproducten. Gezondheidsproducten mogen niet worden aangeprezen als geneesmiddelen. Daarom halen we beoordelingen of fragmenten uit beoordelingen weg die verwijzen naar een ziekte of (pijn)klacht. We stellen het op prijs als je hier rekening mee wilt houden en je beoordeling vooral formuleert op basis van gebruiksgemak en de algemene werking of tevredenheid.

Laatste 5 beoordelingen

H.L. Verheugen
4 sterren
1-4-2024
zeer goed
Marijke Homan
5 sterren
7-2-2024
heel goed product. 30 jaar geleden is bij mij beginnende [...] geconstateerd, de ze is stabiel sinds ik oog comlex forte gebruik. een aanrader dus
jopie
5 sterren
5-4-2023
Gebruik dit al jaren naar tevredenheid. Vooral het gemak het herhaal gemak is prettig
Beatrix
5 sterren
14-3-2023
Tot dusver goed. Geen nasmaak, makkelijk in te nemen.
Wally.Bds
5 sterren
6-3-2023
Makkelijke inname,helpt zeker bij de conditie van het oog en het hoornvlies.
Lya
5 sterren
4-3-2023
Super product ; ik heb glaucoom aan beide ogen , en door dit product blijft mijn oogdruk stabiel. Gebruik natuurlijk ook oogdrubbels.
Anita
5 sterren
6-1-2023
Ik heb een [...] en het blijft stabiel met deze supplement .
Anneke
5 sterren
1-1-2023
prima. Ik geloof, dat mijn ogen minder moe zijn.
Willy Reijmerink
5 sterren
10-8-2022
Super goed product. Vind alles eigenlijk van Flinndal goed. En goede service!
Ronald S
5 sterren
3-3-2022
Top ! Ik heb er een goed ( Kijk ) gevoel bij ! Wel jammer van de pittige prijs. Wel zullen maar denken.... alles is duur .
Wil Bakker
4 sterren
4-1-2022
Goede ervaring met de bezorging? Of die pillen echt helpen om mijn ogen te ondersteunen weet ik niet, ik slik er 2 per dag al jarenlang. Om dit te controleren miet ik zeker 2 maanden me stoppen. Maar dat risico durf ik niet te nemen
Marijke Homan
4 sterren
19-7-2021
prima product
C.armen Frederiks
5 sterren
13-7-2021
Goed. En makkelijk in te nemen
Wies van Veldhoven-Kroonen
5 sterren
10-5-2021
snelle levering en tot nu toe heel tevreden
Alie Mulder-Kerkhof
5 sterren
28-4-2021
Prima ! Slik capsules voor ogen en blaas!
Evelien Mol
2 sterren
6-11-2020
Ik gebruik deze capsules voor mijn droge ogen. Slik ze nu 2 maanden en merk helemaal geen verbetering. Is dat al te snel om te oordelen?
Henk van Staden
5 sterren
21-9-2020
Het wordt vervelend..... Weer een bestelling gedaan en weer is het het goede product, snel geleverd en de producten werken! Tja, mijn beoordeling is meer een advies: ga het product dat je denkt nodig te hebben gebruiken en probeer het gewoon. Mij bevalt het zeer goed en maak dan ook sinds kort gebruik van de herhaalservice.
Astrid
5 sterren
7-2-2020
Ik gebruik de Omega-3 oog capsules nu al langere tijd en ben heel tevreden over de werking ervan, het zijn ook makkelijk in te nemen capsules. En ik ben ook heel tevreden over de snelle levering en de goede service van Flinndal.
Balbahadoer
5 sterren
31-1-2020
Goede oplossing/service n.a.v. ontvangen besschadigd pakket.
ckrikke
5 sterren
21-6-2019
De oog3 capsules zijn wonderbaarlijk goed. Ik neem er 2xdaags in en zie een stuk [...]. proviciad finngal.
GJM Tielemans
5 sterren
21-4-2019
Van mijn [...] kreeg ik het advies om behalve oogdruppels ook Omega 3 te gaan gebruiken. Ik gebruik Omega-3 Oog nu ongeveer een maand, maar ik heb gelezen dat het maximale effect enkele maanden kan duren. De capsules zijn makkelijk in de nemen en hebben geen nare nasmaak. In het verleden heb ik de gewone Omega 3 gebruikt en kreeg ik later een vieze levertraansmaak in mijn mond. Ik ben heel tevreden over deze capsules en blijf ze zeker gebruiken.
ProudStrawberry
5 sterren
12-8-2018
ik heb jaren lang last gehad van droge ogen. door deze capsules heb ik er totaal geen last meer van. ik gebruik nu ongeveer 1jaar deze capsules. ik raad iedereen aan die last hebben van droge ogen.
Cees
5 sterren
3-1-2018
Goed, fijne capsules. ik kan het makkelijk innemen
Lydia
4 sterren
31-7-2017
Sinds een paar maanden gebruik ik deze capsules. Heb het gevoel dat het werkt. Ben tevreden met het product en service
Stefanie
5 sterren
9-6-2017
Gebruik het nu een aantal weken en neem het elke dag bij mijn ontbijt. Prima produkt en goede service
Guusje
5 sterren
22-5-2017
Ik ben tevreden. Makkelijk in te nemen, gelukkig niet al te grote capsules, en ik heb het gevoel dat het werkt.
Manon
4 sterren
5-7-2016
Ik heb het product deze week ontvangen, ben benieuwd! Prima service en je krijgt zelfs een gratis bewaardoosje bij je bestelling. Over de werking van het product kan ik nog niet veel zeggen.