Zo gezond kunnen pannenkoeken zijn

Zin in een gezonde pannenkoek? Dan is dit het perfecte recept voor jou!
Ingrediënten (voor 2 personen):
Bereidingstijd: 15 minuten
- 150 g aardbeien
- 100 g frambozen
- 100 g blauwe bessen
- Olijfolie
- Takje verse munt
- 35 gram havermout
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 eetlepel honing
- Eventueel een scheutje water of (plantaardige) melk
- Olie (om in te bakken)
- (Eventueel poedersuiker)
Zo maak je het
Maak het fruit schoon en snijd de aardbeien doormidden. Snijd de munt fijn en verdeel door het fruit. Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Pel de banaan en snijd deze in stukjes. Voeg de banaan toe aan het havermoutmeel. Maal dit samen fijn. Kluts het ei en voeg het toe aan het havermoutmengsel. Voeg er kaneel, bakpoeder, zout en honing aan toe en mix tot een glad beslag. Voeg eventueel een scheutje (plantaardige) melk of water toe als het beslag te dik is. Verhit nu de olie in een koekenpan en bak 3 kleine pannenkoekjes tegelijkertijd. Draai de pannenkoekjes zodra in het beslag luchtbellen ontstaan. Doe voor het bakken van de overige pannenkoekjes telkens opnieuw wat olie in de pan. Leg de pannenkoekjes op een bord en serveer ze met het fruit.
Superfruit
Je mag aardbeien, frambozen en blauwe bessen gerust superfruit noemen. Ze bevatten weinig suiker, heel veel vitaminen, natuurlijke antioxidanten en ze zijn verrukkelijk van smaak. Zacht fruit is wel heel kwetsbaar voor bederf. Wil je het bewaren? Haal het uit de verpakking en leg het op een laagje keukenpapier op een bord in de koelkast.
Geen keukenmachine?
In dit recept wordt meel gemaakt van gemalen havermout. Dit is ook een heerlijk basis voor bijvoorbeeld koekjes en bananenbrood. Heb je geen keukenmachine? Koop dan kant-en-klaar volkoren havermeel en gebruik een (staaf)mixer om het beslag te maken.
Havermout
Met havermout geef je meer variatie aan je ontbijt. Je kunt er niet alleen deze pannenkoekjes mee maken, maar ook havermoutpap. Ook kun je havermout gebruiken als basis voor muesli en granola. Havermout is niet alleen heel lekker, het bevat ook bèta-glucanen. Dat zijn oplosbare vezels, die in de darmen veel vocht opnemen. En passant binden ze ook nog wat cholesterol, galzouten en vetzuren. Beta-glucanen dragen daardoor bij aan de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed.
Aanbevolen producten
Lees ook

5 feiten over hooikoorts
In de lente en zomer kan hooikoorts weer de kop opsteken. In deze blog leggen we vijf feiten over hooikoorts uit en geven we enkele nuttige tips!
Lees meer Lees meer
Eten met aandacht
Het gaat niet alleen om wat je eet, maar ook om hoe je eet. Het is goed om met aandacht te eten. Je eet dan namelijk minder én lekkerder!
Lees meer Lees meer
De 5-secondenregel: feit of fabel?
Kun je eten dat op de grond heeft gelegen écht nog opeten? Amerikaanse studenten onderzochten of dit daadwerkelijk zo is. Ontdek het in deze blog.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


